Lån til oppussing? sammenlign ulike lån her 🏠

Skal du ta opp et forbrukslån for å pusse opp boligen? Søk lån til oppussing og få søknaden vurdert av opptil flere banker.

Oppdatert 28.2.2021

Velg ønsket lånebeløp:

kr
1 000 kr 500 000 kr
Bank/lånetilbyder
Lånesum
Effektiv rente
Alder
Utbetaling
Espen Flaa Nilsen

Skal du pusse opp boligen? Her får du hjelp til å finne lån til oppussing. Søknaden vurderes av opptil 20 banker.

Forbrukslån til oppussing

Mange velger å ta opp et forbrukslån ved oppussing av boligen. Årsaken til dette er at man ikke alltid kan vite på forhånd hva oppussingen vil koste, og det kan være greit å ha en buffer hvis det oppstår uforutsette utgifter.

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Dette innebærer at banken ikke krever pant i boligen for å gi lånet. Derfor er det et smidig lån som fint kan brukes til oppussing av bolig.

Andre velger å øke boliglånet når de skal pusse opp, og dette er også en god løsning - spesielt hvis du skal bli boende en stund. Skal du imidlertid pusse opp før et salg, er det ikke sikkert at du ønsker å utvide boliglånet. Dette kan redusere egenkapitalen og dermed påvirke ditt neste boligkjøp.

Gode råd når du skal pusse opp før salg

Før du setter i gang med å pusse opp er det viktig å forberede seg godt. Skal du pusse opp i forkant av et salg, er målet sannsynligvis å øke boligens verdi. Da kan det være greit å styre unna månedens heteste interiørtrend og heller tenke langsiktig og nøytralt.

Forsøk å gå for løsninger som de fleste kan være fornøyde med over lengre tid, og varier heller detaljene. Et godt utført grunnarbeid og god kvalitet vil alltid veie positivt hos en fremtidig kjøper.

Mange er opptatt av å sette sitt personlige preg på boligen under oppussingen, men dersom oppussingen skjer i forkant av et salg bør du gå for nøytrale løsninger. De fremtidige kjøperne er mer opptatt av å se for seg muligheter i sitt nye hjem, enn å vite hvem som har bodd der før.

Spar penger til oppussing ved å refinansiere

Har du behov for å spare penger til å pusse opp? I så fall bør du vurdere å refinansiere eksisterende gjeld. Har du handlet på avbetaling, brukt kredittkortet eller tatt opp forbrukslån, kan disse refinansieres for å kutte de månedlige rentekostnadene.

Refinansiering innebærer at man tar opp et nytt lån som brukes til å nedbetale gamle lån. For at refinansieringen skal være lønnsom må du få en lavere rente på det nye lånet enn hva du betaler i dag. Dette kan Axo Finans hjelpe deg med.

Lån til oppussing - spørsmål og svar

Hva er lån uten sikkerhet?

Med et lån uten sikkerhet trenger du ikke å stille med sikkerhet til banken, slik du må på boliglån. Det betyr at pengene kan brukes til det du selv ønsker, deriblant lån til oppussing. Ettersom banken ikke har ekstra sikkerhet, blir renten noe høyere.

Hva er nominell og effektiv rente?

Når du skal søke eller sammenligne lån, vil du komme borti to ulike rentebegreper. Den nominelle renten er grunnrenten på lånet. Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle gebyrer knyttet til lånet. Det er altså sistnevnte du bør se på for å se hvor mye lånet vil koste deg totalt.

Hva kan lånet brukes til?

Et lån uten sikkerhet kan i utgangspunktet brukes til akkurat det du ønsker. Det er likevel noen områder som går igjen: De fleste søker lån uten sikkerhet for å dekke uforutsette utgifter, oppussing eller refinansiering.

Hvor mye kan jeg låne?

Dette varierer fra bank til bank, men hos de fleste banken kan du låne fra 10 000 til 500 000 kroner uten sikkerhet.

Hvor lang nedbetalingstid har lånet?

De fleste bankene tilbyr nedbetalingstid opptil 15 år, avhengig av banken du velger. Du kan når som helst betale inn ekstra eller betale ut lånet i sin helhet, uten ekstra omkostninger.