Motta et tilbud på forbrukslån

axo logo


Estimert månedsbeløp

2.301,-

Benkene innvilger fra 7,90% nominell rente.

Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Søknaden vurderes av 21 banker

heart
10,317 søknader forrige måned
clock
Du får svar innenkort tid
smile
Tilbudet du får er uforpliktende
gift
Vår tjeneste er gratis

Lån uten sikkerhet

Espen Flaa Nilsen

Lån uten sikkerhet brukes gjerne til å handle forbruksvarer og -tjenester. Det er et smidig lån som passer de fleste fordi man ikke trenger å stille med sikkerhet.

Sikkerhet - hva er det?

I forbindelse med lån er sikkerhet en spesifisert eiendel med høy verdi som kan selges for å dekke størrelsen på lånet.

Noen ganger er det nødvendig å stille med sikkerhet for å få låne penger. Da vet utlåneren at hvis låntakeren misligholder lånet, har de mulighet til å få tilbake pengene sine på andre måter. Et typisk eksempel er ved et boliglån, hvor man låner penger med sikkerhet i bolig.

Problemet er at ikke alle har noe å tilby banken som sikkerhet. Det er ikke alle som eier sin egen bolig eller har store formuer på bok, og i slike tilfeller kan et lån uten sikkerhet være en bedre løsning.

Kan man låne uten sikkerhet?

Et lån som er sikret er tryggere for banken og har generelt en lav rente. Når lånet ikke er sikret tar banken på seg en større risiko. Derfor har lån uten sikkerhet en høyere rente. Det er bankens måte å gjøre opp for den økte risikoen.

En fordel med lån uten sikkerhet er at søknadsprosessen er smidigere. Ved et sikret lån er det mye mer papirarbeid - låneavtalen skal sendes frem og tilbake til banken, og pantedokumenter skal bevitnes og signeres. Et usikret lån kan signeres elektronisk, og så snart det er gjort starter prosessen med å overføre pengene til kundens konto.

Derfor kalles det noen ganger lån på dagen, men i realiteten tar det noen virkedager før pengene er overført.

Finnes det usikrede lån som er billige?

 Lån uten sikkerhet er et lån hvor du ikke må stille sikkerhet som i et boliglån. Forbrukslån er et slik type lån.

Lån er ikke annerledes fra andre produkter og tjenester når det gjelder pris - noen er dyrere og noen er billigere. Hvis du har handlet på tilbud før vet du sikkert at trikset er å sammenligne priser hos ulike utsalgssteder. Det samme kan sies om å låne penger.

Det finnes usikrede lån som er billigere enn andre, men det er naturligvis vanskelig å vite om man har funnet et billig lån hvis man ikke vet hva prisnivået er. Derfor velger mange å benytte seg av en låneagent når de er ute etter et lån uten sikkerhet.

Nedenfor kan du lese mer om hva en låneagent gjør.

Låneagenten sammenligner priser på lån

En låneagent sammenligner prisnivået på lån på vegne av kunder. Kunder som er ute etter lån uten sikkerhet kan sende lånesøknaden via låneagenten, slik at den samme søknaden blir spredd til flere forskjellige banker. Jo flere banker man kan søke hos, jo større sjanse er det for å finne det billigste lånet.

Når banken mottar en søknad fra en låneagent, vet de at de konkurrerer mot flere andre långivere om å vinne den samme kunden. Dette fører til at bankene strekker seg så langt de kan for å gi et godt tilbud.

Resultatet av dette er at låneagenten mottar flere gode lånetilbud i retur. Deretter starter jobben med å sammenligne. Låneagenten undersøker både nominell og effektiv rente, innvilget lånesum, nedbetalingstid, gebyrer og andre kostnader knyttet til lånet. En samlet vurdering av alle disse forholdene viser hvilket lån som er billigst.

Refinansiering med usikrede lån

En annen stor fordel med lån uten sikkerhet er at man kan bruke pengene til akkurat det man måtte ønske. Noen velger å bruke pengene på forbruksvarer, regninger eller ferieturer, mens andre bruker pengene på refinansiering.

Refinansiering er aktuelt for de som allerede har tatt opp forbrukslån eller har en annen form for kredittgjeld. Gjennom refinansiering kan man senke kostnadene knyttet til lånet, og dermed redusere de månedlige utgiftene.

Refinansieringslånet brukes til å betale ned de gamle låneavtalene, og dermed samle all gjeld i et nytt lån med en lavere rente. Med bare én faktura i måneden får man bedre oversikt over gjeldsavtalene sine samt de månedlige utgiftene.

Les mer: Refinansiering av kredittkort

Søk lån uten sikkerhet i dag

SØK HER

Spørsmål og svar

Hva er lån uten sikkerhet?

Med et lån uten sikkerhet trenger du ikke å stille med sikkerhet til banken, slik du må på boliglån. Det betyr at pengene kan brukes til det du selv ønsker. Ettersom banken ikke har ekstra sikkerhet, blir renten noe høyere.

Hva er nominell rente?

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet. Denne baseres på den nasjonale styringsrenten, men bankene bestemmer selv sin grunnrente.

Hva er effektiv rente?

Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle gebyrer og kostnader knyttet til lånet. Det er med andre ord denne renten som viser deg de faktiske månedskostnadene. Dersom du skal sammenligne lånetilbud, er det denne renten du bør se på.

Hva er smålån?

Et smålån er et lån uten sikkerhet, men gjerne av mindre størrelse. Det finnes ingen spesifikk definisjon på hva størrelsen er, men ofte omtaler vi alt under 50 000 kroner som smålån. Nedbetalingstiden er ofte kort og renten er som regel høyere enn på forbrukslån.

Hva er en finansagent?

En finansagent formidler lån på vegne av banken og fungerer slik som et bindeledd mellom bank og kunde. Selv om finansagenten jobber på vegne av banken, er de også til stor fordel for deg som kunde. Når du sender inn en søknad til en finansagent, sender de denne videre til samtlige av sine samarbeidsbanker. Dette sparer deg for tid og du får det beste tilbudet blant flere banker og ofte lavere rente.

Hvem er Axo Finans?

Axo Finans er en finansagent som formidler lån, forbrukslån og refinansiering på vegne av sine samarbeidspartnere. I dag samarbeider Axo Finans med 20 av Skandinavias beste og mest annerkjente banker.

Fordeler ved å benytte Axo Finans:

  • Konkurransedyktige lånetilbud
  • Lav rente
  • Rask søknadsprosess
  • Trygge rammer og gode vilkår

Virksomheten er regulert av Finanstilsynet, noe som innebærer at Axo Finans har klare avtaler med bankene og alle lånetilbud er i henhold til Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis. Det betyr at de ikke har anledning til å motta godtgjørelse fra andre enn sine samarbeidspartnere. Som kunde betyr det at tjenesten er gratis.

Hva kan lånet brukes til?

Et lån uten sikkerhet kan i utgangspunktet brukes til akkurat det du ønsker. Det er likevel noen områder som går igjen: De fleste søker lån for å dekke uforutsette utgifter, oppussing eller refinansiering.

Hvor mye kan jeg låne?

Gjennom Axo Finans kan du låne fra 10 000 til 500 000 kroner uten sikkerhet.

Hvor lang nedbetalingstid har lånet?

Axo Finans tilbyr nedbetalingstid opptil 15 år, avhengig av banken du. Du kan når som helst betale inn ekstra eller betale ut lånet i sin helhet, uten ekstra omkostninger.

Hvilke kriterier må oppfylles?

Du trenger ikke stille med sikkerhet eller egenkapital når søker via Axo Finans, men for å få innvilget lånet må du oppfylle følgende kriterier:

  • Ha fylt 23 år
  • Ha en registrert liknet inntekt
  • Ingen aktive inkassosake
SØK LÅN UTEN SIKKERHET HER

Vi sammenligner disse 21 bankene for deg