Motta et tilbud på refinansiering

axo logo


Estimert månedsbeløp

2.301,-

Benkene innvilger fra 7,90% nominell rente.

Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Søknaden vurderes av 21 banker

heart
10,317 søknader forrige måned
clock
Du får svar innenkort tid
smile
Tilbudet du får er uforpliktende
gift
Vår tjeneste er gratis

Refinansiering av gjeld

Espen Flaa Nilsen

Hvis du har et lån som er for dyrt eller for utrygt å leve med, kan du refinansiere gjelden og få en bedre låneavtale. Ønsker du å refinansiere lån bør du lese videre.

Refinansiering av gjeld er lurt, spesielt hvis du vil spare penger. Samle lån og kredittkort for å få bedre kontroll på økonomien.

Hva er refinansiering?

Refinansiering erstatter et eksisterende lån med et nytt lån. Det nye lånet brukes til å betale ned gjelden på ett eller flere gamle lån. Målet med refinansieringen er bedre vilkår og lavere månedskostnader.

Detaljene varierer mellom ulike banker og långivere, men i grove trekk ser refinansiering av gjeld slik ut:

  • Du har et lån som du ønsker å forbedre
  • Du tar opp et nytt lån med bedre vilkår
  • Lånet brukes til å betale ned hele den eksisterende gjelden
  • Deretter betaler du ned på det nye lånet helt til lånet er nedbetalt, eller du velger å refinansiere på nytt i fremtiden

Les mer: Refinansiering av kredittkort

SØK HER

Fordeler med å refinansiere

Mye kan ha endret seg siden den dagen du lånte penger, og det kan være flere måter å forbedre lånets vilkår på. Refinansiering har en rekke potensielle fordeler:

Spare penger

Den vanligste grunnen til å refinansiere er å spare penger ved å redusere kostnader knyttet til lånet. For å klare dette må du refinansiere til et lån med lavere effektiv rente enn hva du betaler i dag. Senking av renten kan føre til store besparelser, spesielt hvis det er snakk om langsiktige lån med store beløp.

Lavere terminbeløp

Noen søker om refinansiering fordi de ønsker å senke sine faste månedlige utgifter. Resultatet er bedre oversikt over kontantstrømmen og mer penger i budsjettet til andre månedlige utgifter.

Lavere terminbeløp gir deg ikke bare mer rom i økonomien, men vil i de fleste tilfeller også føre til at gjelden kan nedbetales raskere.

Forkorte lånets løpetid

I stedet for å forlenge nedbetalingen, kan refinansiering gi deg et mer kortsiktig lån. Dette vil forkorte lånets løpetid slik at rentekostnadene blir lavere på sikt.

Dette kan selvfølgelig også gjøres ved å beholde ditt eksisterende lån og gjøre ekstra innbetalinger. Da beholder du fleksibilitet i økonomien som kanskje er nødvendig for å håndtere uforutsette utgifter eller sparing.

Samle lån

En annen vanlig begrunnelse for refinansiering er målet om å samle smålån i et større lån. Hvis du har flere smålån, forbrukslån og kredittgjeld kan dette være aktuelt for deg.

Samlet sett kan du få en lavere rente på det nye lånet, fordi de fleste långivere er villigere til å sette en lavere rente jo større lånet er. Derfor lønner det seg alltid å ha et stort lån fremfor flere smålån.

Bedre oversikt og kontroll

Ved å samle lån får du bedre kontroll over utgiftene. Det er fort gjort å miste oversikten når man betaler ned på flere forskjellige lån parallelt, men ved å samle lånene i et nytt lån får man bare én faktura i måneden. Da er det enklere å følge med på betalinger og status på gjelden.

Refinansiering med sikkerhet

Å refinansiere gjeld kan være lønnsomt.

Å refinansiere gjeld kan være lønnsomt.

Det er mulig å refinansiere med sikkerhet i bolig, bil eller annen fast eiendom. Det innebærer at du signerer en panteavtale, og dermed gir banken garanti for at de skal få tilbake pengene sine selv om du misligholder lånet.

Det er lurt å stille med sikkerhet fordi det vil gjøre deg mer attraktiv i bankens øyne. Da er det gode sjanser for å oppnå bedre vilkår og lavere rente på den nye låneavtalen.

Har du ingenting å tilby som sikkerhet, setter ikke det noen stopper for refinansieringen. Derimot kan du ikke forvente at banken tilbyr deg sin laveste rente. Årsaken til dette er at de ikke har en garanteri for at pengene blir betalt tilbake igjen.

Søke om lån hos låneagent

Hvis du er ute etter det absolutt beste tilbudet om refinansiering, bør du søke via en låneagent. Dette er en finansiell aktør som arbeider med å sammenligne lån på vegne av kunder, med mål om å finne de beste og billigste avtalene om lån.

Slik fungerer det:

  1. Søk om refinansiering på låneagentens hjemmesider
  2. Låneagenten videresender søknaden til et knippe forskjellige banker og långivere
  3. Långiverne sender sine tilbud i retur og låneagenten sammenligner disse
  4. Låneagenten presenterer det aller beste tilbudet for kunden

Hele prosessen er overstått i løpet av noen få timer. Som kunde står du fritt til å takke ja eller nei til tilbudet, og du betaler ingenting for å bruke tjenestene til en låneagent.

Send inn en uforpliktende søknad om refinansiering av gjeld i dag

SØK HER

Vi sammenligner disse 21 bankene for deg