Motta et tilbud på refinansiering

axo logo


Estimert månedsbeløp

2.301,-

Benkene innvilger fra 7,90% nominell rente.

Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Søknaden vurderes av 21 banker

heart
10,317 søknader forrige måned
clock
Du får svar innenkort tid
smile
Tilbudet du får er uforpliktende
gift
Vår tjeneste er gratis

Refinansiering forbruksgjeld

Espen Flaa Nilsen

Er tiden inne for refinansiering av forbruksgjeld? Det er lurt å refinansiere lånet flere ganger i løpet av lånets løpetid for å sikre at man har den laveste renten.

Refinansiering av forbruksgjeld gir deg bedre oversikt over økonomien. Spar penger på å samle smålån i dag.

Hva er refinansiering?

Refinansiering av gjeld innebærer at man tar opp et nytt lån for å utbetale gamle lån eller erstatter eksisterende lån. Du kan enten søke om refinansiering hos samme långiver eller en annen bank. For at du skal spare penger på refinansiering av forbruksgjeld, må du få et lån med lavere rente og bedre vilkår.

Med andre ord: Å refinansiere innebærer å erstatte eksisterende gjeld med et nytt lån.

Refinansiering er særlig lønnsomt for deg med mye usikret gjeld, som kredittgjeld, smålån og forbrukslån. Dette er lån som er kjent for å ha høye rentesatser. En justering av renten kan ha utrolig mye å si for totalkostnaden av lånet, spesielt hvis lånesummen er høy.

Søke om refinansiering

Når man sender en søknad om refinansiering om forbruksgjeld, innebærer det at man søker om å låne den samme summen som man har i gjeld. Refinansieringslån er skreddersydd for nettopp refinansiering, og det stilles krav om at pengene går til dette formålet.

For de som har mye gjeld og dyre smålån, er refinansiering ofte den beste løsningen. Det er spesielt lurt dersom gjelden blir vanskelig å takle. Ved å refinansiere får man bedre oversikt over økonomien, og i de aller fleste tilfeller kan man spare penger.

Bør jeg refinansiere gjeld og forbruk?

Refinansiering kan lønne seg for alle, uansett om du har kontroll på nedbetalingen eller ikke. I mange tilfeller er det mulig å oppnå en gunstigere avtale med lavere renter og gebyrer, og hvis dette er tilfellet vil det lønne seg å refinansiere.

Vurderer du refinansiering av forbruksgjeld bør du vurdere følgende:

 • Kommer lånet med en lavere effektiv rente enn det du har i dag?
 • Hvilke gebyrer følger med lånet?
 • Har lånet en fleksibel nedbetalingsplan?
 • Er den totale månedskostnaden lavere enn det du betaler i dag?

Les mer her: Refinansiering av forbrukslån

SØK HER

Samle smålån

Hvis du har flere forskjellige gjeldsavtaler som du betaler ned på samtidig, er refinansiering av forbruksgjeld spesielt gunstig. Normalt vil du få tilbud om en lavere rente, jo høyere lånet er. Sitter du i tillegg på flere kredittkort og forbrukslån, vil du ved å samle all gjeld i et nytt lån kunne kutte ut doble gebyrer.

Refinansiering kan i mange tilfeller spare deg for tusenvis av kroner, særlig hvis du har flere lån eller hatt gjelden over lang tid. Ved å samle smålån og gjeld i ett enkelt lån, får man bare én faktura i måneden med én rente og færre gebyrer. I tillegg til en bedre og mer oversiktlig økonomi, vil du i mange tilfeller også bli gjeldsfri raskere.

Spare penger på refinansiering

Å refinansiere lån kan være en bra måte å spare penger på hvis du har mange dyre lån. For å finne det beste tilbudet må man sammenligne flere banker og långivere. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å søke refinansiering av forbruksgjeld gjennom en finansagent som Axo.

Å bruke en låneagent er gunstig - ikke bare er det gratis, det gjør også at du sparer tid og penger.

En låneagent spesialiserer seg på videreformidling av lån, og jobber for å gi deg det beste lånetilbudet blant sine samarbeidsbanker. Ved å la låneagenten sammenligne erefinansieringslånet på dine vegne sparer du både tid og penger. Du trenger kun å sende inn én lånesøknad, og låneagenten sender denne videre til flere banker samtidig. Du får det beste tilbudet i retur.

Slik finner du riktig låneagent

Det finnes etter hvert veldig mange låneagenter som man kan velge mellom. Se etter en som følger Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis for å være sikker på at du har med en profesjonell aktør å gjøre.

Velg en låneagent som:

 • Følger Finanstilsynets retningslinjer
 • Stiller krav til deg som søker
 • Samarbeider med kjente banker

Hvorfor velge en låneagent?

Du trenger ikke å gå veien via en låneagent for å refinansiere forbruksgjeld, men for de aller fleste vil dette lønne seg:

 • Du er sikret et godt lån
 • Du sparer tid på å sende søknader til flere banker
 • Du får en mer oversiktlig økonomi
 • Du blir ofte kvitt gjelden raskere

Låneagenten kan også hjelpe deg med å vurdere om det nye lånet er et godt valg, eller om det er mer gunstig å beholde det lånet du allerede har.

Spar penger i dag - søk om refinansiering av forbruksgjeld!

SØK HER

Vi sammenligner disse 21 bankene for deg