Motta et tilbud på forbrukslån

axo logo


Estimert månedsbeløp

2.301,-

Benkene innvilger fra 7,90% nominell rente.

Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Søknaden vurderes av 21 banker

heart
10,317 søknader forrige måned
clock
Du får svar innenkort tid
smile
Tilbudet du får er uforpliktende
gift
Vår tjeneste er gratis

Sammenligne forbrukslån

Espen Flaa Nilsen

Ved å sammenligne forbrukslån hos flere banker kan du sikre deg den beste renten. Renten varierer nemlig fra bank til bank. I denne artikkelen skal vi gi deg noen gode tips du bør ha i bakhodet når du skal søke forbrukslån.

Sammeligne forbrukslån blant flere banker for å finne det beste tilbudet. Axo Finans gjør jobben for deg.

Finn det beste lånet

I dag finnes det mange aktører som tilbyr lån uten sikkerhet. Derfor er det desto viktigere å sammenligne forbrukslån hos flere banker før du signerer en låneavtale.

Renten på lån er individuell og bestemmes av den enkelte bank eller långiver. I tillegg er andre faktorer med på å avgjøre hvor dyrt lånet blir totalt sett:

SØK FORBRUKSLÅN HER OG FÅ TILBUD FRA FLERE BANKER
 • Vilkår
 • Betingelser
 • Nedbetalingstid

For å sammenligne forbrukslån må man se på helheten av disse. De totale lånekostnadene kommer frem av den effektive renten. Skal du finne det billigste lånetilbudet er det altså denne renten du skal se på.

En lånekalkulator er også et nyttig verktøy når du skal sammenligne forbrukslån. Her fyller du inn ønsket lånebeløp og nedbetalingstid, så vil kalkulatoren gi deg en estimert oversikt over totalkostnadene.

Slik kan du sammenligne forbrukslån

Fordi det er så mange forskjellige faktorer som spiller inn på hva man får i lån og rente, kan ulike långivere ende opp med å vurdere søknaden din helt forskjellig. Derfor lønner det seg å sammenligne lån hos flere forskjellige långivere før man takker ja til et lån.

Sammenligne lån selv:

Ønsker du å sammenligne forbrukslån på egenhånd, kan du gå fram på følgende måte:

 • Velg ut 10-15 ulike långivere og send inn uforpliktende søknader hos samtlige

 • Når lånetilbudene kommer i retur må du undersøke følgende:

  • Fikk du innfridd hele lånesummen som du søkte om?
  • Hvor lang er nedbetalingstiden?
  • Hva er den nominelle og effektive renten?
  • Har nedbetalingsplanen rom for fleksibilitet, som betalingsfri utsettelse.

Sammenlign lån med en finansagent

Den enkleste måten å sammenligne forbrukslån på er ved å søke lån gjennom en finansagent, eller låneagent. En finansagent sammenligner lån på vegne av kunden hos flere banker samtidig - med kun én lånesøknad. Dermed slipper du hele jobben nevnt ovenfor.

Så snart alle samarbeidsbanker har vurdert søknaden din, vil låneagenten presentere det beste lånetilbudet for deg. Slik sparer du både tid og penger. En låneagent har også lang erfaring innen formidling av lånesøknader, noe som gjør at du kan være helt trygg på at du får et trygt og rimelig lån.

Hele prosessen tar kun timer, og tilbudet du mottar er helt uforpliktende.

Hva bestemmer hvor mye man kan få i lån?

Når du skal ta opp et lån, gjør långiveren en vurdering av din inntekt, gjeld og betjeningsevne. Det er din personlige situasjon og økonomiske status som avgjør hvor mye du kan få i lån:

Personlige forhold

 • Alder
 • Antall barn
 • Bosituasjon
 • Sivilstatus
 • Om du søker alene eller sammen med en medlåntaker

Økonomiske status

 • Registrert inntekt
 • Nåværende gjeld
 • Total gjeld etter innfridd lån
 • Betalingsanmerkninger og registrerte inkassosaker

Lånetype

I tillegg er også lånetypen du søker om avgjørende for hvor mye du kan få i lån. Søker du om et lån med sikkerhet, kan banken være villig til å innvilge en høyere sum. Lån uten sikkerhet er forbundet med en større risiko, og her er lånesummen lavere. Renten på lån uten sikkerhet er også høyere enn lån med sikkerhet.

Slik beregnes låneevnen

Det som til syvende og sist bestemmer rente og lånesum, er hvor høye inntekter og hvilke utgifter du har.

Når du søker om lån hos en bank eller annen långiver, blir det foretatt en kredittvurdering av deg. Det innebærer at banken undersøker din låneevne og betalingshistorikk for å vurdere om du klarer å betjene lånet. Dersom långiver kommer fram til at du utgjør en risiko som kunde, kan det hende at du får avslag på søknaden.

Utgjør du derimot en liten risiko, vil du sannsynligvis få innvilget lånesummen du søkte om. Jo lavere risiko du utgjør, jo bedre vilkår og lavere rente kan du få tilbud om. Det er derfor en fordel å rydde opp i økonomien før du søker om lån.

Slik får du en bedre økonomisk profil

Dersom du allerede har mye i gjeld, kan det påvirke hvor mye lån du kan få. Heldigvis er det flere ting du kan gjøre for å rydde opp i den økonomiske profilen.

Refinansiere kredittgjeld

Har du usikret gjeld som forbrukslån eller kredittgjeld, bør du refinansiere alle smålån og kreditter. Refinansiering betyr at man tar opp et nytt lån som brukes til å betale ned de gamle lånene. Deretter sitter du igjen med kun ett lån å betale på.

For at det skal lønne seg å refinansiere er det viktig at man får tilbud om bedre lånevilkår og lavere rente enn hva man allerede har.

Les mer: Refinansiering av kredittkort

Søke med en medlåntaker

Ved å søke sammen med en medlåntaker, kan du også få tilbud om bedre vilkår og lavere rente fordi långiver vurderer dere samlet. Medlåntakeren er solidarisk ansvarlig for lånet, noe som betyr at ansvaret er likt fordelt helt til hele lånet er nedbetalt. Dette ansvaret gir en stor sikkerhet for banken.

Hvem som kan være medlåntaker varierer fra långiver til långiver. Noen krever at det er en nær relasjon, for eksempel ektefelle eller søsken, mens andre tillater at det er en venn eller bekjent.

Søke med kausjonist

Ved enkelte lån tillater banken at en kausjonist står for deler av lånet. Dette er ikke det samme som en medlåntaker, som er solidarisk ansvarlig for lånet. Kausjonisten har et subsidiært ansvar, noe som betyr at ansvaret kun inntreffer dersom hovedlåntaker ikke tar ansvar og betaler ned lånet slik han eller hun skal.

Kausjonisten kan velge å kausjonere for hele lånet, eller kun deler av det. Da vil kausjonisten bli løst fra ansvaret etter hvert som lånet betales ned. Dette er normalt kun et alternativ ved lån med sikkerhet.

Sammenlign forbrukslån hos Axo Finans

Axo Finans er en finansagent som samarbeider med flere av Skandinavias beste banker. Tjenesten er helt uforpliktende og gratis.

Å søke lån gjennom Axo Finans er enkelt: Du fyller kun ut én elektronisk søknad, så videresender Axo Finans denne videre til alle sine samarbeidsbanker. Når søknaden er ferdig behandlet hos bankene, får du tilsendt det beste lånetilbudet blant disse i retur. Lånetilbudet er gyldig i 30 dager.

Å sammenligne forbrukslån via Axo Finans er enkelt og kostnadsfritt!

SØK FORBRUKSLÅN HER OG FÅ TILBUD FRA FLERE BANKER

Vi sammenligner disse 21 bankene for deg