Motta et tilbud på forbrukslån

axo logo


Estimert månedsbeløp

2.301,-

Benkene innvilger fra 7,90% nominell rente.

Nom. 12,9%, eff. 14,83%, kost 38 962 kr, tot. 138 962 kr

Søknaden vurderes av 21 banker

heart
10,317 søknader forrige måned
clock
Du får svar innenkort tid
smile
Tilbudet du får er uforpliktende
gift
Vår tjeneste er gratis

Søke forbrukslån

Espen Flaa Nilsen

Skal du søke forbrukslån i nærmeste fremtid? Et lån kan gi deg fleksibilitet når økonomien ikke strekker til, som for eksempel ved uforutsette utgifter.

I denne artikkelen skal vi fokusere på lån uten sikkerhet. Vi gir deg svar på de vanligste spørsmålene folk har når de skal søke forbrukslån, samt hva du bør tenke over før du sender inn en søknad.

Når du skal søke forbrukslån kan det lønne seg å bruke en finansagent

Hva brukes et forbrukslån til?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet og brukes til akkurat det du vil. Det er vanlig å bruke forbrukslån til for eksempel:

 • Oppussing
 • Uforutsette utgifter
 • Hvitevarer, møbler, elektronikk
 • Refinansiering av kredittkort

Et lån uten sikkerhet kan du bruke på det du selv ønsker.

Banken eller långiveren stiller som oftest ikke krav til at du må bruke lånet til noe spesifikt, med mindre det er et lån uten sikkerhet som går under andre produktnavn. Dette kan for eksempel være etableringslån, depositumslån, refinansieringslån eller andre typer låneprodukter med spesifikke navn.

Les mer: Lån på dagen

Hva bør jeg være obs på?

Skal du søke forbrukslån? Mange ender opp med å betale mer enn de må i gebyrer og avgifter, til tross for at de har fått et rimelig lånetilbud. Se derfor etter et lånetilbud med gode lånevilkår og les alltid det som står i liten skrift.

Se etter det lånet som passer deg og dine behov best. Dette innebærer blant annet:

 • Nedbetalingsplan
 • Vilkår
 • Effektiv rente

Se gjerne etter et lån med fleksibilitet. For deg betyr det at du har mulighet til å betale mer når du kan, og mindre når økonomien ikke strekker til. I tillegg betyr en fleksibel nedbetalingsplan at du kan betale ut lånet tidligere uten ekstra kostnader.

SØK HER

Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?

Når du skal søke forbrukslån vil du få et lånetilbud med to ulike renter:

 • Nominell rente: Den nominelle renten kalles grunnrenten, og er den renten du får av banken blant annet basert på dine personlige og økonomiske opplysninger.
 • Effektiv rente: Den effektive renten består av alle kostnader tilknyttet lånet i tillegg til grunnrenten.

Forskjellen på nominell og effektiv rente er så enkel som at effektiv rente inkluderer alle kostnader.

Les mer: Refinansiering av kredittkort

Hvordan bestemmer banken grunnrenten?

Banken baserer den nominelle renten, eller grunnrenten, på dine økonomiske og personlige opplysninger. Renten vurderes individuelt av banken, noe som betyr at renten også vil variere fra kunde til kunde i samme bank.

Banken ser blant annet på hvor høy risiko det innebærer for deg og banken at du tar lån hos dem. Dette gjelder særlig på usikrede lån, da banken ikke har sikkerhet som bolig, bil eller båt å hente penger fra dersom du ikke betaler.

Jo lavere risiko det er for banken å gi deg et lån, desto lavere rente kan du også få tilbud om.

Høy eller lav risiko 

Hva som anses som lav eller høy risiko kan variere, men generelt påvirkes renten av faktorer som:

 • Alder
 • Betalingshistorikk
 • Sivilstatus
 • Gjeld
 • Inntekt
 • Formue
 • Betalingsanmerkninger

Hva er lånevilkår?

Banken eller långiveren er pliktet til å fortelle deg om alle vilkår, betingelser og annen viktig informasjon knyttet til lånet. Det er også nyttig å vite at selv om du har signert en kontrakt, har du en angrefrist på samme måte som når du kjøper et produkt i butikken.

Det er viktig at du setter deg godt inn i og forstår alle vilkår og betingelser før du signerer et lånetilbud.

Dersom du skal søke forbrukslån anbefaler vi at du setter deg inn i alle kostnader og hvorfor de forekommer, og hvorvidt det vil lønne seg for deg å søke forbrukslån. Vurder dette opp mot din økonomiske situasjon.

Hvor mye kan jeg låne?

Hvor mye du kan låne bestemmes også individuelt av banken, basert på de samme faktorene som nevnt i avsnittet ovenfor.

Hvor mye du kan låne avgjøres i utgangspunktet av to ting:

 • Total gjeld
 • Total årsinntekt

Dersom du har høy årsinntekt og lav gjeld vil du mest sannsynlig få innvilget ønsket lånesum, i tillegg til at du får tilbud om en lav rente. Er du usikker på hvorfor du ikke har fått innvilget ønsket beløp, anbefaler vi at du tar kontakt med banken. Du kan også søke forbrukslån med en medlåntaker.

Hva bør jeg gjøre før jeg søker forbrukslån?

Å søke forbrukslån vil alltid være en stor forpliktelse du bør vurdere nøye. Før du søker, bør du finne ut av hvor mye du faktisk har behov for og om et lån er den beste løsningen for deg.

Det kan være smart å vurdere om du har mulighet til å spare intensivt over en periode før du søker lån, slik at du får lavere utgifter knyttet til lånet.

Andre smarte økonomiske tips kan være:

 • Få en god oversikt over din økonomiske situasjon
 • Sett opp et månedsbudsjett inkludert lånekostnadene
 • Sammenlign lånetilbud fra flere aktører

Hvordan finner jeg det rimeligste lånet?

Det kan være økonomisk smart å sammenligne lånetilbud, da renten varierer fra bank til bank og du vil få det billigste forbrukslånet.

Et godt tips er å søke forbrukslån gjennom en finansagent. De sammenligner lånetilbud på dine vegne hos flere banker samtidig.

Axo Finans sammenligner kun banker og långivere som er seriøse aktører, men som også tilbyr noen av de beste rentene på markedet. Slik kan du sammenligne lånetilbud på en helt trygg og uforpliktende måte ved å sende kun én søknad.

Hvordan bruke en finansagent? 

En finansagent, som Axo Finans, sender søknaden din videre til alle sine samarbeidspartnere. Når finansagenten har fått svar fra alle bankene og långiverne, sammenligner de lånetilbudene og presenterer det beste tilbudet for deg. Axo Finans samarbeider med flere av de beste bankene i landet.

Hva som er det beste tilbudet, er individuelt og avgjøres av flere faktorer. Nettopp derfor er det viktig å sammenligne lånetilbud fra flere banker.

Fordelen med å sammenligne lån er at bankene og långiverne konkurrerer om å få akkurat deg som kunde. Slik vil du få den beste renten de har mulighet til å tilby.

Skal du søke forbrukslån? Send inn en uforpliktende søknad i dag!

Søke forbrukslån - vanlige spørsmål og svar

Hva er lån uten sikkerhet?

Med et lån uten sikkerhet trenger du ikke å stille med sikkerhet til banken, slik du må på boliglån. Det betyr at pengene kan brukes til det du selv ønsker. Ettersom banken ikke har ekstra sikkerhet, blir renten noe høyere.

Hva er nominell rente?

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet. Denne baseres på den nasjonale styringsrenten, men bankene bestemmer selv sin grunnrente.

Hva er effektiv rente?

Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle gebyrer og kostnader knyttet til lånet. Det er med andre ord denne renten som viser deg de faktiske månedskostnadene. Dersom du skal sammenligne lånetilbud, er det denne renten du bør se på.

Hvor mye kan jeg låne?

Gjennom Axo Finans kan du låne fra 10 000 til 500 000 kroner uten sikkerhet.

Hvor lang nedbetalingstid har lånet? 

Axo Finans tilbyr nedbetalingstid opptil 15 år, avhengig av banken du. Du kan når som helst betale inn ekstra eller betale ut lånet i sin helhet, uten ekstra omkostninger.

Hvilke kriterier må oppfylles?

Du trenger ikke stille med sikkerhet eller egenkapital når søker via Axo Finans, men for å få innvilget lånet må du oppfylle følgende kriterier:

 • Ha fylt 23 år
 • Ha en registrert liknet inntekt
 • Ingen aktive inkassosaker
SØK HER

Vi sammenligner disse 21 bankene for deg