Spar penger på lån med sikkerhet i bolig

Eier du en bolig vil det lønne seg å refinansiere forbruksgjeld i et lån med sikkerhet i boligen. Mange har tatt opp forbrukslån eller brukt kredittkortet til å betale for seg, og hvis du er en av de som betaler ned dyr forbruksgjeld, bør du lese videre. Vi gir deg gode råd om hvordan du kan redusere gjeldskostnadene dine, og spare penger i stedet for å betale dyre renter.

Oppdatert 28.2.2021

Velg ønsket lånebeløp:

kr
300 000 kr 10 000 000 kr
Bank/lånetilbyder
Lånesum
Effektiv rente
Alder
Utbetaling
Espen Flaa Nilsen

Hva du må vite om gjeldsrenter

Det koster penger å låne penger, og renter er hva du betaler når du tar opp et lån eller handler på kreditt. Alle former for lån har renter, men hvor høy eller lav renten er avhenger av hvilken type lån det er snakk om.

Et boliglån har lavest rente fordi sikkerheten er størst – et kredittkort derimot har høyest rente fordi kredittgjeld er en form for lån uten sikkerhet.

Mange er ikke klar over at de kan flytte eksisterende gjeld fra et lån uten sikkerhet, til et lån med sikkerhet. Dette kalles refinansiering, og er en relativt enkel måte å senke sine faste kostnader på. Refinansiering med sikkerhet er aktuelt for deg hvis:

  • Du har gjeld
  • Du ønsker å spare penger
  • Du eier en bolig som dekker kravet om sikkerhet
Søk lån med sikkerhet her

Lån med krav om sikkerhet

Det kreves alltid en form for sikkerhet eller garantiavtale mellom långiver og låntaker. Formålet med sikkerheten er at banken skal være trygg på at pengene betales tilbake. Jo tryggere banken er, jo lavere blir renten på lånet.

Former for sikkerhet er enten bolig eller fritidseiendom, bil, kontaktinnskudd, verdigjenstander eller inntekt. En annen form for sikkerhet er når arbeidsgiver går god for at låntakeren kan betale for seg.

I Norge er boliger den beste formen for sikkerhet, fordi vi har et stabilt boligmarked uten tradisjon for voldsomme fall eller tap av verdi. Dersom du eier en bolig, og dersom du har tatt opp forbrukslån eller brukt kredittkortet, kan du derfor flytte gjelden til et sikrere lån for å få lavere rente.

Les mer om å refinansiere gjeld

Slik fungerer refinansiering

Kan du stille sikkerhet kan du få en lavere rente og spare penger

Refinansier i et lån med sikkerhet i bolig, så sparer du penger på reduserte gjeldskostnader.

Refinansiering er prosessen der man flytter eksisterende gjeld og kreditter, og samler alt i et nytt lån med lavere rente. Du kan refinansiere i et lån uten sikkerhet, men dersom du eier en bolig vil du spare mest penger på å refinansiere i et lån med sikkerhet i boligen.

Mange banker tilbyr refinansiering. For å spare mest mulig er det lurt å undersøke muligheten for å låne hos flere banker og långivere. Det enkleste er å bruke en finansagent, som sender søknaden din til mange banker og långivere samtidig. I Norge er det gratis å søke via finansagenter, noe som betyr at du sparer både tid og penger.

Slik gjør du det:

  • Legg sammen den totale gjelden din, inkludert boliglån, kredittkort, utestående på handlekonto, forbrukslån og lignende.
  • Søk om å låne hele beløpet hos en finansagent.
  • Huk av for “Refinansiering med sikkerhet” i søknaden.
  • Innen kort tid mottar du et tilbud om å refinansiere hos en av långiverne.

Finansagentens rolle i det hele er å sende den samme søknaden til mange långivere samtidig, slik at disse må konkurrere om å vinne den samme kunden. Dette presser långiverne til å strekke seg så langt de klarer i å gi et godt tilbud. Deretter sammenligner finansagenten tilbudene som kommer i retur, og til slutt mottar du som kunde det beste tilbudet.

Sammenlign tilbudet om refinansieringslån med gjeldskostnadene dine i dag, så finner du fort ut om du kan spare penger på å refinansiere.

Søk lån med sikkerhet her