Innhold Innhold

Billigste strøm - bytt og spar penger

Hvordan få den billigste strømmen? Den smarteste måten å få billig strøm på er å sammenligne strømpriser og leverandører. På denne måten har du alltid full kontroll på markedet og kan enkelt bytte til en billigere leverandør om du vil. 

 • checkSammenlign 400+ strømavtaler
 • checkGratis og uforpliktende
 • checkBytt nå og spar penger!

Årlige strømforbruk? 16800kwh/år

Leilighet 40kvm

Leilighet 80kvm

Enebolig 120kvm

Enebolig 160kvm

loader

Norges billigste strøm akkurat nå

Beste avtalen med garantert pris i 1, 6 og 12 måneder. Basert på strømpriser i regionen øst for Nord Pool, oppdatert 23. februar 2021.

#1 Agva Spot-Kampanje

Agva Kraft

 • check Prisen er garantert i 1 måneder
 • check Spotpris med avslag på -32,5 øre/kWt!
 • check 100% fornybare kilder
29.41 øre/kWt

#2 Agva Spotgaranti

Agva Kraft

 • check Prisen er garantert i 6 måneder!
 • check Spotpris med avslag på -13,5 øre/kWt!
 • check Kun for nye kunder
40.91 øre/kWt

#3 Fjordkraft Spotpris Web

Fjordkraft AS

 • check Prisen er garantert i 12 måneder
 • check Spotpris med påslag 0 øre/kWh
 • check Ingen faste avgifter
54.41 øre/kWt
Se strømpris der du bor →

Hvordan få billigste strøm?

Det første du skal gjøre for å få billigste strøm er å finne ut hva du betaler for strømmen i dag. Finn frem strømregningene og se hvor mye du har i påslag og avgifter hos din nåværende strømleverandør. Når du vet dette kan du begynne å sammenligne strømavtaler for å finne den absolutt billigste strømmen på markedet.

Selve innkjøpsprisen er den samme for alle strømleverandører. Det du som forbruker kan påvirke som gjør forskjell på din strømregning er påslaget, såkalte faste avgifter og fakturaavgifter. Velg det strømselskapet som har billigst påslag og minst mulig avgifter. Dette gjør du enklest ved å bruke en sammenligningstjeneste som Dagbladet Strømsjekk. Når du sammenligner for å finne billigste strøm må du ta med de faste avgiftene, nettleie og påslag fra leverandørene. Først da får du et rettferdig bilde på hva strømmen virkelig koster hos respektive leverandør. 

Hvor billig kan strømmen bli?

Det har hendt at strømmen har vært gratis! Dette fenomenet kalles negativ strømpris og oppstår når det er en overproduksjon av strøm i forhold til etterspørsel. Det hender ikke ofte i Norge - men et fåtall ganger har nordmenn fått betalt for å bruke strøm. Selv om strømprisen er negativ så vil nettleie og avgifter fremdeles gjøre at du må betale en sum.

logo

Bytt til billigere strøm - spar penger!

Ved å velge den billigste strømmen kan du spare flere tusen kroner per år. Så sent som i høst fikk flere strømselskaper klage fra forbrukerrådet da de hadde strømavtaler med hemmelig prispåslag. Mange av avtalene er så uoversiktlige at det nesten var umulig for forbrukerne å velge den billigste strømmen.

logo

Gjør dette for å få billigste strøm

Når du sammenligner for å finne billig strøm fokuser på følgende:

 • Påslaget - dette varierer mellom strømselskapene så velg det med minst påslag.
 • Avtaleform - her har spotpris avtaler vist seg å gi den billigste strømmen over tid.
 • Faste avgifter - disse kan du ikke påvirke da de er satt av staten.
 • Fakturaavgift - velg autogiro framfor faktura. 
 • Nettleie -  består av en fast del og en variable del som beregnes for hver kilowattime du bruker. Denne kan du påvirke via ditt forbruk.

Vil du ha den billigste strømmen? Se på påslaget!

Du betaler for strømmen du kjøper til  strømleverandøren. Du betaler også nettleie til din nettleverandør.  Nettleverandøren er ansvarlig for å frakte strømmen til boligen din. Du kan ikke bytte nettleverandør på samme måtes som du kan bytte strømselskap, da disse har monopol på sitt område. Så om du bytter strømleverandør betaler du likevel nettleie til samme nettoperatør. Derfor er det ekstra viktig at du vet hva du skal fokusere på når du skal sammenligne og finne billigste strøm på ditt marked. 

Det såkalte påslaget på strømmen skal dekke administrasjonsutgifter og elsertifikater hos strømleverandøren.  Påslaget kan variere mellom avtaler og strømleverandørene og du som forbruker bør sammenligne påslaget ekstra nøye  om du er på jakt etter billigste strømmen. 

logo

Tidsbegrenset prisgaranti

De fleste strømavtaler har påslag men det finnes også noen uten. Disse er de billigste for deg som strømkunde - men vær oppmerksom på at det kan være mindre gunstige villkår knyttet til disse avtalene. Les alltid vilkårene og hold et øye med eventuelle tidsbegrensninger i avtaleteksten så ikke den billigste strømmen ender opp som en dyr overraskelse.Billigste strøm - vanlige spørsmål

Hvordan få billigste strøm?

Sammenlign strømavtaler ofte. Vær også oppmerksom på eventuell bindingstid på strømavtaler og sjekk at villkårene ikke endres når avtaletiden går ut. Bruk sammenligningsider som Dagbladet Strøm så får du enkelt oversikt over den billigste strømmen for deg.

Hvilken avtale gir billigste strøm?

Over tid har spotpris avtaler på strøm gitt den billigste strømmen.

Kopier koden / Gå til kassen

 
  Kopier
rabattkode
Koden kopierad!
Gå til