Innhold Innhold
  1. Start
  2. Strøm

Nyheter

Siste nytt om strøm

Historisk sett har det alltid lønt seg å ha spotpris på strøm istedenfor fastpris. Med dagens strømpris er dette ikke tilfelle. Spotprisen har vært historisk høy i sommer og den forventes være det i månedene framover.

Britt

Av Britt Pedersen den 13/08/2021

Det er mye å huske på når du skal flytte, og det å avslutte strømmen der du bor og flytte den over til den nye adressen er noe av det viktigste. Det er kjedelig å betale for strøm et sted du ikke bor lenger. Takket være dagens moderne løsninger, er det å flytte strømmen noe av det enkleste ved hele flyttingen.

Britt

Av Britt Pedersen den 11/08/2021

Har du oppdaget at du betaler mer for strømmen denne sommeren enn hva du gjorde i fjor? Vi forklarer hvorfor strømprisene er så høye denne sommeren.

Britt

Av Britt Pedersen den 11/08/2021

Når du skal prøve å forstå strømmarkedet og finne frem til den beste strømavtalen, dukker det gjerne opp mange rare ord og begreper. Det er ikke lett å vite hva alle betyr, og derfor har vi satt sammen en ordliste til deg.

Britt

Av Britt Pedersen den 11/08/2021

Selv i vår verden hender det at strømmen går. Noen ganger er det et lokalt brudd, og andre ganger har strømbruddet større omfang. Det aller første du bør gjøre når strømbruddet er et faktum er å sjekke om noen av naboene også har mistet strømmen. Dersom det kun er hos deg det er mørkt, tyder alt på at strømbruddet er veldig lokalt. Hvis ikke, kan du og nabolaget være rammet av et større strømbrudd.

17/06/2021

Bruk kalkulatoren vår for å se kostnadene for lading av elbilen hjemme og sammenlign strømpriser.

Britt

Av Britt Pedersen den 17/06/2021

Elbil blir mer og mer vanlig, og med det kommer også spørsmålet om hva som skal til for å få ladet bilen hjemme. Her finnes det to muligheter. Den ene er velegnet som permanent løsning, og den andre er å regne som en nødløsning for hjemmelader elbil.

Britt

Av Britt Pedersen den 17/06/2021

Strømprisen er nå like høy som i vinter. Vet du om du har en konkurransedyktig avtale?

Britt

Av Britt Pedersen den 08/06/2021

Våre beste tips for å spare penger på strømregningen. Start med å sammenligne strømpriser.

Britt

Av Britt Pedersen den 03/06/2021

Fjernvarme er et miljøvennlig og godt konsept for oppvarming. Les hvordan de påvirker strømregningen din.

Britt

Av Britt Pedersen den 03/06/2021

Les hvordan kjernekraft fungerer og hvordan de påvirker prisen på strøm.

Britt

Av Britt Pedersen den 03/06/2021

Les hvordan Vannkraft fungerer og hvordan de påvirker prisen på strøm.

Britt

Av Britt Pedersen den 26/05/2021

I vårt langstrakte kystmiljø finnes det mange steder med mye vind, og noen steder er det derfor satt opp vindmølleparker.

Britt

Av Britt Pedersen den 24/05/2021

Er solceller en god og billig energikilde i Norge? Vi ser på mulighetene og begrensningene.

Britt

Av Britt Pedersen den 24/05/2021

Holdbar strøm, fornybar energi eller grønn elektrisitet - kjært barn har mange navn. Stadig flere strømkunder velger klimasmart strøm og markedet av strømleverandører som leverer strøm fra fornybare kilder vokser stadig. Å velge strøm med opprinnelsegaranti er en effektiv måte å vise at man velger bort strøm fra ikke fornybar energi og støtte utviklingen av strøm fra fornybare energikilder.

Britt

Av Britt Pedersen den 15/04/2021

Strømbransjen har rykte på seg for å være vanskelig å forstå for kundene. Strømavtaler med kostpris strøm er for deg som vil ha spotpris men som samtidig ikke vil betale skjulte påslag til strømselskapet. Kostpris strøm er en mer transparent strømavtale.

Britt

Av Britt Pedersen den 31/03/2021

Nettleie er en fast utgift på strømregningen, og en stor del av nettleien går til vedlikehold av strømnettet i vårt langstrakte land. Kan man som forbruker påvirke nettleien? Og isåfall hvordan finner man den billigst nettleie? Her finner du alt du trenger å vite om nettleie.

Britt

Av Britt Pedersen den 23/03/2021

Vi bruker hytter og fritidshus mer en noengang før. Dette medførere økt bruk av hyttestrøm. Se hvordan du sparer strøm på hytta og hvordan du finner billigst hyttestrøm.

Britt

Av Britt Pedersen den 08/03/2021

Du kan spare mange penger på å bytte strømleverandør til en som er billigere. Å bytte strømleverandør er både enkelt og gratis. Hvorfor betale mer for strømmen enn nødvendig?

Britt

Av Britt Pedersen den 15/02/2021