1. Start img/svg
 2. Strømimg/svg

Reduser strømforbruket

Våre beste tips for å spare penger på strømregningen. Start med å sammenligne strømpriser.

 • check Sammenlign 400+ strømavtaler
 • check Gratis og uforpliktende
 • check Bytt nå og spar penger!

Ditt årlige strømforbruk?16800kwh/år

(Velg boligtype eller dra knapp til ønsket kWh)

apartment Leilighet 40kvm

Leilighet 80kvm

Enebolig 120kvm

Enebolig 160kvm

Velg avtaletype:
loader

Spar penger på strømregningen - finn billigste strøm akkurat nå!

Beste avtalen med garantert pris i 1, 6 og 12 måneder. 

Talkmore Strøm 49 kr

Talkmore

0 øre/kWt

Påslag

24 måneder

Garantet pris
448.36 øre/kWt
Les mer

Vilkår

 • check Etterskuddsvis betaling
 • check Faktureres månedsvis
 • check 49 kr i fast avgift / måned

Slik beregner vi månedskostnaden

Spotpris i dag 448.36 øre
Påslag 0 øre
= 448.36 øre
Forbruk (1570 KWh) 7039.25 kr
Faste avgifter 49 kr
Estimert strømkostnad denne måned 7078 kr

Anslått pris for de neste 12 månedene

MERK! Dette er et prisestimat basert på historisk gjennomsnittsforbruk og spotpris i Norge.

LOS Spotpris 19

LOS AS

6.95 øre/kWt

Påslag

0 måneder

Garantet pris
455.31 øre/kWt
Les mer

Vilkår

 • check Etterskuddsvis betaling
 • check Faktureres månedsvis
 • check 19 kr i fast avgift / måned

Slik beregner vi månedskostnaden

Spotpris i dag 448.36 øre
Påslag 6.95 øre
= 455.31 øre
Forbruk (1570 KWh) 7148.37 kr
Faste avgifter 19 kr
Estimert strømkostnad denne måned 7163 kr

Anslått pris for de neste 12 månedene

Prisen er garantert i 0 måneder

MERK! Dette er et prisestimat basert på historisk gjennomsnittsforbruk og spotpris i Norge.

Innholdsfortegnelse

 • 01
  Spar penger på strømregningen - finn billigste strøm akkurat nå!
 • 02
  Reduser strømforbruket
 • 03
  Oppvarming
 • 04
  Effektiv lufting
 • 05
  På badet
 • 06
  Vaskerommet
 • 07
  Belysning
 • 08
  Kjøkkenet
 • 09
  Vær strømsmart når det kommer til elektriske apparater
 • 10
  Bytt strømleverandør

Reduser strømforbruket

Strømmen i Norge har vært og er fremdeles billigere enn strømmen i mange av våre naboland. Likevel kan strømregningen, spesielt om vinteren, gjøre stort innhugg i budsjettet. Dersom du er lei av å bruke mye penger på strøm, finnes det en rekke tiltak som kan hjelpe deg med å redusere strømforbruket. Det beste av alt er at de fleste av disse tiltakene også er enkle å gjennomføre.

Det er ikke meningen at du skal spare slik på strømmen at du sitter og fryser i mørket. Det er viktig at du beholder livskvaliteten samtidig som strømregningen krymper. Det å redusere forbruket er ikke bare hyggelig for lommeboken, men også for miljøet.


Oppvarming

Oppvarming utgjør opptil 75 % av strømforbruket ditt, så her har du et stort potensial for sparing. Har du panelovner, bør du bytte ut disse med en varmepumpe eller en pelletskamin. Det kan også være en god idé å etterisolere samt skifte ut gamle og trekkfulle vinduer. Har du flere rom enn du bruker, kan du stenge av disse.

Neste skritt er å senke innetemperaturen. Den bør ikke være på mer enn 22 grader. Hver gang du senker innetemperaturen med 1 grad sparer du rundt 5 % av utgiftene til oppvarming. Det er enda bedre, er at du også får et bedre inneklima.

Dersom du installerer en termostat, blir det lettere for deg å kontrollere temperaturen inne. I tillegg kan du sørge for et ur som senker temperaturen om natten. Ingen grunn til å betale for å varme opp et rom når du likevel ligger under dyna og sover


Effektiv lufting

Det er viktig å lufte fra tid til annet. Ikke minst for inneklimaets skyld. Dette kan du også gjøre på en måte som reduserer strømforbruket ditt. Du skal rett og slett lufte kort og effektivt. Når du lar vinduet stå på gløtt, bidrar du bare til å kjøle ned gulv, tak og vegger. Andre tiltak vil være å sørge for at dører og vinduer ikke trekker, og om kvelden reduserer du varmetapet ved å trekke for gardinene.

Dersom du bruker klimaanlegg, varmepumpe eller lignende for å kjøle ned boligen når det er varmt ute, øker strømregningen din. I stedet for kan du benytte deg av markiser, persienner og vinduslemmer. Om natten åpner du vinduene, og slipper inn den kjølige luften. Du må riktignok investere i markiser og slikt, men selve bruken er helt gratis.


På badet

Du tilbringer litt tid på badet i løpet av dagen, og her er det også flere måter å redusere strømforbruket på. Du kan blant annet installere en sparedusj. Den reduserer energiforbruket ditt med opptil 50 %.

Dersom du skrur av vannkrana mens du pusser tenner eller barberer deg, vil du spare opptil 10 liter vann. Å ha vann i et glass til tannpussen eller fylle litt vann i servanten er 2 gode tips for å spare på varmtvannet når du utfører morgenpleien på badet. Ikke glem å sørge for at ingen av kranene hjemme hos deg drypper. Da kan det nemlig forsvinne så mye som 1 hel liter vann hver eneste time.

Temperaturen på varmtvannstanken kan senkes til 65 grader. Pass imidlertid på at den ikke blir lavere enn 60 grader. Da kan du nemlig få legionellabakterier.


Vaskerommet

Vaskerommet er et annet av husets rom der det foregår strømkrevende aktiviteter. Tørketrommelen, for eksempel, krever mye strøm. Derfor bør du ikke bruke den mer enn nødvendig. Tørk klærne dine på et stativ, gjerne ute om du har mulighet til det.

Vaskemaskinen, og oppvaskmaskinen, bruker like mye energi enten den er full eller halvtom. Du bør derfor passe på at du aldri kjører annet enn fulle maskiner. Det er også vært å huske at veldig mange plagg blir rene selv om de ikke vaskes på mer enn 30 grader.


Belysning

Du bør bruke sparepærer der du kan. Det skyldes at en vanlig lyspære kun bruker 5 % av energien sin til å lage lys. Resten omdannes til varme. Sparepæren derimot sørger for å bruke hele 80 % av energien sin til å lage lys, og i tillegg varer de mye lenger. Ute kan du bruke belysning med bevegelsessensor, slik at lyset kun går på når det er noe som beveger seg. Da reduserer du ikke bare energiforbruket, men også faren for innbrudd.

Ikke glem det enkleste tipset av alle – nemlig å slå av lys i rom du ikke bruker.


Kjøkkenet

Kjøkkenet er i bruk hele dagen, og er et rom med stor sparepotensiale. Kjøl ned mat før du setter den i kjøleskapet. På den måten slipper kjøleskapet å bruke mye energi på å holde riktig temperatur. Det samme gjelder når du skal legge mat i fryseren.

Mikrobølgeovnen bør brukes minst mulig. Tin heller maten i kjøleskapet. Fryseren bør være full. I alle fall om du vil spare på strømmen. En halvfull fryser bruker nemlig mer strøm enn en full fryser hvis døren åpnes ofte. Det skyldes den kalde luften som strømmer ut av fryseren hver gang du åpner den. Ikke glem å avrime fryseren ved behov.


Vær strømsmart når det kommer til elektriske apparater

Visste du at mange TV-er bruker like mye strøm i hvilemodus som når de er i bruk? Det er derfor lurt å slå TV-en helt av. Dette gjelder ikke bare TV-apparatet, men også PC-en, radioen, stereoanlegget også videre.

Du bør også bytte ut gamle, strømkrevende apparater med nye mer energivennlige utgaver.


Bytt strømleverandør

En gang i året, minst, bør du sjekke om du kan spare penger ved å bytte strømleverandør. I Norge har vi fri konkurranse i kraftmarkedet, og det betyr at du kan velge akkurat den kraftleverandøren og strømavtalen du ønsker, og du kan bytte så mange ganger du ønsker. Det eneste som hindrer hvor ofte du kan bytte er avtalen du har skrevet under på.

For å finne den beste strømleverandøren for deg bør du sammenligne strømprisene, og velge den leverandøren og avtalen som passer best for deg. Det er både enkelt og gratis å bytte, så det er ingen grunn til å være trofast mot en dyr avtale. 

 
Britt Pedersen
SEO & Content Manager