Innhold Innhold
  1. Start
  2. Strøm

Slik bestiller du strøm når du flytter

Det er mye å huske på når du skal flytte, og det å avslutte strømmen der du bor og flytte den over til den nye adressen er noe av det viktigste. Det er kjedelig å betale for strøm et sted du ikke bor lenger. Takket være dagens moderne løsninger, er det å flytte strømmen noe av det enkleste ved hele flyttingen.

  • checkSammenlign 400+ strømavtaler
  • checkGratis og uforpliktende
  • checkBytt nå og spar penger!

Årlige strømforbruk?16800kwh/år

Leilighet 40kvm

Leilighet 80kvm

Enebolig 120kvm

Enebolig 160kvm

loader

Si opp den gamle strømavtalen

Når du skal flytte må du sende flyttemelding, og det må du også gjøre til strømleverandøren din. Dette bør gjøres innen 3 dager før du flytter, slik at informasjonen blir registrert i Elhub. Elhub er en datalagringsplass, som er felles for hele den norske strømbransjen. Det fine med dette er at du ikke lenger trenger å melde fra til både strømleverandør og nettselskap. Det holder med å gi beskjed til strømselskapet.

Du tenker kanskje at det ikke er nødvendig å si opp strømavtalen siden du vil ha den samme på den nye adressen. Det er faktisk viktig å gi beskjed om adresseendring. Konsekvensene av å ikke si opp er at du må betale for strømforbruket helt frem til de nye eierne eller leietakerne har tegnet en egen avtale, eller at du ikke har noen avtale på det nye stedet.

Det er mulig å beholde den gamle strømavtalen

Det er mulig å beholde den gamle strømavtalen

Dersom du har en veldig god avtale hos en strømleverandør du er fornøyd med, kan du fint beholde denne når du flytter. Du må likevel huske å gi beskjed om adresseendring. Da vet selskapet både hvor de skal sende strømmen og fakturaen.

Det eneste du ikke kan gjøre noe med er nettleien. Du vil få strømmen levert av det nettselskapet som har monopolet i det området der du bor. Det nye systemet med Elhub gjør at du ikke trenger å kontakte nettleverandøren. Dette ordnes automatisk.

Sammenlign strømavtaler og bytt om du finner en bedre

Selv om du tenker at du bare skal beholde din gamle strømavtale, vil det lønne seg å bruke noen minutter på å sammenligne strømavtaler. Når du legger inn din nye adresse og estimert forbruk, vil du fort se om det finnes bedre avtaler enn den du har nå.

Å velge riktig strømavtale har alt å si for hvor mye du må betale for strømmen du bruker. Det å bruke en sammenligningstjeneste for å sjekke strømavtaler der du skal flytte er en enkel og effektiv måte å spare penger på.

Finner du en bedre avtale og bytter leverandør, vil den nye strømleverandøren si opp den gamle avtalen din for deg.


Bytte av nettselskap

Det er slik her i Norge at de ulike nettselskapene har monopol i hvert sitt geografiske område. Dersom du flytter ut av området til ditt nåværende nettselskap, får du automatisk levert strøm fra det nettselskapet som har oppdraget i området du flytter til.

Det er strømselskapet ditt som ordner med dette, og det er dermed ikke noe du trenger å tenke på.

Glemt å melde flytting til strømselskapet?

Flytting kan fort medføre kaos, og da kan det være du glemmer å knytte deg til en strømavtale. Du får heldigvis strøm likevel. Det skyldes at nettselskapene er forpliktet til å levere strøm til alle som ikke har egne avtaler med et strømselskap.

Nettselskapene har det som kalles leveringsplikt. I de første 6 ukene med strøm direkte fra nettselskapet betaler du spotpris samt et påslag. Dette påslaget er gjerne mye høyere enn påslaget strømselskapene tar. Når de 6 ukene er over, kan nettselskapet justere påslaget akkurat slik de ønsker. Det er dermed veldig viktig at du sørger for å opprette en billig strømavtale så raskt som mulig etter at du har flyttet.

Huskeliste for bytte av strømavtale ved flytting

Huskeliste for bytte av strømavtale ved flytting

Har du det travelt, får du en liste med de viktigste punktene når det kommer til strøm og flytting.

  • Bruk en sammenligningstjeneste og se hvem som leverer billigst strøm til din nye adresse.
  • Bestill strømavtale med en gang du vet flyttedatoen.
  • Den nye strømleverandøren sørger for å si opp den gamle avtalen din.
  • Velger du å beholde strømavtalen du allerede har, må du huske å melde fra om flyttingen. Da sørger de for å si opp strømmen på den gamle adressen. 

Britt Pedersen
Content Manager