1. Start img/svg
 2. Strømimg/svg
 3. Strømavtaleimg/svg

Fastpris strøm - forutsigbart og trygt

Fastpris strøm er den perfekte strømavtale for deg som vil ha forutsigbarhet og vil vite hvor mye strømmen kommer til å koste i en lengre tid framover. Med fastprisavtale på strøm får du både oversikt og bedre økonomisk kontroll. Her kan du sammenligne og finne billigste fastpris strøm. 

 • check Sammenlign 400+ strømavtaler
 • check Gratis og uforpliktende
 • check Bytt nå og spar penger!

Ditt årlige strømforbruk?16800kwh/år

(Velg boligtype eller dra knapp til ønsket kWh)

apartment Leilighet 40kvm

Leilighet 80kvm

Enebolig 120kvm

Enebolig 160kvm

Velg avtaletype:
loader

Beste fastpris strøm 2022

Innholdsfortegnelse

 • 01
  Beste fastpris strøm 2022
 • 02
  Fastpris strøm - hva er det?
 • 03
  Hvem passer fastpris strømavtale for?
 • 04
  Billigste fastpris strøm
 • 05
  Fordeler med fastpris på strøm
 • 06
  Velge fastpris strøm eller andre strømavtaler?
 • 07
  Ulemper med fastpris strøm
 • 08
  Kan man bryte fastpris strømavtale før tiden?
 • 09
  Tips når du skal velge fastpris strøm
 • 10
  Hvordan finne beste fastpris strøm
 • 11
  Slik fungerer en fastprisavtale strøm
 • FAQ
  Vanlige spørsmål
Fastpris strøm - hva er det?

Fastpris strøm - hva er det?

Med fastpris strøm får du en strømavtale som gir deg mer oversikt men som samtidig har lengre bindingstid enn andre avtaler. Fastpris avtaler har ofte bindetid på mellom 3 måneder og 10 år. 

Med fastpris strøm betaler du alltid sammen pris per kwh du bruker og dermed kan du unngå de største svingningene i kwh prisen. Du betaler derimot alltid for ditt aktuelle forbruk så de månedene du bruker mer strøm kommer du til å få mer i strømregning selv om du har fastpris strøm.

Hvem passer fastpris strømavtale for?

Fastpris strøm passer deg som vil ha forutsigbarhet og som ikke har rom for altfor store svingninger i strømregningen. Med fastpris avtale inngår du en avtale med fast kWh pris i en bestemt tidsperiode. På denne måten unngår du de verste strøm sjokkene som kan komme om vinter når kwh prisen plutselig stiger til uante høyder. Du betaler i snitt en høyerer pris med fastpris strøm - men du unngår overraskelser kwh prisen.

Billigste fastpris strøm

Hos Dagbladet Strømsjekk kan du enkelt sammenligne fastpris på strøm og finne den billigste fastprisavtalen. Tenk på at de fleste fastpris strømavtaler har bindingstid og om du bestemmer deg for å bytte strømavtale under avtaleperioden må du ofte betale bruddgebyr.

Bruk vår søkefunksjon for å finne billigste fastpris strøm og bytt enkelt hos den strømleverandøren som gir deg den beste fastprisavtalen på strøm. 

Fordeler med fastpris på strøm

Fordeler med fastpris på strøm

 • Du får mer økonomisk forutsigbarhet med fastpris strøm.
 • Fastpris er en bra løsning om du har lite spillerom i privatøkonomien.
 • Du unngår store variasjoner i kWh pris under årstidene.

Velge fastpris strøm eller andre strømavtaler?

Fastpris strøm gir som sagt bedre oversikt og kan være billigere visse måneder når kwh prisen på strøm går opp. Fastprisavtaler har på sikt vist seg å være et dyrere alternativ enn spotpris og variabel pris. Selv om du får større forutsigbarhet med fastpris, så varierer strømregningen din fra måned til måned utifra hvor mye strøm du bruker. Har du anstrengt økonomi og vil ha oversikt kan fastpris strøm være et bra valg. Da vet du eksakt hvor mye du betaler per brukte kwh i avtaleperioden.

Ulemper med fastpris strøm

Ulemper med fastpris strøm

 • Fastpris strøm har ofte lang bindingstid.
 • Det er et dyrere alternativ på sikt.
 • Du risikerer å betale dyre bruddgebyr om du velger å avslutte strømavtaler med fastpris før tiden.

Kan man bryte fastpris strømavtale før tiden?

De fleste fastprisavtaler har bindingstid. Denne bindingstiden kan variere mellom 3 måneder og opp til 10 år på de aller lengste. Under avtaleperioden kan du ikke skifte leverandør og strømleverandøren du har inngått fastpris strøm med kan ikke kreve høyere kwh pris på strømmen. Du kan si opp en fastpris strømavtale men ofte må du betale et oppsigelsesgebyr. Et bruddgebyr på en fastpris strømavtale kan ligge mellom 200 kroner og opptil 2000 kroner. Forbrukerombudet og Energi Norge har utformet en modell for hvor mye strømselskapene kan ta betalt i bruddgebyr. 

 Tips når du skal velge fastpris strøm

Tips når du skal velge fastpris strøm

 • Velg fastprisavtale med kortest bindingstid
 • Sammenlign fastprisavtaler før du bestemmer deg
 • Se nøye på bruddgebyr  og oppsigelsetid når du velger en avtale med fastpris strøm

Det har hendt at strømleverandører har tatt for høye bruddgebyr når forbrukere har valgt å avbryte fastprisavtaler. Vårt tips til deg er å sammenligne bruddgebyr og oppsigelsestid når du inngår en fastpris strømavtale, så du billigst mulig kan bytte om du finner en avtale som er mer gunstig for deg.

Hvordan finne beste fastpris strøm

Det viktigste er at du skaffer deg oversikt over alle fastprisavtaler på strøm - først da kan du velge den beste fastprisavtalen for ditt behov. 

Slik fungerer en fastprisavtale strøm

Når du velger en fastprisavtale på strømmen binder du deg for en periode. Det kan for eksempel være en avtale med fastpris strøm 3 år, fastpris strøm 6 måneder eller fastpris strøm 1 år. Du velger selv enkelt hvor mange måneder du ønsker å ha fastpris i filteret i søkefunksjonen

Fastpris strøm - vanlige spørsmål

Fastpris strøm er en strømavtale som gir deg en fast kWh pris på strømmen i en bestemt periode. Fastpris strøm har ofte lengre bindingstid enn andre avtaler.

Med fastpris strøm får du bedre oversikt og forutsigbarhet og unngår store variasjoner i kWh prisen under bindingstiden.

Billig fastpris på strøm er en strømavtale hvor man binder seg for en bestemt periode mot at man får en fast pris per kwh denne perioden. Du finner den billigste fastprisavtalen på strøm ved å sammenligne alle strømavtaler med fastpris utifra tiden du binder deg.  Da kan du velge den billigste fastprisen. 

Den beste fastprisavtalen på strøm i Mars  finner du ved å ta med parameter som  hvor lang bindingstid du ønsker da ser du enkelt den beste fastprisavtalen for deg og ditt strømforbruksmønste. 

Britt Pedersen
SEO & Content Manager