1. Start img/svg
 2. Strømimg/svg
 3. Strømavtaleimg/svg

Kostpris strøm

Strømbransjen har rykte på seg for å være vanskelig å forstå for kundene. Strømavtaler med kostpris strøm er for deg som vil ha spotpris men som samtidig ikke vil betale skjulte påslag til strømselskapet. Kostpris strøm er en mer transparent strømavtale.

 • check Sammenlign 400+ strømavtaler
 • check Gratis og uforpliktende
 • check Bytt nå og spar penger!

Ditt årlige strømforbruk?16800kwh/år

(Velg boligtype eller dra knapp til ønsket kWh)

apartment Leilighet 40kvm

Leilighet 80kvm

Enebolig 120kvm

Enebolig 160kvm

Velg avtaletype:
loader

Mest populære avtalen med fast påslag

Innholdsfortegnelse

 • 01
  Mest populære avtalen med fast påslag
 • 02
  Kostpris strøm for mer transparens
 • 03
  Lettere å forstå strømregningen med kostpris strøm
 • 04
  Fordeler med kostpris strøm
 • 05
  Strøm uten påslag
 • 06
  En ny type strømselskap med kostpris strøm
 • FAQ
  Vanlige spørsmål
Kostpris strøm for mer transparens

Kostpris strøm for mer transparens

Det er en jungel der  ute med kampanjepriser og lokkepriser på strøm. Etter mange varsel om mangelfull informasjon til strømkundene vokser det nå fram en ny type strømavtale hos selskapene - kostpris strøm.

Strømselskaper som opererer med kostpris strøm - eller strøm uten påslag som det også kalles har ofte bare en strømavtale for å gjøre det så enkelt som mulig for forbrukeren. Dette i motsettning til andre strømselskap som ofte både har avtaler med spotpris strøm og fastpris strøm.

Lettere å forstå strømregningen med kostpris strøm

Lettere å forstå strømregningen med kostpris strøm

Mange strømleverandører gjemmer seg bak uforståelige prispåslag. Det er her kostpris strøm skiller seg fra andre. Med kostpris strøm får kundene klart se hva kosten for et elsertifikat, en opprinnelsesgaranti og hav handelskostnadene er. På denne måten får man en større forståelse for hva man betaler for.

Strømregningen består av:

 • Spotprisen
 • Påslag
 • Fast månedsavgift

Kort sagt kan man si at den faste avgiften er der strømselskapene tjener mest penger til seg selv på, mens spotprisen er det strømselskapene kjøper inn strømmen for. Påslaget tror mange er en fast avgift - som ikke kan påvirkes av strømselskapet. Dette stemmer bare delvis. 

Fordeler med kostpris strøm

Fordeler med kostpris strøm

 • Du får løpende pris fra strømbørsen
 • Du fast månedsbeløp
 • Du slipper bindingstid

Strømavtaler med kostpris strøm synliggjør alle priser og varsler tydelig om alle endringer. Det er forskjeller mellom selskapene men felles for de fleste med kostpris strøm er at du får løpende spotpris fra Nord Pool, fast påslag og fast avgift. Disse avtalene har ofte ingen bindingstid så du kan enkelt bytte til billigere strøm om du finner det.

Strøm uten påslag

Strømselskapene må kjøpe lovpålagte elsertifikatet og det medfølger kostnader. Det mange strømkunder ikke vet er at mange strømselskaper tar langt over kostpris for disse. Spotprisen varierer så strømkundene har vanskelig å forstå hva strømselskapene faktisk tar i påslag, etter som spotprisen varierer så mye. Med kostpris strøm viser strømselskapene klart hva som er påslaget og hvor stort dette er. Du kan som forbruker lettere se om strømselskapet legger på mye ekstra på påslaget.

En ny type strømselskap med kostpris strøm

Det har den siste årene vokst fram flere nye strømselskap som markedsfører seg som ærlige mot kundene. Disse selskapene har ofte en meget enkel og transparent modell som gir deg strøm til den prisen den koster på strømbørsen og et fast tillegg per måned. Strømselskapene har heller ingen lokketilbud med tidsbegrensning. Disse selskapene mener at flere andre tradisjonelle strømleverandører viser til de lovpålagte avgiftene og kamuflerer sin profitt gjemt bak disse.

Kostpris strøm - vanlige spørsmål

Kostpris strøm er en transparent  strømavtale som gir deg strøm til den prisen den koster på strømbørsen og et fast tillegg per måned. 

Kostpris strøm er en mer transparent og enkel strømavtale. Spotprisen er den samme på kostpris strøm som på vanlig spotpris men du får bedre oversikt over de faste påaslagene med kostpris avtale. 

Britt Pedersen
SEO & Content Manager