1. Start img/svg
 2. Strømimg/svg

Strømleverandør - finn den billigste her!

I Norge finnes det over 100 strømselskap. Vi hjelper deg å sammenligne alle strømleverandører i Norge så du enkelt kan finne den som gir deg billigst strøm. Finn Norges billigste strømleverandører her.

 • check Sammenlign 400+ strømavtaler
 • check Gratis og uforpliktende
 • check Bytt nå og spar penger!

Ditt årlige strømforbruk?16800kwh/år

(Velg boligtype eller dra knapp til ønsket kWh)

apartment Leilighet 40kvm

Leilighet 80kvm

Enebolig 120kvm

Enebolig 160kvm

Velg avtaletype:
loader

Innholdsfortegnelse

 • 01
  Hva er en strømleverandør?
 • 02
  Hvilken strømleverandør er billigst 2022?
 • 03
  Hvilken er beste strømleverandør?
 • 04
  Slik jobber strømleverandørene
 • 05
  Hvordan bytter jeg strømleverandør? Slik gjør du:
 • FAQ
  Vanlige spørsmål
Hva er en strømleverandør?

Hva er en strømleverandør?

En strømleverandør er den som kjøper strøm fra kraftbørsen Nord Pool og selger den videre til forbrukere. Det finnes over 100 forskjellige strømleverandører i Norge i dag. Hos disse kan man  generelt sett velge mellom tre forskjellige strømavtaler i dagens marked: fastpris, standard variabel pris og spotpris strøm. 

Strømleverandøren kjøper inn strømmen fra kraftbørsen Nord Pool og selger den videre til deg. Innkjøpsprisen bestemmes av Nord Pool og velger man en spotpris avtale betaler man som forbrukere i prinsipp samme pris for strømmen som strømleverandøren kjøper inn den for. Dertil tilkommer det nettleie, avgifter og påslag som kan variere hos de forskjellige strømleverandørene. Det er nesten 100 forskjellige strømleverandører i Norge. Se de beste strømleverandørene i Norge her - sammenlign både fastpris, spotpris og variabel pris .

Hvilken strømleverandør er billigst 2022?

Dette er et spørsmål mange stiller seg og svaret er at det kan endre seg over tid så det smarteste du som forbruker kan gjøre er å sammenligne strømleverandører med jevne mellomrom for å finne den strømleverandøren som gir deg billigste strøm over tid. Strømleverandørene kjemper en tøff kamp om kundene og du som konsument kan spare penger på å sammenligne vilkår og kostnader nøye.

Hvilken er beste strømleverandør?

Hvilken er beste strømleverandør?

I følge Norsk kundebarometer, som hvert år kårer hvilken strømleverandør som hadde landets mest fornøyde strømkunder i 2020. De måler både tilfredsheten og lojaliteten blant strømkundene. I 2020 var det en hårfint skille mellom nummer 1 Gudbrandsdal Energi og LOS.  

Populære strømleverandører i NorgeSlik jobber strømleverandørene

Slik jobber strømleverandørene

All kraft i Nord Europa selges og kjøpes på kraftbørsen Nord Pool. Prisene påvirkes av tilbud og etterspørsel. 

 • Strømleverandørene kjøper inn strøm fra strømbørsene til innkjøpspris.
 • Denne strømmen selges til deg som spotpris strøm, fastpris strøm eller variabel pris.
 • Det tilkommer avgifter, moms og nettleie på strømregningen.
Hvordan bytter jeg strømleverandør? Slik gjør du:

Hvordan bytter jeg strømleverandør? Slik gjør du:

Det er enkelt å bytte strømleverandør. Konkurransen mellom de forskjellige strømselskapene er stor og de fleste hjelper deg med det praktiske rundt et bytte.

Det du må gjøre er:

 • Sammenlign strømleverandører 
 • Velg den billigste strømavtalen
 • Din nye strømleverandør hjelper deg med det praktiske 

Strømleverandør - vanlige spørsmål

Det gjør du enkelt ved å bruke en sammenlignings tjeneste som Dagbladet Strøm. Når du har funnet den strømleverandøren som har den beste strømavtalen for deg velger du denne. Din nye strømleverandør vil ta hånd om alt det praktiske med hensyn til byttet.

 Det finnes over 100 forskjellige strømleverandører i Norge i dag så det kan være vanskelig å finne fram til den billigste uten å bruke en sammenligningstjeneste. 

Det er gratis å bytte strømleverandør såfremt du ikke har en strømavtale som er tidsbundet. Ofte må du kjøpe deg løs fra den type avtaler, men det kan lønne seg i mange tilfeller.

Britt Pedersen
SEO & Content Manager