1. Start img/svg
 2. Strømimg/svg
 3. Strømleverandørimg/svg

Bytte strømleverandør

Du kan spare mange penger på å bytte strømleverandør til en som er billigere. Å bytte strømleverandør er både enkelt og gratis. Hvorfor betale mer for strømmen enn nødvendig?

 • check Sammenlign 400+ strømavtaler
 • check Gratis og uforpliktende
 • check Bytt nå og spar penger!

Ditt årlige strømforbruk?16800kwh/år

(Velg boligtype eller dra knapp til ønsket kWh)

apartment Leilighet 40kvm

Leilighet 80kvm

Enebolig 120kvm

Enebolig 160kvm

Velg avtaletype:
loader
Hvorfor bytte strømleverandør

Hvorfor bytte strømleverandør

Betaler du for mye i strøm? Hver femte nordmann har ikke byttet strømleverandør de seneste årene og mange har dyre strømavtaler og betaler mer for strømmen enn nødvendig. Dette til tross for at å bytte strømleverandør til en billigere er den enkleste måten å få ned strømregningen på. Hvordan bytte strømleverandør?

Det er enkelt å bytte strømleverandør. Det største jobben er å finne hvilken strømleverandør du skal bytte til. Det gjør du enkelt på en sammenligning side for strøm som Dagbladet Strøm Sjekken. Når du har funnet den  billigste strømleverandøren du vil bytte til er det en enkel sak å fylle i søknaden på nettet. Din nye strømleverandør løser deretter alle formaliteter med byttet og du kan snart glede deg over billigere strøm.

Bytte strømleverandør - slik gjør du

Bytte strømleverandør - slik gjør du

3 trinn til et vellykket bytte av strømleverandør:

 • Sammenlign strømpriser og finn den billigste strømleverandøren 
 • Fyll i søknaden hos strømleverandøren du vil bytte til
 • Din nye strømleverandør det praktiske og sier opp din gamle strømavtale

Du trenger ikke selv si opp den gamle strømavtalen når du bytter strømleverandør. Dette fikser din nye strømleverandør for deg. Vårt tips er at du alltid ser nøye igjennom vilkår som bindingstid osv. før du bytter strømleverandør.

Når skal du bytte strømleverandør?

Du skal selvfølgelig alltid bytte strømleverandør når du ser at du kan få bedre pris hos en annen. Du sammenligner enkelt  før du bytter strømleverandører her. Det er derimot viktig at du sjekker vilkårene på din nåværende strømavtale før du bytter strømleverandør. Viktige punkter du bør ha sjekket før et bytte er bindingstid og kontraktslengde hos din nåværende strømleverandør. 

Elhub gjør det enkelt å bytte strømleverandør

Etter innføringen av Elhub i 2019 har det blitt enklere for deg som forbruker å bytte strømleverandør. Elhub er en felles database over det norske strømmarkedet og har som mål å gjøre hverdagen enklere for deg som kunde og for strømleverandørene. Når du vil bytte strømleverandør og signerer en ny strømavtale sendes dette inn til Elhub, som gjør alle andre prosesser automatisk for deg. Du kan se og administrere dine opplysninger på Elhubs nettside

Bytte strømleverandør ved flytting

Bytte strømleverandør ved flytting

Når du flytter har du en gylden mulighet til å bytte strømleverandør, da du må bestille strøm til den nye adressen. Da kan du passe på å sammenligne strømleverandører og avtaler og finne den som leverer billigst strøm til din nye adresse. Før måtte man selv si opp strømmen når man flyttet til en ny adresse. Etter innføringen av Elhub i 2019 bestiller du bare ny strøm til din nye adresse og din nye strømleverandør gir beskjed til den gamle leverandøren. Dette gjør det enkelt å bytte til beste strømleverandør

Når du flytter og skal bytte strømleverandør:

 • Sammenlign og finn den billigste strømleverandøren på din nye adresse
 • Bestill ny avtale til din nye adresse
 • Din nye strømleverandør opp din gamle avtale på din gamle adresse og tar hånd om alt praktisk ved byttet

Bytte strømleverandør - vanlige spørsmål

Du kan bytte strømleverandør så ofte du vil men du må være oppmerksom på at visse avtaler har bindingstid og fastlåst kontraktslengde.

Nei - ikke om du sammenligner strømleverandører så du finner den billigste og har kjennskap til din nåværende strømavtale med tanke på bindingstid og andre vilkår. 

Det er gratis å bytte strømleverandør. 

Britt Pedersen
SEO & Content Manager