Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Alt i én boks

I framtida vil media, musikk, film og nyheter komme til deg gjennom Det Store Kabelnettet.Av TORE NESET Skillene mellom PC, TV, telefon, aviser, video og stereoanlegg er i ferd med å bli visket ut. Det norske telemonopolet avvikles i løpet av året, og fra oktober regner flere kabelselskaper med å levere Internett til våre abonnenter via den ordinære TV-kabelen. I første omgang trenger du en PC med en egen boks, men på sikt vil TV og PC flyte sammen til ett medium. Tunge europeiske selskaper og institusjoner jobber med å lage en bærbar, elektronisk avismottaker og -sender som du både kan ta med deg på trikken og på do. Denne har fått navnet «Newspad» («nyhetsmatte») og vil kunne oppdateres trådløst med de ferskeste nyhetene etter hvert som de skjer. Den nye religionen blant medienes maktmennesker er fastlagt: Internett vil erstatte alle eksisterende medier så snart banker og kredittkortselskaper fullt ut godtar direkte betaling via nettet. Da kan avis-, plate- og videobransjen kvitte seg med alle fordyrende mellomledd og selge direkte til forbruker. Trykkerier, butikker og langtransport vil måtte vike for televerkenes høyhastighetslinjer. Som med alle andre religioner er dogmene et spørsmål om tro. Bøker og aviser forsvant ikke med radio og TV. Kinoen forsvant ikke med videospilleren. Internett vil bare bli et tilskudd til allerede eksisterende medier, ikke en konkurrent eller avløser, hevder de sindige, som ikke vil la seg rive med av framtidsfantastene. På Internett kan du selv delta på en helt annen og mer direkte måte enn gjennom for eksempel TV. Ola nordmann i Vesterålen er like lett tilgjengelig på nettet som Bill Clinton i Washington. Det er her revolusjonen ligger. Så får vi se om de gamle mediene dør underveis. Din tilbakemelding Vi ønsker innspill og meninger fra leserne. Vil de gamle mediene overleve? Blir Internett eneste kanal for distribusjon av nyheter, musikk og videofilmer? Delta i debatten .

Vi ønsker innspill og meninger fra leserne.  Vil de gamle mediene overleve? Blir Internett eneste kanal for distribusjon av nyheter, musikk og videofilmer?
Delta i debatten
.
Vi ønsker innspill og meninger fra leserne. Vil de gamle mediene overleve? Blir Internett eneste kanal for distribusjon av nyheter, musikk og videofilmer? Delta i debatten . Vis mer