Viggo Kristiansen kjemper for å bli frifunnet av av Baneheia-saken. Gjenopptakelseskommisjonen har gjenåpnet saken.
Viggo Kristiansen kjemper for å bli frifunnet av av Baneheia-saken. Gjenopptakelseskommisjonen har gjenåpnet saken. Vis mer

Fredag 22. oktober 2021 klokka 09.12.

Politihuset i Oslo, Viggo Kristiansen

Vennskapet og turen i Baneheia

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Viggo Kristiansen møter til sitt første avhør på politihuset på Grønland den 22. oktober, to dager etter at Jan Helge Andersen er ferdig med sitt tre dager lange avhør. Han er klar for å komme i gang, og sier han har ventet på dette.

Han forteller videre at han ikke har opplevd noe ubehagelig etter at han kom hjem til Kristiansand, verken av stygge blikk eller kommentarer. Med unntak av ett negativt brev i posten, har det bare vært positivt. Men han holder en litt lav profil.

Om forholdet til Jan Helge Andersen, forteller Kristiansen at han ikke har hatt kontakt med ham siden pågripelsen i 2000. Han har heller ingen hevntanker.

Avhører går så over til å snakke om trafikkdata og mobiltelefon i forbindelse med Baneheia-saken.

Kristiansen forteller at han ikke har peiling på det som omhandler mobiltelefon, antenner, celler og liknende. Han har imidlertid fått hjelp til å forstå dette.

Politiet refererer til Kristiansen som «siktede».

Kristiansen legger til at telefonen ikke alltid lå i lomma hans, men stort sett hadde han den med seg. Den kunne bli igjen hjemme når han for eksempel spilte fotball. Han har hatt flere telefoner, men på slutten var det en Nokia 8210.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer