149 år med nyheter har lært oss at ingenting er viktigere enn å formidle virkeligheten, slik den er. Virkeligheten er vond, den er vakker, den er skjør og den er urettferdig. Men den er virkelig. Og ved å utfordre, spørre, grave og ikke gi opp, gjør vi det vi kan for å bidra til et mer åpent og rausere samfunn.

Kongemakta under lupen

Kongehuset har både formell og uformell makt, men hemmeligholdet er omfattende. Dagbladet gransker hvordan de kongelige og hoffet forvalter pengene og tilliten fra fellesskapet.

Å stille kritiske spørsmål til Norges kongelige og deres hoff handler ikke om snoking. Vi gjør det for å forstå hvordan kongemakta forvalter tilliten og pengene fra folk flest

– Eiliv Frich Flydal

Dagbladets avsløringer rundt kongehusets skjulte pengestrømmer og ukjente gaver har fått konsekvenser.

Mer av virkeligheten

Pluss inkluderer eAvisa - hele papiravisa hver dag, men uten papiret. eAvisa kan du lese her.

Søppelkrisa

To måneder etter oppstart av ny avfallsordning hadde kommunen fått inn over 30.000 klager. Vi avslørte at de råtne forholdene ikke bare befant seg i Oslos søppelrom, men helt inn i kommunens indre gemakker.

Søppelkrisa rystet kommunen og utløste en nødvendig debatt om kontroll med offentlige anbud. For når kommunen blir lurt visner tjenestene, arbeidstakerne får svi og alle taper.

– Vegard Venli

Da Oslo ble til Napoli

Våtdrakt­mysteriet

Vinteren 2015 ble det gjort to identiske likfunn i Norge og Nederland med 67 dagers mellomrom. Politiet i tre land jobbet med saken – uten at de klarte å identifisere likene. Dette er historien om hvem de var.

Dette er et forsøk på å vise hva de store temaene asylpolitikk, migrasjon og flyktningkrise egentlig handler om. Ikke tall og statistikk, men mennesker med navn, historier og drømmer som kan hjelpe oss å forstå mer av verdenen vi lever i.

– Anders Fjellberg

Dagbladet Pluss
– våre utvalgte saker

Virkeligheten overgår alt

Når menn straffes strengere enn kvinner

Vi har gransket 1118 promilledommer, og kan for første gang fastslå: Menn straffes strengere enn kvinner. I norske rettsaler gjelder ikke alltid prinsippet om likhet for loven.

Ulikhet for loven

Mer av virkeligheten

Pluss inkluderer eAvisa - hele papiravisa hver dag, men uten papiret. eAvisa kan du lese her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer