149 år med nyheter har lært oss at ingenting er viktigere enn å formidle virkeligheten, slik den er. Virkeligheten er vond, den er vakker, den er skjør og den er urettferdig. Men den er virkelig. Og ved å utfordre, spørre, grave og ikke gi opp, gjør vi det vi kan for å bidra til et mer åpent og rausere samfunn.

Dette er et forsøk på å vise hva de store temaene asylpolitikk, migrasjon og flyktningkrise egentlig handler om. Ikke tall og statistikk, men mennesker med navn, historier og drømmer som kan hjelpe oss å forstå mer av verdenen vi lever i.

– Anders Fjellberg

Våtdrakt­mysteriet

Vinteren 2015 ble det gjort to identiske likfunn i Norge og Nederland med 67 dagers mellomrom. Politiet i tre land jobbet med saken – uten at de klarte å identifisere likene. Dette er historien om hvem de var.

Dagbladet Pluss
– våre utvalgte saker

Virkeligheten overgår alt

Når menn straffes strengere enn kvinner

Vi har gransket 1118 promilledommer, og kan for første gang fastslå: Menn straffes strengere enn kvinner. I norske rettsaler gjelder ikke alltid prinsippet om likhet for loven.

Ulikhet for loven

Søppelkrisa

Knappe to måneder etter ny avfallsordning i Oslo, hadde kommunen fått inn over 30.000 klager. Hvem hadde skylda? Det viste seg at de råtne forholdene ikke bare befant seg i Oslos gårds- og søppelrom, men helt inn i kommunens indre gemakker.

Da Oslo ble til Napoli

Kongemakta

Historien ender med at Stortinget oppfordrer kongehuset om å utvise åpenhet og pålegger Norges statsleder med familie om å selv betale for private eiendommer. Men hvordan begynte den?

Prisen for et kongehus

Mer av virkeligheten

Pluss inkluderer eAvisa - hele papiravisa hver dag, men uten papiret. eAvisa kan du lese her.