Skip To Content

Hvordan få amerikansk Netflix?

espen
Espen Jakobsen

Publisert juni 11, 2021

Sist oppdatert februar 18, 2023

Visste du at amerikansk Netflix har opptil 70 % mer innhold enn den norske versjonen? Eller at amerikanerne ikke betaler noe mer for dette enn du gjør for å se filmer og tv-serier på norsk Netflix? Vi viser deg hvordan du kan se på Amerikansk Netflix

Updated februar 2023

  #1 – Mest populær

  NordVPN

  NordVPN er en prisvennlig VPN-tjeneste med utmerket hastighet og brukervennlig applikasjon. Den beste VPN-tjenestene for Norge i 2022. Tilbyr svært gode priser på lengre planer og får derfor førsteplassen.

  • Veldig rask hastighet

  • Prøv gratis i 30 dager

  • 5.533 høyhastighets serverer i 59 land

  • Fungerer med alle streamingtjenester

  • Verifisert "zero-logs policy" og ingen IP eller DNS lekkasje.

  • Mange ekstra egenskaper som DoubleVPN og ad blocker.

  • Utmerket 24/7 support med live chat

  5 / 5

  Prøv NordVPN
  Annonselenke

  #2

  Surfshark VPN

  Surfshark er en veldig rimelig VPN fylt med avanserte funksjoner. Den er ideel for streaming.

  • Imponerende hastighet.

  • Lar deg bruke alle streamingtjenester

  • AES-256 kryptering og ingen personlig dataloggføring

  • 3000+ servere i 94 land

  • Brukervennlige apper og SmartDNS for høy kompatibilitet.

  • Utmerket 24/7 support med live chat

  4.9 / 5

  Prøv Surfshark
  Annonselenke

  #3

  expressVPN

  ExpressVPN er den av de beste VPN-tjenesten i 2021. Den har lynrask hastighet over 3000+ servere. Den er bygget for anonym torrenting og den låser opp over 19 Netflix regioner. Alle ExpressVPN sine apper er sikre og svært brukervennlig.

  Spar 49 % med dette spesialtilbudet

  • Imponerende hastighet

  • Prøv gratis i 30 dager

  • Lar deg bruke alle streamingtjenester

  • AES-256 kryptering og ingen personlig dataloggføring

  • 3000+ servere i 94 land

  • Brukervennlige apper og SmartDNS for høy kompatibilitet

  • Utmerket 24/7 support med live chat

  4.9 / 5

  Prøv ExpressVPN
  Annonselenke
hvordan få amerikansk netflix

Grunner til dette er at Netflix betaler rettighetshaverne en pris for visning i hvert enkelt land, og derfor velger bort mini-markeder.

Det inkluderer beklageligvis det Netflix-elskende norske publikummet. Den gode nyheten er at du faktisk kan skaffe deg tilgang også til amerikanske Netflix-programmer.

Det gjør du ved å installere en VPN-tjeneste på enheten din. Dette programmet vil få det til å se ut som du befinner deg i USA via en amerikansk server, og dermed får tilgang til det amerikanske Netflix -utvalget gjennom ditt eget Netflix-abonnement.

Og dette er fullt lovlig. Det er ingen grunn til å bekymre seg for det.

NordVPN

NordVPN er en prisvennlig VPN-tjeneste med utmerket hastighet og brukervennlig applikasjon.

Prøv NordVPN
Annonselenke

Slik får du amerikansk Netflix

Dette er kortversjonen.
 • Det er da også bare tre korte steg mellom deg og det store underholdningstilbudet som Netflix har til sine amerikanske brukere.

  Lenger ned i artikkelen vil vi gå litt mer i detalj og forklare hvordan dette fungerer, og komme med noen anbefalinger om hvordan du får maksimalt utbytte av din VPN-tjeneste i forhold til amerikansk Netflix.

 • Det du trenger å gjøre i første omgang er altså å installere en VPN-tjeneste på den enheten du ønsker å strømme Netflix-programmer på. Her er det ulike programmer og apper ut fra om du vil se på PC, Mac, Android eller iPhone.

  Det er imidlertid ikke alle VPN-tjenestene som fungerer like optimalt for å se amerikansk Netflix. Se lenger ned hvilke tjenester vi anbefaler, og hvilke som ikke duger.

 • Det første VPN-programmet spør deg om etter at du åpner det, er hvilken server du vil velge. Da trykker du på USA på verdenskartet, eller velger det ut fra en nedtrekkmeny.

  Vipps! Du er i USA. I alle fall ser det ut for Internett som du er der.

  Som tilsynelatende resident i USA får du alle rettigheter, inkludert adgang på amerikansk Netflix.

 • Du oppretter tilgang til Netflix på vanlig måte, og logger deg inn med ditt vanlige brukernavn og passord. Når du kommer inn, vil det store amerikanske underholdningstilbudet fra Netflix ligge for dine føtter,

  Velg mellom dokumentarer, filmer og serier, og mye mer. Her ligger det til rette for kontinuerlig «binging», eller fast rekreasjon på kveldstid med et program du faktisk liker.

  Du oppretter tilgang til Netflix på vanlig måte, og logger deg inn med ditt vanlige brukernavn og passord. Når du kommer inn, vil det store amerikanske underholdningstilbudet fra Netflix ligge for dine føtter,

  Velg mellom dokumentarer, filmer og serier, og mye mer. Her ligger det til rette for kontinuerlig «binging», eller fast rekreasjon på kveldstid med et program du faktisk liker.

Nærmere om VPN

Du har kanskje ikke lyst til å laste ned noe du ikke vet hva er på datamaskinen eller på mobilen. Her kommer det derfor en nærmere redegjørelse for hva en VPN-tjeneste er, og hvordan den fungerer. VPN ble opprinnelig utviklet for å kunne jobbe hjemmefra på jobbens nettverk. Dette er jo stadig mer aktuelt. Til dette kreves en sikker oppkobling og god kryptering, altså et virtuelt privat nettverk (Virtual Private Network).

Det er det samme prinsippet når du installerer en VPN. Det blir en kanal mellom deg og det store Internett.

VPN-tjenesten tilbyr deg en server du kan koble deg til. All trafikk videre ut på nettet vil gå gjennom denne.

Mellom din egen enhet og VPN-tjenestens server blir all informasjon grundig kryptert. Det vil si at alle dine aktiviteter blir registrert som om de utføres fra den IP-adressen som er knyttet til serveren. Denne forbindelsen kalles for «en sikker tunnel».

I tillegg til at VPN-tjenesten gir en større grad av trygghet og anonymitet på nettet, tjener den også til å unngå såkalte geoblokkeringer.

En geoblokkering kan begrense det du legger ut på Internett til ett eller flere bestemte land. Det er akkurat det Netflix har gjort med sitt programtilbud. Hvert land får sine egne programtilbud.

Geoblokkering kan også brukes av myndighetene i sensurøyemed, slik som for eksempel Kina har gjort med Facebook. Skal du til Kina, bør du derfor ha installert en VPN på enheten din på forhånd for å opprettholde tilgangen til kontoen din.

Geoblokkering av Netflix-innhold, sosiale medier eller annet omgås med en VPN ettersom du kan velge en server i et land hvor det aktuelle innholdet er tilgjengelig.

Slik fungerer det å se amerikansk Netflix med VPN

Du velger først en server som befinner seg i USA gjennom ditt VPN-program.

Når VPN-serveren er i USA, betyr det også at det Netflix-innholdet som presenteres er det samme som for de som faktisk befinner seg i landet.

Ved å logge deg på med ditt vanlige brukernavn og passord, får du automatisk den amerikanske versjonen, i sin fulle bredde og dybde.

Her er det bare å kjøpe inn spare ribs og Coca cola, og sette deg til rette i godstolen for å ta igjen for alt Netflix ikke har gitt deg fram til nå.

Men en god Netflix- opplevelse stiller visse krav til VPN-tjenesten. Den må ha kapasitet til strømming, og den må være oppdatert på de hindringene Netflix legger opp til for å skjerme innholdet sitt for VPN-tjenestene.

Hvilken VPN-tjeneste er den beste for å strømme amerikansk Netflix?

Det har faktisk blitt svært mange VPN-tjenester etter hvert. Etterspørselen etter sikre internettoppkoblinger blir ikke mindre etter hvert som det stadig blir tydeligere hvor mange spor vi legger igjen etter oss når vi surfer på nettet.

All den målrettede reklamen vi utsettes for er bare en indikasjon på hva man virkelig er i stand til å finne ut om deg når du surfer uten å skjule IP-adressen din med en VPN.

Men når det er snakk om å bruke VPN-tjenesten til å strømme amerikansk Netflix fra USA, er det noen grunnleggende kriterier.

For det første må det være god hastighet. Å bruke VPN innebærer at sendingen tar en omvei gjennom en ekstra server. Det vil ha en viss forsinkende effekt. For de beste tjenestene med mange amerikanske servere tilgjengelige vil det normalt likevel ikke oppstå noen vesentlig forsinkelse.

For det andre må du sikre at tjenesten ikke blir blokkert av Netflix, eller at den står i fare for å bli det. Som du kanskje skjønner, er ikke Netflix interessert i at man laster det lokale innholdet med en  VPN. Klarer de å identifisere en IP-adresse som blir brukt av en VPN-server, vil de blokkere den.

En større tjeneste med mange servere klarer å holde seg foran Netflix ved stadig å variere IP-adressene.

Det tredje er selve brukeropplevelsen. Det skal være enkelt å bruke amerikansk Netflix.

Basert på disse kriteriene har vi kommet fram til det vi mener er det tre beste VPN-tjenestene for å streame Netflix akkurat nå.

Anbefalte VPN-tjenester

1. NordVPN

En uavhengig test viste at man med NordVPN klarte å omgå geobegrensningene fra Netflix i samtlige land, ikke bare USA.

Rangert #1 av 11
Fordeler
 • Veldig rask hastighet

 • 5.533 høyhastighets serverer i 59 land

 • Prøv gratis i 30 dager

 • Fungerer med Netflix, NRK, TV2 sumo og mer

 • Verifisert "zero-logs policy" og ingen IP eller DNS lekkasje.

 • Svært gode priser på lengre planer

 • Utmerket 24/7 support med live chat

Ulemper
 • Treg respons til server lekkasjer

 • Begrenset VPN protokollvalg på Windows og Android

 • Hulu fungerer ikke på desktop.

 • Krever manuell setup for å virke i Kina

Konklusjon

Uansett hvor du selv er, skal du altså ha tilgang på alt materiale fra alle andre land Netflix tilbyr sine tjenester i med NordVPN. Ingen av de andre VPN-tjenestene scoret like høyt i denne testen.

I likhet med ExpressVPN er også NordVPN en uvanlig rask tjeneste. Du vil ikke oppleve at den lugger mens du ser favorittserien din.

Brukermenyen er også en god grunn for å bruke NordVPN. Du bare ser på kartet, og velger plasseringen til den serveren du ønsker.

NordVPN har lavere priser enn ExpressVPN og en tilsvarende 30 dagers pengene tilbake garanti. Lengre bindingstid gir lavere priser.

Les full anmeldelse av NordVPN

NordVPN
NordVPN
 • $3,71 / mnd

  Laveste pris

 • 93 Mbps

  topp nedlastningshastighet

Prøv NordVPN
Annonselenke

2. ExpressVPN

ExpressVPN er en tjeneste som alltid kommer helt i tet-sjiktet ved tester av forskjellige VPN-program. Det er også en favoritt blant Netflix-entusiastene.

Rangert #3 av 11
Fordeler
 • Spar 49 % med dette spesialtilbudet

 • Veldig god hastighet

 • Fungerer med alle kjente streaming tjenester

 • Svært god sikkerhet

 • 3000+ servere i 94 land

 • AES-256 kryptering og ingen personlig dataloggføring

 • Fungerer med Netflix, NRK, TV2 sumo og mer

 • Utmerket 24/7 support med live chat

Ulemper
 • Dyrere en konkurrentene

 • Ingen VPN kill switch på iOS

 • Ingen Linux GUI

Konklusjon

Express VPN har servere i 92 forskjellige land, og en god del av dem befinner seg i USA. Akkurat det er en forutsetning for å levere høy hastighet og god strømming av amerikansk Netflix. Til tross

for den ekstra serveren sendingene må i gjennom, er det minimalt med forsinkelser med EkspressVPN.

ExpressVPN har utviklet en hastigstest for Windows og Mac slik at du kommer enkelt fram til den serverlokasjonen som for øyeblikket har den raskeste hastighetsindeksen.

Høy hastighet er avgjørende for god kvalitet på strømmesendingene.

I henhold til anbefalingene fra ExpressVPN trenger du en minimumshastighet på 500 kbps for å se Netflix. Er det mindre enn dette, blir det fort hakkete. Ønsker du HD kvalitet må hastigheten overgå 5 000 kbps, og for ultra-HD 25 000 kbps. Høyere hastighet gir med andre ord bedre tv.

Netflix prøver kontinuerlig å blokkere IP-adresser fra ExpressVPN. Men så fort de gjør det kommer ExpressVPN med nye. Skulle du ha Netflix-problemer med din ExpressVPN, er kundeservice

tilgjengelig døgnet rundt. Ta kontakt med dem, og de vil raskt finne en server som fungerer utmerket med Netflix til deg.

ExpressVPN er i det øverste kostnadsjiktet når det gjelder VPN tjenester. Det koster likevel ikke mer enn 70 kroner i måneden. Binder du deg for en lengre periode, reduseres prisen per måned. Du vil også få en ubetinget 30 dagers pengene tilbake garanti. Fungerer det ikke slik du hadde tenkt, kan du altså kreve å få tilbake det du har lagt ut.

Les full anmeldelse av ExpressVPN

ExpressVPN
expressVPN
 • $8,32 / mnd

  Laveste pris

 • 88 Mbps

  topp nedlastningshastighet

Prøv ExpressVPN
Annonselenke

3. Surfshark

SurfShark, vår tredje anbefaling om du skal ha Amerikansk Netflix til en usedvanlig god pris

Rangert #2 av 11
Fordeler
 • Svært god pris

 • Fungerer med Netflix, BBC player, Amazon Prime +

 • Støtter torrents

 • Mange avanserte egenskaper og protokoller

 • Personvernvennlig jurisdiksjon

 • Ubegrenset med enheter

Ulemper
 • Liten forsinkelse med oppkobling til noen servere

 • Ikke veldig transparent selskap

 • Ingen port videresending

 • Ingen revisjon for å bekrefte logging policy

Konklusjon

Surfshark er en relativt ny VPN-tjeneste. De har imidlertid et stadig stigende antall servere. Det gjør det mulig å strømme filmer og tv-serier fra Netflix i HD-kvalitet fra din lokasjon i Norge eller andre land.

Sikkerheten er helt på linje med det som presenteres fra NordVPN og ExpressVPN. 256-bits krypteringen som brukes her er regnet som den sikreste på markedet. Tilleggsfunksjoner som Kill switch bidrar ytterligere til økt trygghet.

I likhet med de ovennevnte er det dermed heller ingen risiko for at Surfshark loggfører aktiviteten din. Enn videre tilbyr de VPN til bruk for alle plattformer (PC, Mac, Android, iPhone, smart TV, etc.), på så mange enheter du ønsker.

Prismessig kommer Surfshark spesielt godt ut dersom du velger en lengre bindingstid. Med et 24-måneders medlemskap kommer kostnaden ned mot 20 kroner i måneden.

Les full anmeldelse av Surfshark

Surfshark
Surfshark VPN
 • $2,04 / mnd

  Laveste pris

 • 85 Mbps

  topp nedlastningshastighet

Prøv Surfshark
Annonselenke

VPN-tjenester som ikke fungerer på Netflix 

installere VPN

Retten til å vise programmer selges enkeltvis til hvert enkelt land. Av samme grunn kan for eksempel heller ikke NRK programmene via et annet land. (Selv om du har betalt lisensen din).

På Netflix prioriteres det enorme amerikanske markedet. De relativt få norske husstandene som har tatt til seg Netflix blir avspist med et begrenset utvalg. Selv om du betaler like mye som amerikanerne for Netflix, er det altså mye spennende materiale du ikke får se.

Netflix vil prøve å hindre at nasjonalt Netflix-innhold er tilgjengelig utenfor grensene til det landet det gjelder for. Derfor vil de prøve å blokkere VPN-servere som kan gjøre det mulig å se programmene fra utlandet.

Det beror også på at Netflix blir presset til dette av rettighetshaverne til programmene og filmene det gjelder.

Vi presiserer at det ikke er noe ulovlig med utplassering av VPN-servere i USA eller de fleste land. Men det er også helt lovlig for Netflix å blokkere dem, hvis de kan.

Det er imidlertid noe de kun sporadisk klarer. Av og til avsløres det  en IP-adresse som kontrolleres av en VPN-server, og da blokkeres den av Netflix.

For store serverparker vil denne IP-adressen bli erstattet umiddelbart av en ny. For mindre VPN-tilbydere vil det oftere være et problem, især når det gjelder gratis VPN-tjenester.

Koster det noe å få tilgang til amerikansk Netflix?

gratis VPN med Netflix

Du må selvfølgelig ha en Netflix-konto og være a jour med betalingene på denne. Ellers betaler du ikke noe ekstra til Netflix for å strømme gjennom en VPN, og dermed få tilgang til det store utvalget av filmer og serier fra USA via en amerikansk server.

Kostnaden for VPN-tjenesten kommer an på hvilken du velger. Som du ser av våre anbefalte tjenester, er det ikke så veldig mye ekstra i måneden.

Det er som nevnt også gratis VPN-tjenester. Det er flere grunner til at det ikke er noen av dem blant de vi anbefaler.

Det går mye på at de svært ofte ikke kan tilfredsstille de kravene til hastighet og sikkerhet som trengs for å streame amerikansk

Netflix. Et utilstrekkelig antall med servere gjør at de blir overbelastet, og at de ikke kan holde tritt med Netflix sin jakt på VPN servere for å blokkere dem.

En del av de tjenestene som markedsføres som gratis, er også kun betalingsfrie opp til en viss grense. Når du har benyttet 500 megabyte i løpet av en måned, er det plutselig stopp. Da må du betale for å få mer.

Du vil fort oppdage at du ikke får mye amerikansk Netflix, filmer eller tv-serier, på 500 megabyte.

Den siste innsigelsen mot gratis-tjenestene er at det er enkelte som faktisk loggfører aktiviteten din

for å selge informasjon til tredjeparter i markedsføringsøyemed. Du bør derfor se etter en tjeneste som stadfester at den har en politikk om null loggføring.

Hvordan blir det med Netflix-tilbudet framover?

Netflix har en uttalt målsetting om at de vil tilby det samme innholdet til alle brukerne. Per 2021 ser det ut som de er ganske langt fra dette. Det er ikke noe som tyder på at de kommer noe nærmere dette målet i løpet av året.

På den annen side er de nødt til å skjerpe seg mot den økende konkurransen i Norge fra HBO, Amazon Prime og nå sist: Disney Pluss.

Kanskje trenger de å åpne for mer innhold og øke utvalget for norske brukere for å holde markedsposisjonen.

Men for øyeblikket er det imidlertid svært mye Netflix-innhold vi må ha amerikansk IP-adresse for å få tilgang til.

Andre ting du kan bruke VPN til

Du behøver naturligvis ikke utelukkende nøye deg med å bruke din VPN utelukkende til amerikansk Netflix. Hvis du vil se spansk, fransk eller tysk innhold, er det bare å velge en passende server. Du kan dermed lovlig få se programmer fra de fleste andre språkområder du måtte ha interesse av.

Du får også tilgang på NRK og annen norsk tv fra utlandet. Det fordrer at VPN-tjenesten stiller med servere i Norge. De fleste etablerte leverandører vil imidlertid ha det. Det gjelder i det minste for våre anbefalte tjenester; NordVP, ExpressVPN og Surfshark.

Dessuten gir en VPN deg anonymitet på nettet. Det kan føles ganske frigjørende i disse tider, hvor det synes som det er noen som holder kontroll på alt du driver med.

NordVPN klarer å omgå geobegrensningene fra Netflix i samtlige land, ikke bare USA.
NordVPN
 • $3.71/mnd over 24måneder

  LAVESTE PRIS

 • 93Mbps

  TOPP NEDLASTNINGSHASTIGHET

Prøv NordVPN
Annonselenke

Spørsmål og svar om å få amerikansk Netflix

Hva er forskjellen på norsk og amerikansk Netflix?

Amerikansk Netflix tilbyr opp mot 70 % mer innhold enn det du har tilgang til fra Norge. Det kommer av at Netflix kjøper visningsrettigheter for hvert enkelt land, og det norske markedet blir ikke prioritert i samme grad som det amerikanske.

Hvordan kan jeg få tilgang til amerikansk Netflix?

Ved å bruke en VPN kan du koble deg på en server som er plassert i USA. Via denne får du dermed samme tilgang på det amerikanske Netflix-utvalget som finnes for de som bor i landet.

Er det det samme hvilken VPN-tjeneste jeg bruker for å se Netflix?

Nei. Netflix prøver hele tiden å blokkere IP-adresser som brukes av VPN-servere. Bare de beste VPN-tjenestene med et stort utvalg av servere klarer å unngå dette. Se for eksempel de anbefalte tjenestene over.

Koster det noe ekstra å streame amerikansk Netflix?

Du bruker det samme abonnementet som du har tegnet for norsk Netflix. I tillegg må du betale et mindre beløp per måned for en VPN. Se de anbefalte tjenestene over, og hva de krever. Det finnes flere gratis VPN-tjenester, men de blir oftere blokkert av Nettflix.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com