Skip To Content
AtlasVPN
Rangert #3 av 14

AtlasVPN

4.8 / 5

AtlasVPN
$10.99 / mnd

Laveste pris

Prøv nå
Annonselenke
Det beste med AtlasVPN
 • Veldig rask

 • Fungerer med alle streaming tjenester

 • Har en gratisversjon

 • Betalingsversjonen er blant de absolutt rimeligst

$ 3,29,- / mnd

Laveste pris
Prøv AtlasVPN
Annonselenke

AtlasVPN kort fortalt

AtlasVPN er en relativt ny knopp på VPN-stammen, men som er nå i ferd med å slå ut i blomst. Vi har tatt en titt på denne nykommeren og blitt litt imponert, samtidig som vi tenker at den manglet litt muskler og funksjoner før den kan måle seg med de absolutt beste

AtlasVPN så dagens lys så sent som i 2020. Den ble fort populær. Grunnene til det var en godt fungerende gratisversjon og en lavt priset betalversjon som ut fra kostnadene leverte solid.

Suksessen gjorde at Nord Security, som fra før eier NordVPN, kom på banen og kjøpte opp hele bedriften året etter.

Under NordSecurity har AtlasVPN fortsatt å utvikle seg til å bli et reelt alternativ når du skal velge VPN.

Tjenesten har sitt hovedkontor i USA, og de disponerer rundt 750 VPN-servere i for tiden 32 land.

Fordeler og ulemper

Fordeler
 • Kan ta inn amerikansk Netflix og andre internasjonale strømmetjenester

 • En rask tjeneste som også har tatt i bruk WireGuard-protokollen

 • Har vist seg å fungere i Kina

 • Fildelling er tillatt på alle servere

 • Har en gratisversjon som ikke krever registrering av betalingsdetaljer

 • Betalingsversjonen er blant de absolutt rimeligste per i dag.

Ulemper
 • Relativt få servere plassert i kun 32 land

 • Ingen nettleserutvidelser er tilgjengelig

 • Kun de mest obligatoriske appene og funksjonene

 • Lokalisert i USA (et 5-øyne land)

 • Ingen revisjon av ingen-loggføringspolitikken

 • Gratisversjonen fungerer ikke på strømming

Nøkkelinfo

laveste pris$ 3,29,-/mnd over 24 måneder
topp nedlastningshastighet93Mbps
DatalekkasjerNei
JurisdiksjonDelaware - USA
LogginpolicyIngen loggføringspolitikk
Antall land32
Antall Servere750
netflix USAJa
Fungerer i KINaJa

Vår vurdering av AtlasVPN

En VPN-tjeneste skal sørge for sikker ferdsel på Internett og trygge din anonymitet. Det forventes også at den skal gi deg tilgang på geografisk blokkert innhold, som for eksempel å se NRK fra utlandet eller amerikansk Netflix fra Norge. Opp i alt dette skal den også sørge for at alt dette skjer uten vesentlige forsinkelser for deg som bruker tjenesten.

Måten dette gjøres på er at VPN-tjenesten gir deg en VPN-server i en gitt lokasjon du kan koble deg på før du legger ut på Internett. Ved hjelp av en kryptert tunnel mellom din enhet og VPN-serveren skal det ikke være mulig å spore trafikken din.

Vi vil derfor måle og vurdere AtlasVPN på

 • strømming
 • hastighet
 • gaming
 • personvern
 • fildeling
 • generell sikkerhet
 • diverse funksjoner
 • brukervennlighet
Les vår vurdering av AtlasVPN

AtlasVPN til strømming

Strømmetjenester vil alltid være geografisk blokkert. Det er fordi strømmetjenestene kjøper rettigheter for visning av filmer og serier enkeltvis for hvert land. Derfor har NRK for eksempel rettigheter til å vise innkjøpt materiale bare i Norge.

Utprøving av AtlasVPN gir gode resultater med ulike strømmetjenestene fra forskjellige steder i verden.

Dette gjelder imidlertid kun betalingsversjonen.

God hastighet

Med en VPN vil det alltid være et tidstap. Det blir mange kommandolinjer under krypteringen som skal kjøres gjennom. På gode VPN-tjenester vil dette tidstapet være så lite at det ikke vil virke sjenerende.

Her har AtlasVPN tatt i bruk WireGuard protokollen for kryptering. Det spesielle med denne er at den består av kun 4 000 kommandolinjer der andre protokoller krever over 400 000 linjer.

En test fra London til en server i USA målte et tidstap på 3 %. Dette regnes som minimalt da en god VPN ellers gjerne er oppe i 10 %. Det ble også testet ut servere i Asia og Australia. Det var høyere tidstap her, men fortsatt godt under gjennomsnittet.

Ikke like god for gaming

Når du spiller på nett, er det ping-hastigheten som er avgjørende. Ping betegner tiden fra du gir en kommando i spillet, til det kommer en reaksjon. Raske spill krever lave pingverdier.

Tester utført her viser pingverdier mellom 1 og 82 ms. Dette holder ikke for spill som PS:GO og tilsvarende. ExpressVPN kan til sammenligning skilte med en gjennomsnittlig pingverdi på 3ms.

Personvern

Personvernet er selve krumtappen i et VPN. Det skal ikke lagres noen opplysninger om deg som bruker, og heller ikke noe som på annen måte kan identifisere deg.

AtlasVPN har som de andre store VPN-tjenestene stadfestet en ingen-loggføringspolitikk. De har imidlertid inntil videre ikke underlagt denne praksisen noen form for revisjon og kontroll av en uavhengig tredjepart. Det er heller ikke vært noen episoder hvor loggføringspolitikken har blitt prøvd  ut i praksis.

En betenkning er at tjenesten er stasjonert i USA. Dette er et såkalt 5-øyne land, som innebærer at det driver utveksling av etterretningsopplysninger til en rekke andre vestlige land.

En amerikansk domstol kan da hypotetisk forlange innsyn i opplysninger fra AtlasVPN. All den tid tjenesten overholder sin politikk om null loggføring, vil det imidlertid ikke være noe å hente.

Opplysninger som AtlasVPN faktisk registrerer er hvilke type enheter det logges på fra og hvilke operativsystem som brukes. Dette er imidlertid ikke noe som kan bidra til å identifisere deg.

Du må også oppgi en e-post adresse når du signerer på den betalte tjenesten.

AtlasVPN og fildeling

VPN er et must ved fildeling på nett. Den gode nyheten her er at alle 750 serverne til AtlasVPN er disponert for dette. Dette er ingen selvfølge. Til og med de tre servene som ligger til gratistjenesten kan brukes til dette.

En uformell test viste at man lastet ned en fil på 3 GB på under 10 minutter, noe som anses som et bra resultat.

Sikkerhetsdelene av programmet gjør at nedlastingen foregår trygt. Vi refererer da til AES 256-krypteringen, WireGuard-protokollen og kill switch-funksjonen.

Et lite skår i gleden her er at AtlasVPN ikke tillater “port forwarding”. Denne funksjonen er nødvendig for at du skal kunne dele av ditt innhold når du bruker torrent-programmer. Det samme programmet vil straffe deg når du ikke selv deler ved å gjøre nedlastingen din trengere.

AtlasVPN har et bra resultat når det gjelder fildeling

Sikkerhet hos AtlasVPN

Når det gjelder programvaren har AtlasVPN alt det vanlige sikkerhetsutstyret. Vi snakker AES 256- kryptering, kill switch, lekkasjebeskyttelse og WireGuard protokoll. Men den har ikke noe ekstra utover dette.

Det er ikke alle VPN-tjenestene som har integrert WireGuard protokollen til tross for svært gode resultater med denne. Det kommer av at det er en del som skal gjøres i forbindelse med tilpasning til de øvrige funksjonene.

Det er også en annen protokoll som er det automatiske valget når du logger deg på AtlasVPN, nemlig IKEv2. På generell basis anbefaler vi å skifte manuelt til WireGuard, som regnes som både raskere og tryggere. Tjenesten disponerer ikke OpenVPN som ellers er den mest brukte protokollen.

Kill switch funksjonen er mer eller mindre standard hos de større VPN-leverandørene. Den sørger for å kutte forbindelsen til Internett dersom VPN-serveren av en eller annen grunn skulle svikte. På den måten vil du ikke spores, og kan fortsette med ditt på en annen server.

AtlasVPN tilbyr også noe de kaller Safe Swap servere. Disse er kun tilgjengelig i tre land, i USA, Nederland og Singapore. Effekten er at de hele tiden bytter IP-adresse mens du surfer.

Meningen skal tydeligvis være å forvirre eventuelle forfølgere. VI kan ikke helt se at dette er nødvendig ettersom din egen IP-adresse skal være skjult i og med at du bruker VPN, og at du uansett vil få ny IP-adresse neste gang du logger på.

Hva du ikke får med AtlasVPN

Mens AtlasVPN stiller med alle de funksjonene du nødvendigvis kan forvente av en god VPN-tjeneste, mangler det lille ekstra som de store tjenestene som NordVPN og ExpressVPN har på lager.

AtlasVPN har apper for de store plattformene, men mangler nettleserutvidelser og smart DNS-funksjon. Du kan heller ikke installere den på ruteren din.

Det største savnet er nok den delt, eller splittet, tunnel. Den er bare er til stede på Android-appen. Med en delt tunnel er det mulig å jobbe med og uten VPN på samme tid, i to forskjellige kanaler. Dette er praktisk når du er på sider du må oppgir personalia.

Tor over VPN” er et annet godt ekstraverktøy for de som er ekstremt opptatt av anonymitet på nett, og som du ikke får via AtlasVPN. Nettleseren Tor er spesialsydd for ikke å vise for mye av deg selv når du er på nett, og er utmerket i kombinasjon med en god VPN.

De har heller ikke dobbel VPN. altså at trafikken din filtreres gjennom to krypterte servere før du sendes på nett. (Det vil nok likevel holde med én for de aller fleste av oss).

Endelig tilbys det ikke RAM-only VPN servere. Ved bruk av disse ville du fått en ekstra garanti for at brukeropplysninger ikke skal kunne hentes ut av serveren.

Men AtlasVPN fungerer i Kina

Kina er kjent for sensur og blokkeringer av en rekke Internett-tjenester. Lakmustesten på en VPN er dermed hvorvidt den klarer å omgå disse ved at surfing fra kinesisk territorium.

Nå skal du kanskje ikke nødvendigvis til Kina, men det er likevel et kvalitetstegn på at AtlasVPN smidig omgår disse restriksjonene og lar deg få tilgang på dine sosiale medierkontoer og andre blokkerte sider fra kinesisk jord.

Merk at du må installere programmet på enheten før du reiser. Nedlastingsiden er nemlig blokkert.

Brukervennlighet

Ikke alle er interessert i sære funksjoner og fiksfakserier. Du vil bare ha en VPN som fungerer.

Her er AtlasVPN et godt valg. Det er ikke overbelastet med valgmuligheter. Du laster ned appen, klikker connect og du er på nett med sikker VPN.

En del brukere vil nok savne mulighetene for individuelle tilpasninger, som for eksempel av krypteringsgrader eller å konfigurere en proxyserver.

Betalende brukere har tilgang på support på live chat, mens gratisbrukere må ta til takke med online guider.

Priser og betalingsvilkår - AtlasVPN

Månedlig
$10,99,-/mnd

30 dagers pengene tilbake garanti

12 måneder
$3,29,-/mnd

Spar 70%

AtlasVPN

AtlasVPN er en relativ ny VPN tjeneste som er rask og rimelig

Prøv AtlasVPN
Annonselenke

Alternativer til AtlasVPN

AtlasVPN mot konkurrentene
NordVPN
NordVPN

Mye VPN for pengene

Gå til NordVPN

Annonselenke

 • Topp kvalitet til en god pris

 • kr 33

  per måned

 • 5.500+

  i 61 lokasjoner

 • 6

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Linux

 • 256-bit AES, dobbel kryptering

 • Ingen logging

expressVPN
ExpressVPN

Sikkerhet i høysetet

Gå til ExpressVPN

Annonselenke

 • God hastighet

 • $6.67

  per måned

 • 3.000+

  i 160 lokasjoner

 • 3

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Linux

 • 256-bit AES

 • Ingen logging

Surfshark VPN
Surfshark

Svært god pris

Gå til Surfshark

Annonselenke

 • Best på pris

 • $2,04

  per måned

 • 1.700+

  i 64 land

 • Ubegrenset

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • AES-256-GCM kryptering, IKEv2/IPsec, OpenVPN

 • Ingen logging

CyberGhost VPN
CyberGhost

Seriøs med sikkerhet

Gå til CyberGhost

Annonselenke

 • God på sikkerhet

 • €1,99

  per måned

 • 7.100+

  i 90 land

 • 7

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • 256-bit AES

 • Ingen logging

purevpn-sumo-logo
PureVPN

God pris på 2 års plan

Gå til PureVPN

Annonselenke

 • God på pris

 • $2,91

  per måned

 • 6500

  i 140 land

 • 10

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • AES-256

 • Noen logging

privatevpn
PrivateVPN

God pris på 2 års plan

Gå til PrivateVPN

Annonselenke

 • God på pris

 • $1,98

  per måned

 • 150

  i 62 land

 • Ubegrenset

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • AES-256

 • Ingen logging

IPVanish VPN
IPVanish

Beste for Fire TV Stick & Kodi

Gå til IPVanish

Annonselenke

 • Fire TV Stick & Kodi

 • $3,75

  per måned

 • 1,400

  i 57 land

 • Ubegrenset

  enheter

 • Android, iOS, Mac, Windows, Smart TVer Linux

 • AES-256

 • Ingen logging

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com