Skip To Content

De beste gratis VPN-tjenestene for Netflix

espen
Espen Jakobsen

Publisert august 17, 2021

Det er liten tvil om at Netflix er en av de mest populære strømmetjenestene på nett, mye takket være sitt brede utvalg av innhold. Selv om det stadig kommer nye konkurrenter på markedet er det få av dem som kan vise til et like bredt utvalg av både klassisk og nytt innhold.

De seneste årene har selskapet investert stadig mer i eget innhold og en lang rekke Tv-serier har derfor blitt eksklusivt tilgjengelig på Netflix.

hvordan få amerikansk netflix

Men til tross for at selskapet kan vise til omfattende biblioteker i mange land, er det stor forskjell på hva brukerne har tilgang til. Det sies gjerne at amerikanske kunder har tilgang til omtrent fem ganger så mye innhold som europeiske brukere. Dette til tross for at kundene betaler et tilnærmet likt beløp for tjenesten hver måned.

Du er derfor ikke den eneste som mener de får lite verdi for pengene sine, men heldigvis finnes det en løsning der ute. Ved å benytte en VPN løsning kan du nemlig endre din IP-adresse til en amerikansk server som raskt vil gi deg tilgang til hele biblioteket i USA.

Fordelen med disse er at du enkelt kan velge hvor du ønsker koble deg opp. En VPN fungerer tilsvarende om du befinner deg utenfor Norge og vil ha tilgang til f.eks. Tv2 Sumo eller NRK TV.

Måten dette fungerer på er at når du kobler deg til en amerikansk VPN vil du IP-adresse i Norge bli maskert. Går du da inn på Netflix sin hjemmeside vil siden se at du kommer fra USA og gi deg tilgang til det amerikanske biblioteket fremfor det norske.

Eneste ulempen er at siden ikke lenger vil være tilgjengelig på norsk, men det kan vi nok leve med.

De beste VPN løsningene med pengene tilbake garanti

Som vi nevnte ovenfor er det verdt å teste en premium VPN som garantert gir deg de resultatene du måtte ønske. Vi presenterer derfor våre to soleklare favoritter før vi går videre til de helt gratis tjenestene. Er du kun på jakt etter en helt gratis VPN kan du hoppe ned til neste kapitel.

Her er våre to bedre alternativ for deg som ser etter en allsidig VPN med høy sikkerhet og god brukeropplevelse.

1. NordVPN

NordVPN er en annen aktør som tilbyr betalte VPN tjenester og raskt har blitt en favoritt blant nordmenn

Rangert #1 av 11
Fordeler
 • Veldig rask hastighet

 • 5.533 høyhastighets serverer i 59 land

 • Prøv gratis i 30 dager

 • Fungerer med Netflix, NRK, TV2 sumo og mer

 • Verifisert "zero-logs policy" og ingen IP eller DNS lekkasje.

 • Svært gode priser på lengre planer

 • Utmerket 24/7 support med live chat

Ulemper
 • Treg respons til server lekkasjer

 • Begrenset VPN protokollvalg på Windows og Android

 • Hulu fungerer ikke på desktop.

 • Krever manuell setup for å virke i Kina

Konklusjon

Vi vet ikke om det har noe med navnet å gjøre eller ei, men de leverer uansett høy kvalitet på sine løsninger med ypperlig sikkerhet og hastighet. Selskapet har et nettverk på mer enn 5000 servere i 60 forskjellige land som er langt høyere antall enn ExpressVPN, dog et mindre antall land. Uansett vil du finne mer enn nok kapasitet i alle de populære landene som Canada, USA, Storbritannia og Frankrike.

Her får du enkelt tilgang til Netflix i full HD fra en rekke land med hastigheter som gjør strømming behagelig. Selskapet lar deg velge selv hvilket land du vil koble deg på via et verdenskart, eller du kan bare velge at klienten skal finne den raskeste serveren tilgjengelig for din posisjon.

Dette gjør at om du benytter en VPN for personvern og sikkerhet, slipper du å lete etter en tilgjengelig server hver gang du logger deg på. Selv om du må betale for å bruke NordVPN sin tjeneste har både ExpressVPN og NordVPN en 30 dagers pengene tilbake garanti som gjør det mulig å teste hele tilbudet og få pengene tilbake uten spørsmål om du ikke er fornøyd.

Les full anmeldelse av NordVPN

NordVPN
NordVPN
 • $3,71 / mnd

  Laveste pris

 • 93 Mbps

  topp nedlastningshastighet

Prøv ExpressVPN
Annonselenke

2. ExpressVPN

Når det kommer til garantert oppetid og gode resultater er det få som kan måle seg med ExpressVPN.

Rangert #3 av 11
Fordeler
 • Spar 49 % med dette spesialtilbudet

 • Veldig god hastighet

 • Fungerer med alle kjente streaming tjenester

 • Svært god sikkerhet

 • 3000+ servere i 94 land

 • AES-256 kryptering og ingen personlig dataloggføring

 • Fungerer med Netflix, NRK, TV2 sumo og mer

 • Utmerket 24/7 support med live chat

Ulemper
 • Dyrere en konkurrentene

 • Ingen VPN kill switch på iOS

 • Ingen Linux GUI

Konklusjon

Selskapet tilbyr mer enn 3000 servere i i 94 forskjellige land. Med andre ord finner du garantert en server som fungerer til dine gjøremål. Selskapet gir ikke bare tilgang til Netflix i USA, men også i Italia, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og ikke minst Norge. Dette gjør også at du kan se på norske tjenester som Tv2 Sumo, NRK Tv og andre når du befinner deg utenfor Norge.

Selskapet tilbyr ikke bare tilgang til Netflix, men har også omfattende sikkerhetsprotokoller som ivaretar personvern og sikkerhet. All dataen din blir ført gjennom ExpressVPN sine egne servere og kryptert med 256-bit kryptering. Det er samme krypteringen som Pentagon og det norske forsvaret bruker for å beskytte filene sine.. På toppen av dette har selskapet investert tungt i ypperlig kundeservice som er tilgjengelig 24/7 via chat både i app og på nett.

Les full anmeldelse av ExpressVPN

ExpressVPN
expressVPN
 • $8,32 / mnd

  Laveste pris

 • 88 Mbps

  topp nedlastningshastighet

Prøv ExpressVPN
Annonselenke

De Beste gratis VPN-tjenestene som fungerer med Netflix

Skal du bare bruke VPN til å se på Netflix kan det virke unødvendig kostbart å tegne et abonnement på VPN. Man bør alltid være forsiktig når man velger en gratis VPN, men vi har funnet frem et knippe med premium aktører som tilbyr en gratis versjon av sine plattformer.

På denne måten vet du at aktøren tilbyr høy kvalitet, men det følger også noen ulemper med dette. De fleste gratisversjonene av en viss kvalitet har en rekke begrensninger for å sikre nettopp kvaliteten. Dette innebærer i de aller fleste tilfeller at du kun kan benytte VPN løsningen for en begrenset datamengde per dag eller måned.

Har du til hensikt å bruke den til streaming kan du derfor raskt gå tom for data.

ProtonVPN

Proton vpn

ProtonVPN er en av selskapene som tilbyr flere forskjellige medlemskap til sine kunder. Du kan derfor fritt teste Proton helt gratis, men vær klar over at det da er ilagt begrensninger på hastighet og datamengde.

Ytterligere begrensninger gjelder med at du kun kan bruke én enhet om gangen, samt bare har tilgang til servere i 3 land og middels høy hastighet.

Gratis varianten fungerer utmerket med Netflix selv uten toppfart. Vi opplevde til tider at strømmingen stoppet opp på grunn av hastigheten, men for en gratis VPN er dette noe man nesten bare må leve med.

Velger du gratisversjonen kan du enkelt oppgradere til en betalt versjon underveis som gjør prøveperioden utmerket til å teste kapasitet og funksjonalitet.

Du bør være oppmerksom på at sikkerheten i gratisversjonen er svært begrenset. Du får noe bedre sikkerhet enn om du surfer uten VPN, men ønsker du kryptering og omfattende sikkerhet er du nødt til å velge en annen aktør eller oppgradere til premium versjonen.

Alt i alt mener vi at ProtonVPN har mye å by på, og gratisversjonen er utmerket for å teste brukeropplevelsen før man binder seg.

Zenmate

Zenmate

Zenmate er egentlig ikke en gratis VPN tjeneste, men tilbyr en svært praktisk 7-dagers gratis prøveperiode før du må betale. Dette betyr at du som bruker kan teste alle funksjonaliteter uten begrensninger i 7 dager før du blir trukket for et abonnement. Fordelen her sammenlignet med flere gratisversjoner er at du får alt Zenmate har å tilby, helt gratis i 7 dager.

Selskapet har servere i over 30 land og fungerer utmerket på Netflix.

Sammenlignet med andre gratisversjoner slik som ProtonVPN trenger du derfor ikke bekymre deg over sikkerheten din mens du tester løsningen. Du får full hastighet fra stabile og raske servere, og er beskyttet av Zenmate sine krypteringer hele veien.

Vi er ganske sikre på at du vil være godt fornøyd med løsningen før de syv dagene er over, men skulle du ombestemme deg er det bare å avbryte abonnementet før det blir fornyet.

Selv om noen kan oppleve at syv dager er ganske begrenset tid å prøve løsningen på var vi godt fornøyd med det vi fikk ut av prøveperioden.

Både på hastighet og stabilitet leverte Zenmate på lik linje som andre premium aktører og vi kunne nyte en stabil tilgang til amerikansk Netflix en hel uke.

Windscribe

windscribe-VPN

Windscribe er en annen premium aktør som tilbyr et gratis medlemskap slik at man kan teste plattformen uten forpliktelser. Det følger riktignok med en databegrensing på 2GB per måned, men denne økes til 10 GB om du verifiserer e posten din. Den virkelig store forskjellen på Windscribe og andre gratisversjoner er at her får du faktisk tilgang til et omfattende nettverk av servere helt gratis.

Selskapet er effektive til å omgå Netflix, men har også avansert forvirringsteknologi som passer utmerket i land med internettsensur. Windscribe er derfor et populært alternativ i blant annet UAE, Russland og Kina. Selv om man må belage seg på begrenset hastighet og restriksjoner når man benytter seg av gratisversjonen, er Windscribe etter vår mening et svært godt tilbud. Skulle du være fornøyd med plattform og tilbud kan du også når som helst oppgradere til en betalt versjon og bli kvitt begrensningene på datamengde.

Nettopp dette at man får full tilgang til hele plattformen med kun begrensninger på datamengde gjør at vi mener Windscribe passer utmerket for deg som søker din første VPN.

Klienten er enkel å ta i bruk, du trenger ingen spesielle forkunnskaper og selskapet har omfattende kundeservice som kan hjelpe deg underveis. Vi anbefaler derfor absolutt at du tar deg tiden til å teste ut Windscribe.

NordVPN klarer å omgå geobegrensningene fra Netflix i samtlige land, ikke bare USA.
NordVPN
 • $3.71/mnd over 24måneder

  LAVESTE PRIS

 • 93Mbps

  TOPP NEDLASTNINGSHASTIGHET

Prøv NordVPN
Annonselenke

Spørsmål og svar

Er det lovlig å se på Netflix med VPN?

For deg som bruker er det helt lovlig å se på Netflix med VPN.

Riktignok må du belage deg på at en server blir blokkert i ny og ne, men velger du en premium VPN dukker det raskt opp nye alternativer med full tilgang igjen.

Kan jeg få en premium VPN gratis?

Skulle du av formodning ikke ønske å betale for en VPN, men fortsatt bruke en premium VPN kan du utnytte gratisperioden de tilbyr.

Du kan hoppe mellom VPN-tjenester som tilbyr gratis periode slik at du slipper betale, men med den lave kostnaden knyttet til et abonnement er det etter vår mening styr enn det er verdt.

Hvorfor blokkerer Netflix VPN løsninger?

For at Netflix skal kunne vise deg innhold må de ha kjøpt rettighetene til den aktuelle filmen eller serien fra skaperne.

For at rettighetshaverne skal få mest mulig penger er dette fordelt per land, og Netflix må derfor kjøpe rettighetene i hvert land de ønsker tilby en film eller serie.

Derfor forsøker Netflix aktivt å blokkere VPN løsninger slik at man ikke får tilgang til innhold man ikke har betalt for.

Få tilgang til flere land med samme abonnement

Fordelen med en VPN er at du kan få tilgang til flere land på samme abonnementet. Du trenger nemlig ikke å tegne nytt abonnement i de forskjellige landene, men kan bruke ditt allerede betalende brukerprofil.

Dette gjør at du kan hoppe mellom land og få tilgang til et omfattende bibliotek med underholdning.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com