Skip To Content

De beste gratis VPN-tjenestene

espen
Espen Jakobsen

Publisert juni 12, 2021

Sist oppdatert september 25, 2023

VPN (Virtuelt Privat nettverk) tilbys normalt som en betalingstjeneste, men det er også enkelte gratis VPN-tjenester på nettet.

VPN har den egenskapen at den skjuler IP-adresser. Det betyr at det ikke er mulig for innehaveren av den nettsiden du ser på å hente ut denne informasjonen. Det gjelder ikke bare IP-adressen, men også navnet på internettleverandøren din i Norge og lokasjonen du surfer fra.

free vpn

Forskjellen på betalte VPN-tjenester og de beste gratis VPN-tjenestene kan gå på kapasitet (flere gratistjenester har et mer begrenset tilbud), hastighet eller visning av reklame på gratisversjonene.

Det finnes også gratis VPN-tjenester som faktisk selger informasjoner om deg og det du gjør på Internett. 

Du kan lese mer om dette lenger ned i artikkelen.

Hvis du vil ha en VPN-tjeneste du er fornøyd med, vil vi nok foreslå en av de etablerte betalingstjenestene. Det er ikke slik at en gratis VPN nødvendigvis alltid er dårlig, men du må nok påregne noen mangler.

Det er også nyttig å vite at betalt VPN ikke behøver å koste så mye.

I det følgende vil vi gå nærmere inn på. hva du bør vite om VPN-tjenester, og hva forskjellene mellom de betalte og betalingsfrie tjenestene består i. Avslutningsvis har vi gjennomgått et utvalg gratis VPN-tjenester, og sett på hva de har å tilby. 

NordVPN

NordVPN er en prisvennlig VPN-tjeneste med utmerket hastighet og brukervennlig applikasjon.

Prøv NordVPN
Annonselenke
I DENNE GUIDEN
De beste VPN-tjenestene
  • Nordvpn

    NordVPN er en prisvennlig VPN-tjeneste med utmerket hastighet og brukervennlig applikasjon. NordVPN lar deg bruke alle typer streamingtjenester til en rimeligere pris. Les oppsummering

  • surfshark

    Surfhark er en rimelig VPN med mange avanserte egenskaper. Den er ideell for streaming og fungerer utmerket med både Netflix USA og Hulu i Norge. Her får du mye for pengene. Les oppsummering

  • expressvpn

    ExpressVPN er en av de beste VPN-tjenestene for Norge i 2021. Veldig rask, sikker og lar deg bruke streamingtjenester uten problemer. Den koster litt mer enn konkurrentene. Les oppsummering

Derfor bruker folk free VPN

Rent bortsatt fra at en gratis VPN-tjeneste forventes å være kostnadsfri, er det de samme grunnene som å skaffe seg en betalt VPN-tjeneste som gjør at folk bruker den.

Etableringen av Internett har vært til en velsignelse på så mange måter, men det fungerer også slik at Storebror ser deg.

Uansett om man ikke føler det blir brukt på noen uredelig måte av myndighetene eller andre, medfører det ofte ubehag. Det er følelsen av at noen spionerer på deg. Vi vet at telefonselskapene kan kartlegge dine bevegelser, og Google og Facebook vet akkurat hvilke varegrupper eller produkter de kan friste deg med i sin målrettede annonsering.

Vi leser også all informasjonen politiet kan hente ut ved å få tilgang på internettloggene dine. Norge og EU prøver å holde følge med utviklingen ved å lage retningslinjer og begrensninger for de som samler personinformasjon på nettet, men det er ingen garanti for brukeren at disse overholdes. Uansett er potensialet for overvåking av privatlivet stort når du ferdes på Internett.

Med en VPN-tjeneste vil man kunne føle seg tryggere.

Å få tilgang på tv-program og strømmetjenester i utlandet med gratis VPN

Av rettighetshensyn vil tv-programmer og strømmetjenester være geoblokkert. Det innebærer at de kun kan strømmes fra det landet avsenderen har betalt rettigheter for.

Det samme gjelder NRK. Bare du reiser til Sverige, vil du bli berøvet dine favorittprogrammer, dokumentarer, tv-serier og annet fra gamlelandet. Husk at VPN-tjenesten da må tilby server i Norge for at det skal fungere. Det er ikke mange helt gratis VPN-leverandører som har tatt seg bryet med å sette ut en slik.

En ulempe med gratis VPN-tjenester er at de ikke alltid har den kapasiteten og hastigheten som skal til for å strømme film.

Noen tilbyr begrenset månedlig bruk (som gjerne overskrides midt i en spennende film), eller at overføringen går tregt med flere stopp underveis.

Tjenester som Netflix og Hulu jobber også kontinuerlig med å tette disse hullene i geoblokkeringen ved å stenge for VPN-servere de klarer å identifisere.

Slik fungerer en free VPN

Teknologisk er det egentlig ikke noen forskjell om du betaler for VPN-tjenesten eller ikke. Prinsippene er de samme.

For å bruke VPN må du laste ned et VPN-program til datamaskinen din. Dersom det er en mobiltelefon eller et nettbrett, vil det som regel være utarbeidet egne apper som kan lastes ned fra Play Store eller App Store.

Det er imidlertid ikke gitt at alle gratis VPN-lerandører har utarbeidet apper til alle typer enheter. Sjekk dette før du laster ned noe.

Når du åpner VPN-programmet eller appen du ønsker å bruke, kobler du deg til en server som disponeres av VPN-tjenesten. Denne serveren kan være plassert i et annet land slik at det ser ut som du surfer derfra. Det er viktig at tjenesten disponerer et godt utvalg av servere, og at de dekker flest mulig stater. I det minste bør den ha det landet du ønsker det skal se ut som du befinner deg i.

Nå kommer det store poenget. Mellom deg og denne serveren etableres en sikker tunnel. Det betyr at alt som går fram og tilbake av data mellom disse krypteres.

Deretter kobler du deg opp mot Internett via serveren. Alt du gjør fra da av, kan ikke spores lenger tilbake enn til denne serveren. Den vil også utstyre deg med en ny IP-adresse som er registrert i det landet den befinner seg.

Ved å skjule din egentlige IP-adresse på denne måten, kan du ferdes helt anonymt. Du kan være trygg på at ingen klarer å overvåke deg, eller at noen samler inn data om deg (med forbehold om at ikke den gratis VPN-tjenesten selv gjør det).

Dessuten får du tilgang på nettsider som blokkeres eller sensureres i diverse land. Fra Kina strupes gjerne informasjonsstrømmen utenfra med blokkering av mange utenlandske nyhetssider. Du vil også få problemer med å åpne Facebook-siden din i land med mye sensur.

Husk at her blokkeres også sidene til VPN-tjenestene. Du må derfor ha installert VPN på enheten din før du reiser.

Betalt VPN koster svært lite

Når du vurderer en gratis VPN-tjeneste, kan det kanskje være interessant å se hvor mye du egentlig sparer.

Det er ikke voldsomt mye. Vanlige priser på de aller beste betalte VPN-tjenestene ligger fra 40 til 70 kroner per måned.

Prisene vil variere ut fra hvor lang abonnementsperiode du binder deg for.

Fra disse VPN-leverandørene vil du også som regel få tilbud om en 30 dagers pengene tilbake garanti. Utnytter du deg av denne, har du plutselig fått 30 dager med gratis VPN.

Her kommer en oversikt over de beste VPN-tjenestene som anbefales av oss, og de prisene de for tiden opererer med.

Men penger er penger, selv om det ikke er mye. Vil du uansett prøve ut en gratis VPN-tjeneste, kan du gå nederst på siden hvor vi har plukket ut noen av de vi anser som brukbare.

1. NordVPN

NordVPN er alltid en toppscorer på tester som omhandler VPN-tjenester. Tjenesten er kjent i Norge, og funksjonene er godt utprøvd.

Rangert #1 av 14
Fordeler
  • Veldig rask hastighet

  • 5.533 høyhastighets serverer i 59 land

  • Prøv gratis i 30 dager

  • Fungerer med Netflix, NRK, TV2 sumo og mer

  • Verifisert "zero-logs policy" og ingen IP eller DNS lekkasje.

  • Svært gode priser på lengre planer

  • Utmerket 24/7 support med live chat

Ulemper
  • Treg respons til server lekkasjer

  • Begrenset VPN protokollvalg på Windows og Android

  • Hulu fungerer ikke på desktop.

  • Krever manuell setup for å virke i Kina

Konklusjon

NordVPN tilbyr 24 måneders og 12 måneders abonnementer, samt månedlig fakturering. Prisene for disse utgjør omregnet til månedlig kostnad $ 3,71 USD, $ 4.92 USD og $ 11,95 USD.

NordVPN satser spesielt på det nordiske markedet. Derav er det et solid utvalg servere disponible i disse landene. Det er godt for nordmenn i utlandet med NRK-abstinenser. Med totalt 5 500 servere er det også nok til resten av verden. Strømming av tjenester som Netflix eller Hulu går knirkefritt. Jevnlige oppdateringer på serverne gjør at NordVPN ligger i forkant av forsøk på geoblokkeringer.

NordVPN er særlig gode på sikkerhet. De bruker noe som heter dobbel kryptering. Det betyr at de sender trafikken din gjennom to servere i stedet for én. Krypteringen er også i henhold til de siste teknologiske nyvinninger, også kalt 456-bits AES kryptering.

Når vi ser hva du får for prisen, vil vi si at NordVPN totalt kanskje er den rimeligste av de betalte VPN-tjenestene. Det er også mulig å få en gratis prøveperiode med en 30 dagers pengene tilbake garanti.

Les full anmeldelse av NordVPN

NordVPN
NordVPN
  • $3,71 / mnd

    Laveste pris

  • 93 Mbps

    topp nedlastningshastighet

Prøv NordVPN
Annonselenke

2. Surfshark

Ser du etter en gratis VPN vil vi anbefale Surfshark. Med en 24 mnd plan betaler du drøye 20 kr pr måned. Det er nesten gratis.

Rangert #2 av 14
Fordeler
  • Svært god pris

  • Fungerer med Netflix, BBC player, Amazon Prime +

  • Støtter torrents

  • Mange avanserte egenskaper og protokoller

  • Personvernvennlig jurisdiksjon

  • Ubegrenset med enheter

Ulemper
  • Liten forsinkelse med oppkobling til noen servere

  • Ikke veldig transparent selskap

  • Ingen port videresending

  • Ingen revisjon for å bekrefte logging policy

Konklusjon

Surfshark er en av de beste nye VPN-tjenestene. De utfordrer de øvrige ved å holde et lavt prisnivå.

Det beste tilbudet får du fra Surfshark hvis du tegner deg for 24 måneder. Prisen blir da $ 49,29USD. Det tilsvarer en utgift på kun $ 2,05 USD i måneden. Etter at 24-måneders abonnementet går ut, blir du fakturert årlig.

Du kan også velge 6 -måneders abonnement for $ 32,12 (tilsvarer $ 5,35 USD per måned) eller et system med månedlig fakturering. Da betaler du $10,68 USD i måneden.

Surfshark har også en 30 dagers pengene tilbake garanti dersom du ikke er fornøyd.

Hvis vi ser nærmere på hva du får for pengene, ser vi at Surfshark har servere i hele 65 stater, og antallet stiger stadig. Gjennomsnittet blant øvrige VPN-tjenester ligger på rundt 30. Gode servere i nøkkelland som USA og Norge (for norske brukere i utlandet) er en selvfølge.

Det totale antallet servere hos Surfshark ligger på over 3 600 som er spredt rundt i verden. Her kan du til enhver tid bruke de raskeste serverne med mest oppetid for høy kvalitet på strømmetjenester.

Her er heller ikke hastigheten noe problem. Strømming av filmer og serier i HD-kvalitet, gaming eller vanlig surfing vil være nærmest upåvirket av at det lastes gjennom en VPN-server.

Et unikt spesialtilbud fra Surfshark er at du kan bruke abonnementet ditt på alle enhetene dine, fra datamaskin til nettbrett, iPad og smarttelefon til hva du ellers har i huset med tilgang til nettet. Alt er inkludert i prisen. Alle apper eller program som passer til enhetene kan lastes ned kostnadsfritt.

Les full anmeldelse av Surfshark

Surfshark
Surfshark VPN
  • $2,04 / mnd

    Laveste pris

  • 85 Mbps

    topp nedlastningshastighet

Prøv Surfshark
Annonselenke

3. ExpressVPN

ExpressVPN er tjenesten som oftest topper listen etter testing av de beste VPN-tjenestene. Her er det mye trygghet og kvalitet for den tross alt ikke så veldig høye prisen.

Rangert #4 av 14
Fordeler
  • Veldig god hastighet

  • Fungerer med alle kjente streaming tjenester

  • Svært god sikkerhet

  • 3000+ servere i 94 land

  • AES-256 kryptering og ingen personlig dataloggføring

  • Fungerer med Netflix, NRK, TV2 sumo og mer

  • Utmerket 24/7 support med live chat

Ulemper
  • Dyrere en konkurrentene

  • Ingen VPN kill switch på iOS

  • Ingen Linux GUI

Konklusjon

For henholdsvis 12 måneder, seks måneder og én måned tar ExpressVPN priser tilsvarende $ 8,32 USD, $ 9,99 USD og $ 12,95 USD per måned. Ved første gangs tegning av et tolv måneders abonnement tilbyr de tre måneder ekstra, altså totalt 15 måneder.

ExpressVPN kjører ekstremt på sikkerhet. Krypteringen de bruker garanterer den høyeste graden av trygghet.

Det er likevel på grunn av hastigheten ExpressVPN forsvarer topposisjonen sin blant VPN-tjenestene. Tester viser at det knapt kan måles noe hastighetstap som følge av mellomleddet gjennom en ekstra server før du kommer ut på nettet. Det oppleves samtidig som svært sjeldent at oppkoblingen faller ut.

Videre har ExpressVPN en innebygd hastighetsmåler slik at du kan sjekke selv. Hvis det er en raskere server å oppdrive, får du alltid et forslag om dette.

Det store utvalget av servere kombinert med hurtigheten gjør at ExpressVPN antakelig er det beste alternativet hvis du ønsker å strømme amerikansk Netflix.

Netflix vil alltid prøve å blokkere VPN-tjenester. De fordrer at de klarer å identifisere dem. Med det store utvalget av amerikanske servere, vil ExpressVPN alltid være foran.

Felles for disse tre tjenestene vi har nevnt her er et stort antall servere med høy hastighet som dekker de fleste land, døgnåpen kundeservice og garantert diskresjon. Du kan også bruke dem på flere enheter samtidig. Dette kan ikke automatisk forventes av en gratis VPN-tjeneste.

Dessuten tilbyr alle 30 dagers pengene tilbake garanti. Det er altså mulig med 30 dagers gratis VPN.

Les full anmeldelse av ExpressVPN

ExpressVPN
expressVPN
  • $8,32 / mnd

    Laveste pris

  • 88 Mbps

    topp nedlastningshastighet

Prøv ExpressVPN
Annonselenke

Forskjeller mellom gratistjenester og betalingstjenester

Hva taper du egentlig på å velge en gratistjeneste framfor en betalingstjeneste?

Hvis vi sammenlikner med de beste betalingstjenestene, som de vi har omtalt ovenfor, er det normalt en rekke vesentlige punkter hvor gratistjenestene ikke når opp.

De viktigste områdene er:

  • Begrenset antall land inkludert
  • Begrenset antall servere
  • Begrenset tilbud
  • Reklame
  • Salg av informasjon
  • Ingen kundeservice

Nå gjelder ikke alle punktene for alle de gratis VPN-tjenestene, men du vil sikkert finne ett eller flere på samtlige. Når du vurderer en gratistjeneste, bør du uansett prøve å finne svaret på spørsmålene: Hvorfor er det gratis? Og hva er det i så fall de tjener penger på?

Men la oss gå mer i detalj på disse områdene som skiller gratis VPN fra andre VPN.

Ulemper med en gratis VPN
  • Gratis VPN vil ofte ha servere i færre land

    Det er egentlig ganske naturlig. Betaler du ikke for tjenesten, vil det være vanskelig for leverandøren å gjøre de investeringene som trengs for å plassere ut utstyr flere steder.

    Når du ser rekkevidden til tjenester som ExpressVPN og NordVPN med servere i henholdsvis 94 og 59 land, vil de fleste gratis VPN-leverandører til sammenlikning knapt dekke 10-15.

    Da bør i så fall Norge være ett av dem.

    Hvis det ikke er tilfelle, kan du glemme å strømme NRK i utlandet.

    Hvis en internasjonal aktør velger ut 10 nasjoner, er det langt fra en selvfølge at Norge får være med. Dessverre er vi ikke i nærheten av å være verdens midtpunkt.

    Sjekk derfor først om den gratis VPN-tjenesten har servere i Norge og andre steder som interesserer deg.

  • Gratis VPN tilbyr ofte færre servere totalt sett

    Det er ikke bare det at en VPN bør dekke flest mulig land. Den bør også ha et stort antall servere. NordVPN har for eksempel flere enn 5 500 servere rundt omkring, og Surfshark har over 3 000.

    Det er neppe noen gratistjeneste som er i nærheten av en brøkdel av dette. Ofte opplyses det ikke om antallet servere de disponerer.

    Et stort antall servere bidrar til å opprettholde sikkerhet og sørge for god hastighet, uten avbrudd.

    Myndighetene i enkelte land vil prøve å blokkere VPN-tjenester. Det omfatter de landene som prøver å begrense informasjonen til befolkningen.

    Det samme gjelder strømmetjenester som bruker geoblokkeringer. Rettighetshavere til tjenester som Hulu og Netflix legger et kontinuerlig press på at disse selskapene identifiserer VPN-servere og blokkerer dem.

    Et stort antall servere vil gjøre at man enkelt kan hoppe over til en ny dersom dette skjer.

    Det samme kan man gjøre dersom en server av en eller annen grunn svikter.

    Har ikke VPN-tjenesten nok servere i forhold til brukere, vil de som de har bli overbelastet. Det fører til tregere hastighet og kanskje også brudd flere ganger.

    Med ExpressVPN vil tjenesten finne fram til den til enhver tid raskeste disponible serveren til ditt formål.

  • Alt er ikke nødvendigvis helt gratis med gratis VPN

    Noen av tjenestene som markedsfører seg som gratis VPN-tjenester har også en betalt versjon.

    Forskjellen mellom disse, er at gratisversjonen tilbyr begrenset trafikk. Når du har oversteget en viss grense med data som du kan bruke gratis, ofte 500 mb, inneværende måned, vil det plutselig stoppe. Du får da (selvfølgelig) et tilbud om å få betale for å fortsette å bruke den andre VPN-tjenesten deres med ubegrenset båndbredde. De kaller det gjerne premium VPN.

    Hvis du da er midt i en spennende film, kan det være vanskelig å avslå.

    Den månedlige grensen varierer med tjenesten, men ligger svært ofte på 500 mb for en periode på 30 dager. Det kan holde til litt surfing på nettsider per dag, men blir svært knapt dersom du ønsker å bruke den til strømme filmer og tv-serier. Da holder det bare en kort periode før du går tom for data.

    Generelt vil gratis VPN-tjenester som kombinerer tilbudet med betalte VPN holde høyere kvalitet og ha mye bedre kapasitet enn andre gratistjenester. De vil normalt også ha en bedre økonomi.

    Ulempen for deg som forbruker, er at du ikke tar et reelt valg. Du biter på agnet med gratis VPN, og blir avhengig av det. Så må du betale.

    Dette er selvfølgelig et helt vanlig markedsføringstriks. Men som når du ellers handler, er det beste å bruke litt tid, analysere dine behov, samle produktkunnskap, og så velge den VPN-tjenesten med det tilbudet som passer deg best.

  • Gratis VPN betyr reklame

    Hvis du ikke betaler noe, må du regne med mer reklame. Dersom leverandøren av tjenesten ikke er 100 % idealist, vil vedkommende gjerne ha litt igjen for arbeidet de utfører med å lage VPN for deg. De vil selvfølgelig tjene penger på dette.

    En av fordelene med VPN ellers er jo at det blir mindre målrettet reklame. Når nettsidene du surfer på ikke klarer å identifisere deg, får de færre opplysninger de kan bruke for å trenge seg på med markedsføringen sin.

    Du er kanskje så vant med reklame i alle sammenhenger, at litt fra eller til ikke gjør noe? Da kan det være greit med en gratis VPN hvis den ellers fyller dine behov.

    Men hvis du oppdager at VPN-tjenesten viser deg målrettet reklame (som hårmiddel til menn som er i ferd med å miste håret), kan det også være at de selger informasjon om deg til tredjeparter.

  • Gratis VPN-tjenester som selger informasjon om deg

    Et av de viktigste formålene med en VPN er å skjule din IP-adresse, slik at du kan ferdes trygt og anonymt på nettet. En betalt tjeneste garanterer dette. De vil kunne bekrefte at de ikke fører noen logg eller på andre måter lagrer aktivitetene dine.

    Men det er altså noen gratistjenester som gjør dette. De nøyer seg heller ikke med det. De selger den også videre til tredjepersoner. Det kan de også gjøre med din e-post adresse dersom du oppgir den.

    Det skal nevnes i vilkårene du aksepterer når du laster ned tjenesten du ønsker å bruke. Det kjedelige er at de fleste av oss ikke orker å gå gjennom lange juridiske formularer, som regel på engelsk, før vi får bruke en VPN.

    Det som det derimot ikke alltid står noe om, er hvem de selger det videre til. Det er det vi i jussen kaller en generalfullmakt.

    Normalt vil det være til firmaer som vil bruke informasjonen til å selge deg varer eller tjenester i form av målrettet markedsføring. Det er dog ingen garanti for at de begrenser seg til dette. Enkelte gratis VPN-tjenester har faktisk solgt informasjon om hvem du er og hva du gjør på

    Internett til uvedkommende tredjeparter. Hexatech og Psiphon er eksempler på VPN-tjenester hvor dette har blitt påvist.

    Det er klart at i slike saker blir det personvernet du drømte om da du anskaffet VPN kun en illusjon.

    Hvis du derimot velger en av de gode betalingstjenestene, vil du være tryggere. De tjener kun penger på det kundene betaler dem.

  • Ingen kundeservice for gratis VPN

    Det er vel ganske naturlig. Du er vel egentlig ikke en kunde når du ikke betaler noe for tjenesten. De fleste gratis VPN-tjenestene har ikke noen kundeservice, i motsetning til de betalte VPN-tjenestene.

    Den brukerstøtten som finnes er normalt i form av en ofte stilte spørsmål-seksjon på engelsk. Det du ikke får svar på der, må du finne ut av selv.

    Det krever normalt en del teknisk kunnskap. Det er heller ikke sikkert at det finnes en løsning på akkurat ditt problem. Da vil du risikere å bruke mye tid forgjeves, og selvfølgelig samle opp ganske mye irritasjon.

    Framgangsmåten på ulike funksjoner på betalingstjenestene er som regel grundig forklart, i tillegg til at sidene er brukervennlige og intuitive. Det skal ikke være vanskelig å bruke VPN. Dessuten har de en døgnåpen kundeservice.

    De vil selvfølgelig beholde deg som kunde. Da vet de at de må hjelpe deg med å løse problemer når noe ikke fungerer. Har du problemer med amerikansk Netflix under nattfilmen, kan du altså få umiddelbar bistand til det.

De beste gratis VPN-tjenestene

Det er ikke bare å velge en gratis VPN-tjeneste. Du bør vite hva du gjør. Spørsmålene du bør stille er:

  • Selger tjenesten informasjon om deg til andre?
  • Hvor mange servere har den?
  • I hvor mange land har den servere?
  • Har den kapasitet til strømming av filmer og serier?
  • Hvor mye data er tilbys per måned?
  • Er det reklame?

Vi har plukket ut et knippe med leverandører som kommer relativt godt i forhold til disse spørsmålene.

ProtonVPN

Proton VPN har en betalt premium tjeneste, men har også en noe begrenset gratistjeneste.

Konklusjon

Proton VPN har en betalt premium tjeneste, men har også en noe begrenset gratistjeneste.

Det positive med denne gratistjenesten er at du får en ubegrenset mengde med data. Der andre gratistjenester stopper ytelsen når du passert 500 mb i løpet av en måned, durer ProtonVPN videre hele måneden.

Det negative er at gratistjenesten kun omfatter et begrenset antall servere plassert i Japan, Nederland og USA.

Når alle gratisbrukerne presser seg rundt disse lokasjonene, blir serverne fort overbelastet og hastigheten redusert, noe som neppe fungerer med Netflix. (Men det gjør du for så vidt heller ikke med de andre gratistjenestene vi omtaler her).

Flere bra ting med ProtonVPN er at den er reklamefri, og den har en klinkende klar politikk på ingen loggføring av brukernes aktiviteter.

Sikkerhetsfunksjonene er de samme som i Protons premium VPN-tjeneste. Det inkluderer 256-bits AES-kryptering og funksjoner som Kill switch og DNS lekkasjebeskyttelse.

Med gratis ProtonVPN får du altså et funksjonsdyktig verktøy med ubegrenset data i løpet måneden, men som ikke er kraftig nok til å strømme filmer og serier med. Derimot kan den godt omgå sensur og gi tilgang til geoblokkerte sosiale media-plattformer og meldingsapper.

Men altså ingen server i Norge.

Vil du betale for ProtonVPN er det ulike pakker fra $ 4 USD per måned.

Windscribe

Windscribe opererer også med både betalt og gratis VPN.

Konklusjon

Windscribe opererer også med både betalt og gratis VPN.

Den gode nyheten er at gratispakken også har servere i Norge. Av totalt 55 stater inkludert i premiumversjonen, er Norge altså blant de ti utvalgte i gratisversjonen.

Windscribe tilbyr også 2 gigabyte med data i per måned, mot 500 megabyte som er det vanlige for gratis VPN. Du kan få mer data i premie hvis du registrerer deg med e-post adresse, tvitrer om selskapet, verver venner eller deltar i ulike konkurranser.

Sikkerheten ivareas med AES-kryptering.

Det er også en del nyttige funksjoner som blokkering av reklame og malware. Windscribe har også en klar politikk på at de ikke loggfører trafikken din.

Andre nasjoner du får tilgang til med gratistjenesten omfatter Canada, Frankrike, Tyskland, Nederland, Romania, Sveits, Storbritannia, Hong Kong og USA.

Et betalt abonnement på Windscribe koster $ 4.09 per 30 dager hvis du binder deg for et år.

Tunnelbear

Tunnelbear opererer også med både betalt og gratis VPN.

Konklusjon

Vi kommer ikke utenom å omtale selve Bjørnen når vi snakker om gratis VPN-tjenester. Dette er riktignok en bjørn i fåreklær ettersom den gir deg 500 mb med data i måneden for at du skal få lyst på mer og kjøpe betalt pakke.

Tunnel Bear er imidlertid åpne på at de anser dette for en «smakebit».

Det som er bra i denne gratispakken, er at den inkluderer servere i 26 land, deriblant Norge. Den har også de gode sikkerhetspakkene med 256-bits kryptering og ingen loggføring.

Les full anmeldelse av Tunnelbear

ExpressVPN klarer å omgå geobegrensningene fra samtlige land, ikke bare USA.
expressVPN
  • $8,32/mnd over 24måneder

    LAVESTE PRIS

  • 88Mbps

    TOPP NEDLASTNINGSHASTIGHET

Prøv ExpressVPN
Annonselenke

Spørsmål og svar om gratis VPN

Hva er forskjellen på betalte og gratis VPN-tjenester?

Forskjellene går på særlig på antall servere og sikkerhet. Flere servere gir høyere hastighet og tilgjengelighet i flere land. Med sikkerhet tenkes det på en høy grad av kryptering, som for eksempel 256-bits kryptering, og at det ikke forekommer lekkasjer. Det kan også forekomme at gratistjenester loggfører aktiviteten din og selger informasjon om deg til tredjeparter. Noe vil de tjene penger på.

Er gratis VPN-tjenester lovlig?

VPN-tjenester er fullt lovlig i Norge og de fleste andre steder. I enkelte land hvor myndighetene driver med sensur av Internett, kan det være ulovlig. Det gjelder blant andre Kina og Russland.

Hva er de beste gratis VPN-tjenestene?

Det varierer litt med hvor mye data de tilbyr og hvilke sikkerhetssystemer de bruker. De tre som er nevnt over, kan vi gå god for.

Generelt er gratis VPN-tjenester som har en betalingsversjon i tillegg bedre enn de som ikke har det.

Hvordan tjener gratis VPN-tjenester penger?

Noen gratis VPN-tjenester har som nevnt en betalingsversjon i tillegg som generer inntekter. Ellers er løsningen å vise deg store mengder med reklame. Vær oppmerksom på at enkelte tjener penger på å videreselge informasjon om trafikken din.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com