Alle vil ha 575 cm Flo

VILLA FLO (Dagbladet): Tore André (195 cm), Jostein (193 cm) og Håvard Flo (187 cm) er VMs lengste fotballfamilie. Sansynligvis er de den mest omgjengelige også. Og derfor ble bolig 132 i Chateau Drillos - heretter bare kalt Villa Flo - innvadert av norske og utenlandske mediefolk i går ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg skjønner ikke det - her prater vi jo bare tull, sier Tore André til Dagbladet.

Flo-familiens soveromsvalg ble som Dagbladet antydet før den store Drillos-ankomsten til Frankrike. Jostein fikk det med eget bad, Tore André stupte inn ved siden av og fetter Håvard havnet i trapperommet. Men romvalgene handlet ikke om fotballrutine og pensjonspoeng.

Det var den største taktikeren som vant.

- Jeg lot de andre gutta få bestemme, sier Jostein. - Og det var jo naturlig at Håvard, som er under en meter og nitti, fikk trapperommet med den korteste senga. Deretter valgte Tore André det rommet han gjorde og så endte jeg opp med mitt.
Hvilket er det beste.

Sengedybden, den som gjør at gutta sover med føttene uten underlag, er ikke noe stort problem. - Det går bra, sier familien som ikke vil være til ekstra bry. Men en forholdsregel i forhold til omgivelsene har man likevel tatt:

- Vi sender ut nabovarsel når Jostein skal på toalettet, sier Håvard.

Bare tull

- Det er bedre her enn det var i USA, sier Jostein. Mye bedre. Vi har mange flere tilbud. Og når vi ikke er på treninga eller spiser skal vi sykle, spille golf, få massasje og prate tull.

- Det er det vi gjør for det meste. Prater tull.

At familie-troikaen fra Stryn skulle bo sammen under VM var spikret lenge før Drillo tok ut troppen. Utgangspunktet var at hvis alle kom med skulle de bo under samme tak.

- Det viktigste når man skal bo sammen så lenge er å trives, sier Jostein.

Og:
- De som kjenner hverandre godt har det best.

- Vi satt oppe til halv ett på natta da vi kom på onsdag, sier Tore André.

- Bare tull det også, sier Håvard.

- Det er viktig å få hjernen inn i et annet spor, sier Jostein.

- Eg heiter Håvard Hedde og eg er.......synger Tore André.

Pent.

Naboene til de lengste bor i 131, Frode Grodås, Gunnar Halle og Espen Baardsen - og 133, Henning Berg, Ståle Solbakken og Ronny Johnsen. Og det er spesielt en som har utmerket seg med besøk.

- Frode, sier Jostein. - Han kommer til å komme hit hver eneste gang han ikke har mer i kjøleskapet.

- Hvem av dere er flinkest til å lage mat?

- Ingen. Men Torlaug (mor) er flink, sier Tore André.

- Få henne nedover, sier Jostein.

Tore André, Jostein og Håvard spilte sammen i Sogndal i det de tror var for en fire- fem år siden. Onsdag kan de gjøre familie-comeback mot Marokko. Drillo er, som han sa i Dagbladet i går, godt svanger med tanken. Stryningene er mer forsiktige.

Fullt hus mot Marokko?
- Jeg tror alle får spille litt, men om det skjer samtidig har jeg ingen formening om, sier Tore André. - Vi har i hvert fall ikke fått noen antydninger. Men skulle så skje, vil det sjølsagt være kjempeartig. Hele huset på banen - det hadde vært noe det.

- En giftig kombinasjon, sier Håvard når han hører Drillos tanker fra onsdagskvelden i Avignon der han spionerte på Marokko- Chile. Da sa nemlig den bestemmende myndighet at «de (Marokko) vil få litt å tenke på når jeg sender fram Dan (Eggen), Jostein og Håvard på dødballer». Og fordi Tore André er den sikreste Drillos, er fullt hus kanskje nærmere enn Villa Flo-beboerne tør å tenke på.

Det er kanskje derfor de ikke snakker om fotball.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer