Alt klart for Stellan

Nå er det endelig klart for Stellan Skarsgård i hovedrollen i den norsk-engelske filmen «Aberdeen». Filminnspillingen ble utsatt tidligere i år, fordi Norsk Film AS var for seint ute med å tilby svensken jobben.

Styret i Norsk Film AS vedtok i går å gi grønt lys for prosjektet: Opptakene starter i Skottland etter påske neste år, med Hans Petter Moland som regissør og Philip Øgaard bak kamera.

Det meste av dialogen i filmen vil foregå på engelsk, det er også britiske selskaper med på produksjonen.

Familiedrama

«Aberdeen» handler om et forsøk på å skrape opp restene av en kjernefamilie: En alkoholisert far (Skarsgård) i Oslo, blir overtalt til å møte sin fraskilte og syke kone i Aberdeen. Den som forsøker er datteren, som bor i London.

Det norsk-amerikanske stjerneskuddet Renée Zellwegger har takket nei til datterrollen:

- Men vi leter både i USA og Storbritannia etter en som kan ta denne rollen, sier Petter Borgli, som er utøvende produsent for filmen.

Internasjonal

Borgli er sikker på at Skarsgård fortsatt vil være med, selv om han altså ble mektig irritert da Norsk Film AS på grunn av manglende finansiering ikke kunne tilby ham kontrakt til avtalt tid tidligere i år.

Det førte til at han heller dro til Mexico for å spille i regissør Renny Harlins nye film «Deep Blue Sea». Siden er Skarsgårds status som stigende verdensstjerne økt etter pangåpning på den nye filmen «Ronin» i USA forrige helg. Slikt hjelper på lanseringen av «Aberdeen»:

- For dette skal bli en internasjonal film, sier Borgli.