Blues Brothershyller Sinatra

CANNES (Dagbladet): Få timer etter at meldingen om Frank Sinatras død nådde Cannes, sto de også så legendariske Blues Brothers der med sin nye film. - Den er en hyllest til Sinatra og alle andre store artister som fortjener å bli husket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bluesbror nummer én, komiker og vokalist Dan Aykroyd, ble et øyeblikk litt høytidelig da han omtalte Sinatra:

- Han hadde en magnetisk kraft, han har vært en inspirasjon for oss alle - også som filmskuespiller. Det er klart vi er litt triste i dag.

Men så var minnehøytideligheten over, for i god Sinatra-stil måtte både Aykroyd og regissør John Landis slenge litt godsinnet dritt om Frankie Boy.

Et ikon

- Han behandlet sine venner godt og sine fiender dårlig, sa Aykryod.

- Jeg vil nå helst huske ham slik han var på 40-, 50- og 60-tallet. Han ble litt nazi på slutten, men i sine yngre dager var han en stor forkjemper for borgerrettigheter, sa Landis.
Regissøren - som også laget den første Blues Brothers-filmen - var en gang hjemme hos Sinatra i Palm Springs.

- Helt fantastisk: Der hang det bilder av verten sammen med alle presidenter siden Roosevelt - pluss to paver.

- Og slik kunne vi brukt resten av dagen til å snakke om Sinatra, sa Joe Morton - nytt medlem av bluesfamilien:
- For han var et ikon for hele verden. Jeg sørger virkelig over hans død.

Jam session

Men Frank Sinatra er ikke den eneste som har reist sin vei for ikke å komme tilbake, siden den forrige Blues Brothers-filmen kom til verden i 1979.

Bluesbrødrene John Belushi og Cab Calloway synger nå med de evige engleskarer - men det svinger fortsatt nede på jorda når resten av brødrene får folk som B.B. King, James Brown, Wilson Pickett, Aretha Franklin, Eric Clapton, Eddie Floyd, Steve Winwood og Jeff Baxter med på en film som gjennom slapsticks, overdådige biljakter og klassiske misforståelser ender i en gedigen jam session.

- Filmen er en hyllest til alle de store blues- og rhythm'n'blues-stjernene. De fortjener respekt, de skapte den amerikanske populærmusikken i maset om dagens hit. I dag dreier alt seg om teknikk og dagens hit, gode musikere går uten jobb fordi maskinene har tatt over. Vår misjon er å bringe den levende musikken videre til neste generasjon - og inspirere ungdommen til å lære seg å spille trompet og munnspill, sa Aykroyd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer