bok-ekstra barn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tor Åge Bringsværd er en mester i å formidle myter, sagn og eventyr, både for voksne og barn. La det derfor straks være sagt, «Noa» som han har skapt sammen med kunstneren Akin Düzakin, henvender seg til lesere i alle aldrer over pludrestadiet. Igjen har Bringsværd lykkes. «Noa» er med Düzakins vakre og varierte illustrasjoner og Bringsværds tekst blitt en betydelig bok.

Tidligere har Bringsværd utvidet våre kunnskaper om mytologien og matet fantasien vår blant annet gjennom bokverket «Vår gamle gudelære». Nå står gamle myter, sagn, legender og overleverte eventyr for tur. Beretningen om Noa som fikk befaling fra Gud om å bygge en ark og redde livet på jorda etter den store flommen, er en svært lovende start på Mime (klok jotun)-serien. Bringsværds lekende natur er synlig i det meste av det han skriver, og det er mye, samtidig som han er kildekritisk. Han kaster seg ikke på den første versjonen av myter eller sagn, men henter stoff fra alle verdenshjørner. Derfor blir boka om Noa, vår stamfar, en allmenngyldig bok som kan leses i de forskjelligste kulturkretser. Bringsværds etterord, mest ment for ungdom og voksne, føyer interessante detaljer til teksten. Hva drikker en tordivel, hvor mye spiser en krokodille, hva liker en pungrotte? Noa har mye å tenke på. Bringsværd og Düzakin også. De kommer alle i mål med bravur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer