Bytt jobb nå!

Er du lei av jobben din og tør å satse, så bytt jobb nå. Aldri før har det private næringsliv vært så sultent på å hente folk fra offentlig sektor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Karrierehopp
Han mener veien er åpen for alle som ønsker å skifte jobb eller bransje. Det du må gjøre selv, er å vise hvilken kompetanse du sitter inne med, gjennom utdanning, erfaring eller interesser.

-Det er først og fremst arbeidsmoralen, det vil si etikken og at arbeidet gjøres grundig og godt, personer fra offentlig sektor kan skilte med, mener Halvorsen.

Dette er verdier også næringslivet leter etter. Kombiner dette med for eksempel en lærers evne til å kommunisere et budskap eller en sykepleiers erfaring fra ledelse og administrasjon, så er også næringslivet interessert.

-Skal du bytte beite, må du starte i en bransje som ligger nær opp mot din egen virksomhet. Dette kan du bruke som brohode til nye karrierehopp, sier han.

Han trekker fram sykepleieren som hoppet av, begynte i et medisinsk utstyrsfirma og endte som personalsjef i en stor teknologisk bedrift.

Videreutdanning
-Du bør ha en faglig kvalifikasjon som næringslivet kjenner seg igjen i. Har du administrativ erfaring, kan ledelse eller har kveldskurs i økonomi eller data, så er du med en gang interessant. Er du også villig til å ta viderutdanning betalt av arbeidsgiver, er mulighetene store, sier Halvorsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer