Cameron i klemme

Regissøren bak suksess-filmen Titanic, James Cameron, blir nå beskyldt for å ha brutt åndsverk-loven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PINLIG: Regissør James Camerons image slår sprekker. Nå blir han anklaget for brudd på åndsverkloven. Her sammen med Titanic-skuespillerne Kate Winlslett og Leonardo DiCaprio.

Av UNN CONRADI ANDERSEN

Cameron har blitt kredittert for å gjøre alt i Titanic filmen, bortsett fra å synge filmmusikken. I tillegg til å regissere, produsere og skrive manus, har han tatt æren for å ha tegnet alle kullstifttegningene Leonardo DiCaprios rollefigur Jack Dawson har i sin kunstmappe. Disse blir brukt for å sjarmerer Kate Winslett i en scene av filmen.

Ikke tillatelse


Ifølge siste nummer av The New York Magazine ser det likevel ikke ut som om Cameron er den Picassoen han vil ha oss til å tro.
Tre av tegningene i mappen er umiskjennelig like kjente fotografier:
Sally Manns Rodney Plogger at 6:0, Alfred Stieglit'z Georgia O'Keef,
Hands, 1920 og Brasai's «Bijou» of Montmartre.
Cameron skal aldri ha bedt om tillatelse til å bruke disse motivene,
og har altså brutt åndsverk-loven. Det hjelper heller ikke at regissøren har skiftet medium fra fotografi til tegning. Fotografen Sally Mann skal ha kommet til enighet med regissøren, mens familiene Brassai og Stielitz truer med rettssak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer