CD: Brazz Brothers møter Marinemusikken

Brazz Brothers må være ett av de mest allsidige og vitale bandene på bygdene nå til dags. De dukker opp i alle slags sammenhenger, og uansett vær- og føreforhold så leverer de varene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Brazz Brothers møter Marinemusikken«New Orleans Parade»(Marine/Distr.: Musikkoperatørene)

Av TOR HAMMERØ, PULS

Det være seg samarbeid med med asiatiske musikere, afrikanske band, amerikanske barn eller etablerte artister som Lester Bowie og hans Brass Fantasy - Brazz Brothers har gjort alt dette og mere til. Uansett hva slags konstellasjon vi finner dem i så gjør de jobben med en voldsom entusiasme, musikalitet - og med ett alltid like smittende humør. Denne gangen er det ingen ringere enn Den Kongelige norske marines musikkorps som har invitert de tre brødrene Førde, brødreparet Tafjord samt Egil Johansen til et musikalsk møte med utgangspunkt i New Orleans.

De fleste i Brazz Brothers er godt kjent med den opprinnelige jazzbyen og dens uttrykk gjennom sin musikalske barndom i Ytre Suløens Jassensemble, og har på ingen måte glemt det. Brazzistene har arrangert låter helt fra jazzens spede start skrevet av Scott Joplin, via «King» Oliver, Duke Ellington og Roland Kirk til den mest kjente av dagens New Orleans-utøvere, Wynton Marsalis. Dessuten har de skrevet noen av låtene sjøl, men solid basert i N.O.-tradisjonen. Ballet starter med «nasjonalsangen» i New Orleans, «Mardi Gras In New Orleans».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer