Dagbladet og Haugen Bok i nett-samarbeid

Dagbladet er avisa som anmelder flest bøker, og Haugen Bok er Norges største postordre-bokhandel. Nå slår de seg sammen for å lage Norges ledende nettsted for bokelskere.

I løpet av august lanserer Dagbladet en egen litteraturtjeneste på Internett, og avisa har inngått en avtale med Haugen Bok som bokhandelpartner. Målet er å utvikle et komplett nettsted for litteraturinteresserte.

 I tillegg til anmeldelser og forfatterintervjuer fra Dagbladets medarbeidere, vil man kunne lese første kapittel av bokhøstens nyheter fra de fleste store forlagene, og med et tastetrykk kan boka bestilles over nettet. Leserne blir også invitert til å bidra aktivt, bl.a. ved å skrive sine egne anmeldelser.

 Samarbeidet med Haugen Bok vil bli presentert for leserne på følgende måte:

 På slutten av samtlige anmeldelser hos Dagbladet :på nettet vil det være en knapp som heter «bestill boka på nettet».

 Den fører til et bestillingsskjema hos Haugen Bok.

 Skjemaet er som en vanlig kupong, der man fyller ut navn og adresse, og trykker på en ny knapp for å sende bestillingen.

 I løpet av to-tre dager kommer boka portofritt hjem til deg med A-post.

 - Det blir altså ingen registrering, ingen forhåndsbetaling, ikke postoppkrav og ingen porto. Bare enkelt, raskt og billig, sier bokhandler Harald Haugen.

 Det komplette tilbudet til leserne er inspirert av New York Times sitt samarbeid med Barnes and Noble, men forretningsmodellen er forskjellig. Dagbladet mottar ikke andeler av Haugen Boks omsetning.

 - Internasjonalt ser vi trender til tettere og mer forpliktende samarbeid om utvikling av nett-tjenester. Vi har tatt initiativ til dette samarbeidet fordi vi mener brukerne av tjenesten vil sette pris på å få alt på ett sted. Samtidig har vi lagt vekt på å ivareta det viktige skillet mellom redaksjonelt innhold og betalt reklame, sier ansvarlig redaktør Harald Stanghelle i Dagbladet.

 Dagbladet :på nettet er et av Norges største nettsteder med 84 000 daglige lesere, ifølge Norsk Gallup. Haugen Bok er Norges største postordrebokhandel, og har en aktiv kundemasse på 50 000. Haugen Bok er allerede etablert på Internett med salg av bøker, bokverk, multimedia og musikk. Boksøket på Internett leveres av Forlagsentralen.