Dollarsuksess for «Insomnia»

Den norske filmen «Insomnia» fyller kinosaler i USA. Filmen er en av de få norske som tjener dollar på det amerikanske markedet og nå skal antall visningssteder økes.

Erik Skjoldbjærgs debutfilm har siden 29. mai spilt inn 700 000 kroner på amerikanske kinoer og lå i forrige uke som nummer 55 på bransjebladet Varietys liste over de mest innbringende filmene i USA. Nå skal det lages enda et par kopier av filmen, så den kan settes opp på flere kinoer.

«Insomnia» går nemlig bare på fire kinoer; i New York, Los Angeles og San Diego - og var femte beste film rangert etter billettinntekt pr. kino.

Til sammenlikning vises «Godzilla» på 3310 forskjellige steder, men den har bare en tredjedel av inntjeningen til «Insomnia» på hver kino.

Det er ikke ofte at filmer som kun vises på fire kinoer i det hele tatt kommer med på Varietys liste. Enda sjeldnere er det at en norsk film, med norsk dialog, blir notert. «Budbringeren»s forsøk på det amerikanske markedet tidligere i år var ikke like vellykket.

- Det er et godt resultat for en fremmedspråklig film. At vi har Stellan Skarsgård i hovedrollen, har mye å si: Han betraktes som en skikkelig filmstjerne i USA nå, sier regissør Erik Skjoldbjærg.