Døv og delvis lam av mobiltelefon

GÖTEBORG (NTB): Den svenske kvinnen Ina Lundgren skulle snakke i mobiltelefonen, men fikk i stedet et elektrisk sjokk på flere hundre volt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mobiltelefon-støtet gjorde at hun ble døv på det ene øret, og ødela flere nerver. Halve ansiktet ble lammet, skriver den svenske avisen Aftonbladet.

- Det brente som en ild i hele ansiktet, forteller Ina Lundgren (35).

I september i fjor kjøpte Ina Lundgren en mobiltelefon av merket Motorola d160. Men da hun koblet telefonen til et uttak for sigarettenneren i bilen, fikk hun et kraftig støt.

- Det var som å bli truffet av en slegge, sier hun.

Kvinnen bestemte seg for å kreve erstatning av Motorola. Motorola- fabrikken i Tyskland tilbød henne 40 000 kroner mot at hun holdt tett om episoden.

- De ville dysse det ned, så vi sa nei, sier Lundgren.

Motorola vil ikke erkjenne ansvar. De mener at årsaken til uhellet var at hun brukte en ikke godkjent adapter for sigarettenneruttaket.

- Vi har undersøkt telefonen men ikke klart å finne feil på den, sier Jacob Cederquist, som er markeds- og informasjonssjef for Motorola mobiltelefoner i Sverige.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer