Drillos ut mot havet

LE CROISIC (Dagbladet): Her sitter Drillos og spiser lunsj på et sted som like gjerne kunne vært i Norge. Etter trening og obligatorisk pressekonferanse i går ettermiddag dro laget rett til havet. - Avslappende og frivillig, sier Drillo til Dagbladet. Det betyr at kortlaget til Kjetil Rekdal satt hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Med massiv sjøltillitt og uten problemer og indre stridigheter er Drillos et lysende eksempel på en VM-tropp i total balanse. Som Dagbladets bilder viser er VM-turen så langt som en familieutflukt å regne. Og Drillo er far - hvis motto er total frihet under ansvar og åpen himmel.

Hadde Glenn Hoddle sett dette ville han sannsynligvis begynt å grine av misunnelse.

Løser ett av to

Og det er mer som får våre VM-motstandere til å se på Norge med undring og respekt. I motsetning til de fleste andre VM-nasjoner har vi ikke tapt en kamp med bestelaget på evigheter (0-1 Spania, 7. februar 1996). Og der de andre sliter med sitt - og England går på fylla mens Brasil har et umenneskelig forventningspress om en femte VM-tittel hengende over seg - er det bare to småting som bekymrer Drillo.

a) Den meget smittende golfbasillen i laget.
b) Mangelen på Spar Dame-entusiaster i støtteapparatet.

Det første får han ikke gjort noe med ut over det spilleforbudet han har innført de to siste dagene før kamp. Golfbanen som nesten går gjennom enkelte av villaene i Chateau Drillos er nemlig for fristende til å holde seg unna. Og det er ikke bare spillerne, men folka rundt også, som svinger seg fra tee til green på fritida.

Akkurat nå er du faktisk litt ute hvis du ikke spiller golf i Drillos.

-Trygve Kase (legen), som liker å være der det skjer, følte seg litt utafor fordi det var så mye snakk om golf, sier Stig Inge Bjørnebye. -Og - han har fått en del pes og meldinger av Roar Robinson (fysio) og Bjørn Nilsen (hovedleder). Men da vi kom til Molde før Saudi Arabia-kampen hadde Kase løst problemet.

-Han gikk til Nilsen og sa han hadde kjøpt seg nye golf-racketer.

Drillos kort-problem har ikke vært lett å løse. Men i går - ute ved havet - skimtet han håp;

-Når Nils Johan (Semb) og Erik (Thorstvedt) kommer i kveld blir det forhåpentligvis bedre. De spiller i hvert fall kort.

Flere trivialiteter enn det finnes per dato ikke med rød skrift i Drillos VM-bok. Det er nesten for godt til å være sant.

Utrolig men sant

-Egentlig er det litt rart at det ikke finnes noen småting å klage på, sier Drillo. -Folk trives og alt ser veldig bra ut. Treningsforholdene er topp og det gutta har gjort de to første dagene er jeg veldig fornøyd med.

Men;

-Det som gjenstår er å se om det er godt nok mot Marokko.

Laget som skal spille i Montpellier til onsdag holder Drillo i sitt eget hode. Og når han sier at han ikke har begynt å tenke så mye på det snakker han fra skuffen for hvite løgner. For Drillos første VM-lag 1998 er spikret på så nær som to plasser. Bare skader kan endre på det.

-Laget endrer seg i ny og ne, sier Drillo avvikende. Jeg har ikke lyst til å gå inn på akkurat det. Så den problematikken får dere spekulere i og kose dere med.

-Det er jo derfor dere skriver i avisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer