Drillos viktigste menn

LA BAULE (Dagbladet): Øyvind Leonhardsen (27) og fetterne Håvard (28) og Tore André Flo (24) blir Drillos tre viktigste menn mot Marokko. En mester uten ball, en mester med ballen i lufta og en mester til å fikse dødballer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Leo er i stand til å prege en fotballkamp uten å være nær ballen.

Marokkos utgangspunkt kan med stor sikkerhet fastslås:
  • Lavt press.
  • Begrenset vilje til å dytte folk framover.
  • Omstendelig og tempodrepende spill som skal tappe Drillos for trykk og aggressivitet, og åpne for afrikanske dribleferdigheter.
  • Langpasningen mot et høyt hode, og kombinasjonen av veldisponerte løp og aggressiv jobbing i området der ballen detter ned.
  • Det handler om en midtbanefemmer i balanse til å virke ugjennomtrengelig for afrikansk småspill, aggressiv nok til å pakke inn de mest ambisiøse driblerne - og viktigst:
  • Det handler om dødballer - som igjen er blitt et dødelig våpen for Drillos. Dødballsjef Bjørn Hansen sitter dessuten på et par hemmeligheter som skal avsløres i VM. Men det blir mer spektakulære varianter som kanskje bare prøves en gang - og som enten blir suksess eller fiasko. Antakelig holder det i massevis med Bjørnebyes presisjon og VMs høyeste samling fotballspillere.Alt sammen i respekt for nasjonen som kommer til VM med de sterkeste resultatene av samtlige. Utgangspunktet er etter hvert blitt ganske kjent for Drillo. Og ganske kjært. Fordi han har mottrekkene.
Tre forhold
Det handler om tre viktige forhold - og de tre viktigste spillerne, slik Dagbladet ser det:

Hodet tilhører Håvard Flo, løpene tilhører først og fremst Leo, og jobbinga tilhører alle de andre.
En omdiskutert, men bortimot bombesikker, måte å etablere trykk på en motstander som bare ligger og venter på egen banehalvdel - slik Marokko kommer til å gjøre.

Mestere i å overrumple et lag når det er på sitt mest sårbare, både fysisk og mentalt - det vil si rett etter at ballen er mistet.
Det er Leo som starter overrumplinga med sine umiddelbare og helhjerta initiativ idet ballen erobres.

Men det er Tore André Flo som skaffer Drillos dødballene.
Bedre avslutter
Med slepne individuelle ferdigheter, kombinert med en deilig utfordrertrang, er yngste Flo en plage for alle forsvar. Ender ikke initiativene i en corner eller et frispark, så ender de som oftest i en sjanse.
Fetterne Flo er selvskrevne fra start mot Marokko. Leo er foreløpig et usikkerhetsmoment. Roar Strand er uansett et utmerket alternativ. Strand er en vesentlig bedre avslutter enn Leo, og tøffere i duellene. Men Leo har en løpskapasitet som overgår alles, og en nærmest instinktiv evne til å havne i gunstige situasjoner foran mål.
Leo er i stand til å prege en fotballkamp uten å være nær ballen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer