Endelig suksess

Det går så det griner på den nye Imax-kinoen til kinosjef Terje Kristiansen. På en måned har kinoen på Aker Brygge spilt inn 1,7 millioner kroner. - Endelig opplever jeg filmsuksess, sier Kristiansen.

Panasonic IMAX Theatre er en ubetinget suksess så langt. Det er stor interesse for kinoens 244 seter. Inntjeningen de fire første ukene er langt mer enn hva Terje Kristiansen hadde regnet med.

Problemer

- Jeg skulle ønske filmene mine hadde fått like fantastisk mottakelse. Reaksjonene fra publikum er entydig positive. Det eneste skåret i gleden er noen problemer med billettbestillingene. Men det skal vi ordne opp i, sier Terje Kristiansen.

Skoleklasser, firmaer, institusjoner utgjør en stor del av de besøkende. Opplevelsesfilmen «Everest», som handler om en spennede ekspedisjon mot toppen av det kjente fjellet, er til nå blitt sett av nærmere 40 000 publikummere. Kinoen har også prøvevisninger av «Grand Canyon», og skal utvide programmet utover sommeren.

Stones-film

- Vi håper å kunne sette opp Rolling Stones-filmen fra «Steel Wheel»-turneen, sier Kristiansen, som håper å kunne brette tunga til Mick jagger utover lerretet på 16 ganger 20 meter med helt sylskarpt bilde.

Filmen om Bjørn Dæhlie er ventet satt opp til høsten, mens ekstrem-filmen til Terje Haakonsen først får Imax-premiere neste år.

Opplevelseskinoen på Aker Brygge skal også åpne for 3D-film (tre dimensjonal film). Kinoens simulatorkino skal også åpnes for full drift. Det er en intimkinosal der setene beveger seg i samsvar med handlingen.

- Vi trenger 250 000 publikummere pr år for å drive forsvarlig. Det klarer vi glatt, sier Kristiansen.