Enøyd sutring

I Dagbladet 23. juli har lederen i Lærerforbundet og AF-stat et debattinnlegg om tariffoppgjøret i statssektoren hvor skytset faktisk også rettes mot Dagbladet -av alle. Artikkelen er stort sett en enøyd sutring over «hvorfor alt gikk galt», uten snev av selvkritisk analyse av Lærerforbundets og AFs egen rolle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Lærerforbundet og AF er snart de siste fagforeningene som ikke forstår nødvendigheten av lokal og markedsmessig lønnsdannelse.»

Av TRULS SEVJE, LEDER NORSK LEKTORLAG

Lederen i Norsk Lektorlag, Truls Sevje, går i denne kronikken til et kraftig angrep på AF og Lærerforbundet etter årets lønnsoppgjør. Han peker på en rekke områder der han mener de har sviktet overfor sine medlemmer, og skriver blant annet at «vurdert ut fra AFs merittliste over tidligere lønnspolitikk og slukte kameler, var streiken tvilsom.

Bakgrunnen for AFs streik er dannelsen av Akademikerne og Norsk Lektorlag og selvsagt offentlige ansatte akademikeres elendige lønnsnivå. Med AF i full indre oppløsning og Norsk Lektorlag som en konkurrent til Lærerforbundet, kunne AF og Lærerforbundet rett og slett ikke la være å streike. Vurdert ut i fra statsansatte akademikeres generelle lønnsnivå, var streiken berettiget. Vurdert ut i fra AFs merittliste over tidligere lønnspolitikk og slukte kameler, var streiken tvilsom. Tilbudet til de fleste AF-medlemmene var ca. kr 10 000, riktignok bare mellom halvparten og en tredjedel av hva andre fikk, men allikevel mer enn hva AF tidligere har sagt ja til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer