Er Drillos klar for et sjokk?

LA BAULE (Dagbladet): Her er en av VMs skarpeste kontraster: Total og absolutt Ronaldo-mania på Brasils treningsleir utenfor Paris, mens Drillos serverer peanøtter og brus for et av mesterskapets minste pressekorps. En norsk VM-suksess vil bety at et par Drilloser er inne for sitt livs mediesjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For å si det som det er:

Verden skiter i Drillos.

Selv om to ting er sant nok: Laget har ikke tapt på en evighet, og det har gnistrende resultater mot ypperlige motstandere.

Men utenfor egen dam er fortsatt oppmerksomheten beskjeden, kunnskapen om lagets spillestil minimal, og spillerne så definitivt ikke blant dette mesterskapets stjerner.

Ikke ennå , skal det stå der.

Et lite eksempel:

L'Equipe, Frankrikes store sportsavis og antakelig det trykte medium med flest medarbeidere på dette mesterskapet, skrev slik lørdag i sin første rapport fra treningen:

4-4-2

Norge kommer trolig i sin klassiske 4-4-2-oppstilling med Tore Andrè Flo og Østenstad på topp, og det store håpet Heggem som høyreback.

Problemet er ikke at det er feil. Men hvis dette laget slår for eksempel Italia i en åttendedelsfinale, så er plutselig lille Drillos en historie for de 12 000 mediefolkene som dekker VM.

For fire år siden kom presse-verdenen til Lillehammer, og fylte hele Gudbrandsdalen. Nå kommer en like stor delegasjon inn i hagen.

Utskjelt

Og da?

Blir ikke hverdagen helt den samme, for å si det mildt.

  • Med et lag der treneren tusler rundt i gummistøvler i 25 grader pluss.
  • Der den samme fyren prediker med all den faglige trygghet som finnes, at han er mannen som kan gjøre Brasil bedre.
  • Selv om hans stil var VMs mest utskjelte for fire år siden.
  • Og troppen har tre av de 22 fra den samme, tjukke slekta.

Kort sagt, her er det historier å servere for dem som lever av slikt.

- De fleste av disse spillerne lever i en situasjon med så mye presse og oppmerksomhet, at de vil klare seg bra, tror Nils Johan Semb.

Ikke rømme

Men en fyr som Tore André Flo synes det ble mye kok da det lille og ganske lokale pressekorpset vimset rundt i den norske leiren en drøy time her forleden. Hva da med det helt store hysteriet, hvis han viser verden et av sine lekreste finter og scorer to mot Italia?

- Jeg har snakket litt med ham om det. Men Tore André kan ikke rømme unna at han er en bra fotballspiller. Han må tåle litt, sier Drillo.

Hva gjør Ole Gunnar Solskjær, som trolig vet mer om å stå i midten enn de andre Drillosene til sammen?

- Jeg skal være meg sjøl. Blid og tilgjengelig.

Da han kom fra norsk ingen ting til et liv som toppscorer i Manchester United, ble det riktignok ganske enkelt.

- Jeg fulgte bare retningslinjene som var i klubben, sier han.

De reglene er skapt for å beskytte varene. Og de virker. For andre som er oppdratt i Rosenborg-kulturen, der til og med kneippbrødet i klubbhuset er fritt vilt, kan et godt VM bli et ganske sjokkartet møte med Ronaldos verden. Espen

Thoresen, XL

og...

...Ole Gunnar Solskjær

DAGENS EGGEN

«Når jeg ser hva jeg har å rutte med, så blir jeg helt maktesløs». Sa Nils Arne Eggen da han kom til pressetribunen foran gårsdagens trening, og skuet over den troppen som skulle spille fotballkamp mot støtteapparatet til Drillos.

DAGENS KASE

Drillos-doktor Trygve Kase sliter med å vinne innpass blant troppens ledende golfspiller, men han prøver hardt. På en runde forleden dag slo han tilfeldigvis ballen i vannet, og manager Bjørn Nilsen (bildet) var straks på pletten: - Det gjør ikke noe det, Trygve. Du har jo båt!

DAGENS QUIZ

En eneste av de 22 i Drillos VM-tropp debuterte på landslaget i Egil Olsens første kamp (mot Kamerun på Bislett 31. oktober 1990). Hvem?

Svar: Øyvind Leonhardsen.

DAGENS SPÅDOM

«Jeg regner med å avslutte min karriere i Manchester United.» Ole Gunnar Solskjær

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer