Feil om «Titanic»

«Titanic»-forfatter Per Kristian Sebak (19) er oppgitt over Cappelens nyutgivelse av «Titanic»-klassikeren «Verdens største skipskatastrofe» av Walter Lords. Boka inneholder et tillegg om de norske passasjerene, og ifølge Sebak har tillegget minst 20 åpenbare feil.

Sløvt av Cappelen

I årenes løp er det kommet en rekke rettelser utenfra om navnefeil og faktiske historiske feil. Sebak synes det er sløvt av Cappelen å ikke rette opp så åpenbare feil om de norske passasjerene.

Per Kristian Sebak kommer i disse dager ut med boka «Titanic - 31 norske skjebner».

Etter fire års undersøkelser har den 19-årige forfatteren funnet ut at det var 31 norske passasjerer med «Titanic», ikke 30 som det står i boka fra Cappelen.

- I bokas passasjerliste nevnes også Elias Johannessen, som ikke engang var om bord på «Titanic». En blindtarmbetennelse gjorde at han slapp unna den skjebnesvangre skipsreisen, forteller Sebak.

- Alltid noen feil

- Hva bør Cappelen Forlag gjøre?

- De bør innrømme feilene om de norske passasjerene. Cappelen selger på feil om mennesker som tross alt har levd i virkeligheten. Det er ikke fiktive romanpersoner det er snakk om, sier en ergerlig Sebak.

Cappelen sier de ikke visste om de påståtte feilene i Walter Lords' bok. Cappelen har trykt opp «Titanic»-veteranen fra 1956 på nytt, og boka er ute på markedet.

- Boka vi nå gir ut er rett og slett opptrykk av en gammel bok. Vi kan ikke rette opp feil eller omarbeide boka på nytt, sier Maria Wentzel i Cappelen. Wentzel sier det alltid finnes uriktige opplysninger i bøker, men at forlaget ikke kan ha ansvar for å sjekke opp alle faktiske feil.