Filmtilsynet tillater film om nekrofili

Oslo (NTB-Svein Arthur Kallevik): Statens filmtilsyn har for første gang godkjent en film om nekrofili. Filmtilsynets direktør Tom Løland regner med at noen kinogjengere vil oppfatte filmen «Kissed - en uvanlig kjærlighet» som støtende.


Sensurvedtaket som Filmtilsynet har gjort er historisk. Tidligere er det blitt praktisert et totalforbud mot å vise filmer om nekrofili på kino.

«Kissed» er debutfilmen til den canadiske regissøren Lynne Stopkewitch, og handler om Sandra som helt siden 12-års alderen har vært opptatt av døde ting.

Hun begynner å arbeide i et begravelsesbyrå, hvor hun etter hvert utøver sin nekrofili med de døde kroppene. Filmen har fått lovens strengeste sensurgrense - 18 år - og settes opp i Oslo om en måneds tid.


Vises i Oslo

Oslo kinematografer kommer til å vise «Kissed» fra mai eller juni på Klingenberg kinos sal «Klingenberg-kjelleren».

- Jeg så selv filmen i Cannes i fjor. Det er et problematisk tema den tar opp, og filmen ligger på grensen til å være spekulativ. Derfor har vi lagt vekt på å informere ordentlig om filmen på forhånd, fordi den kan vekke anstøt hos kinopublikumet, sier filmsjef Guttorm Petterson i Oslo kinematografer til NTB.

Han mener at det ville vært spekulativt av Oslo-kinoen å vise «Kissed» i en stor sal på Saga kinosenter, og har derfor valgt cineastenes egen sal på Klingenberg som et signal om at dette er en spesiell film.

(NTB)