Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Flo kjører sitt eget løp

Mens spillersamtaler sto på programmet i ettermiddag, gjorde Tore André Flo og assistenttrener Harald Aabrekk unna sin samtale på formiddagen. Med fotballsko, på gress på Club Ljubljanas bane.

RADARPARET: Tore André Flo og assistenttrener Harald Aabrekk (t.v.) kjører sitt løp for å hente fram landslagsspissens målteft.

- Kall det gjerne en praktisk spillersamtale, sier Harald Aabrekk. Mens resten av troppen satt i pressekonferanse stakk duoen avgårde i drosje for å la føttene snakke.

Aabrekk er treneren som landslagsspiss Flo gir mye av æren for sin framgang, og treneren han søker til når ballen ikke ruller hans vei. Flos målteft er avgjørende for norsk suksess i EM-kvalifiseringen lørdag. Det vet Aabrekk og landslagstrener Nils Johan Semb godt.

- Dette er noe jeg gjør med Harald så ofte som jeg kan. Det gjør godt å få justert inn avslutningene, sier Tore André Flo og avviser at han ba Aabrekk om ekstratreningen fordi han føler seg mer usikker etter høstens benkesliting i Chelsea.

Gjennombrudd
- Vi kjenner hverandre så godt og vet intuitivt hva som må til. Derfor trenger vi ikke å snakke så mye. Vi trenger å øke Tore Andrés sikkerhet i forhold til jobben han skal gjøre, sier Aabrekk.

I en snau time i formiddag var avslutninger stikkordet. Terping som forhåpentligvis gir resultater lørdag. Resultater i form av scoringer?

- Jeg samarbeider godt med Harald, og vi har hatt suksess med dette tidligere. Jeg vet ikke om dagens økt betyr scoring eller ikke, men litt trygghet gir det, sier Flo.

- Tore André blir bedre med mye trening på basisferdighetene. På den måten kan vi oppnå det trøkket som trengs for å score, mener Aabrekk.

Etter en sterk innsats i VM-sluttspillet, med kampen mot Brasil som høydepunktet, ventet mange at Chelsea-spissen denne sesongen skulle få sitt definitive gjennombrudd som superstjerne i europeisk fotball. Men i Chelsea er det blitt langt mer benkesliting enn spill, og etter en rekke misbrukte muligheter mot både Romania og Latvia i høst er landslagsledelsen bekymret for sitt førstevalg.

Diplomatisk
Verken Aabrekk eller Semb uttrykker bekymringen direkte, men dagens ekstratrening viste at landslagstrenerne mener noe må gjøres. Harald Aabrekk tar fram ukjente diplomatiske evner når han omtaler Flos, og andre England-proffers, daglige trening.

- Jeg skulle ønske at flere av spillerne hadde mer av basisferdighetene med i treningsarbeidet sitt, kommenterer Aabrekk.

Med Sigurd Rushfeldt i troppen har Flo fått en tøff utfordrer til plassen på topp. Og Chelsea-spissen merker presset.

- Ja, det gjør jeg, men ikke noe mer enn vanlig. Jeg føler hele tiden et press på å prestere. Jeg håper å beholde spissplassen, og jeg liker godt å spille alene på topp i det systemet vi bruker. Kan jeg velge tar jeg helst den plassen, men blir jeg satt opp på kanten gjør jeg den jobben jeg blir bedt om, sier Tore André Flo.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling