Flo(pp) ble topp

Rangert som bundesligas dårligste spiller i fjor sommer. En av landslagets beste i år. Håvard Flo flyr høyt bare dager før den norske VM-troppen tas ut.

Flo dominerte luftrommet i gårsdagens landskamp mot Mexico og tapte bare to av 19 hodedueller i den omgangen han spilte. I tillegg scoret 28-åringen et mål og fikk vist at han har kvaliteter også langs bakken. Ikke bare sikret han seg en plass i Drillos

tropp, men mye tyder på at Werder Bremen-spilleren er i startoppstillingen som høyre kantspiller mot Marokko 10. juni.

- Jeg kan ikke være fornøyd med å være i troppen og drar for å være i førsteelleveren. I et slikt system som vi spiller, må du ha en eller to fightere i lufta, sier Flo til NTB.

Flo-suite

I dag trente han lett på Bygdø stadion sammen med fetter Tore André og resten av landslaget. Den tredje Flo, Jostein, var ikke med der, men Strømsgodset-spilleren har ikke gitt opp håpet om en plass i troppen.

- Jeg var sammen med Jostein i går kveld. Han er litt spent men har forhåpninger. Det kan godt være at jeg danker ham ut av troppen, men det hadde vært kjekt å få ham med. Hvis tre blad Flo blir tatt ut skal vi ha Flo-suite i Frankrike, fleiper Håvard.

Humøret er adskillig bedre enn for ti måneder siden. Da ble Håvard Flo rangert som den dårligste av de 286 spillerne i bundesliga av det tyske fotballmagasinet Kicker. Overgangen fra danske AGF høsten før ble vanskeligere enn han hadde regnet med.

Avgjørende trenerskifte

- Det var en tøff tid. Jeg reiste til et land med høy fotballtemperatur som et dyrt kjøp med høy gasje. Skadeproblemer og manglende resultater førte til negativ fokus med en gang, og slikt virker inn på selvtilliten, sier stryningen.

Omslaget kom da Werder sparket trener Hans-Jürgen Dörner i månedskiftet september/oktober i fjor. Nyansatte Wolfgang Sidka hadde andre planer, hvor Flo var en viktig brikke. Stilen med ekstrem ballbesittelse forsvant og Werder begynte å satse mer på la

nge oppspill.

- Nå ser jeg hvor mye en trener kan bety for en enkeltspiller. Etter skiftet har formkurven min bare pekt oppover, og jeg har aldri hatt det bedre. Jeg føler at Sidka har lagt opp spillet rundt meg. Selv om jeg er en av to spisser i Werder er rollen

ganske lik den jeg har på landslaget. Begge steder er jeg ofte målet for oppspill, forteller Flo.

Tøft markert

Mexico hadde tydeligvis merket seg Flo-navnet etter Josteins herjinger i luftrommet da lagene møttes i VM-sluttspillet for fire år siden. David Oteo ble satt til å passe fetter Flo men kom til kort i de fleste duellene. Også på bakken viste Flo at han

har kvaliteter.

- Jeg visste at det ville bli mange dueller på en slik bane, men motspilleren var ufin. Jeg hadde konstant to hender på skuldrene. Ellers synes jeg det gikk fint, og jeg ble mer involvert langs bakken enn mot Danmark i København, sa Flo.

Etter pause måtte han vike plass for Petter Rudi, for at Sheffield Wednesday-spilleren skulle få kamptrening. Det var avtalt på forhånd og så ikke ut til å plage en Håvard Flo som struttet av selvtillit.

- Det hadde vært mer frustrerende å forlate banen om jeg ikke hadde lykkes.

(NTB)