Flott tålmodighetstest

Black Dahlia er et pek og klikk-spill for deg som har sans for hardkokt film noir ispedd en solid dose okkultisme - og svært høyt utviklet tålmodighet. For selv om spillet imponerer stort på den tekniske siden er noen av rebusene som må løses underveis av typen «få grått hår på en time».

Spillet bygger på en sann historie. I 1941, kort tid før USA ble involvert i 2. verdenskrig, ble en rekke lemlestede kvinnelik funnet i og rundt Cleveland. Morderen fikk navnet The Torso Killer. Det uoppklarte drapet på Elizabeth Short, en ung håpefull filmskuespiller, står også sentralt i handlingen. Derfra vever spillprodusentene elegant inn et tyskættet brorskap med sans for såvel Hitler som for menneskeofringer. For å få ytterligere makt jakter brorskapet på en mystisk edelstein - The Black Dahlia. Jobben din som nyansatt regjeringsagent er å finnne steinen først.

Det er lettere sagt enn gjort, først og fremst fordi flere av rebusene er ulogiske og derfor grenser mot uløselige. Men tar du utfordringen er du sikret mange timer foran PCen. Bildene, lyden, skuespillet (Dennis Hopper medvirker i en birolle) er førsteklasses. Historien, som er en blanding av Malteserfalken og Raiders of the Lost Ark, er med unntak av noen unødige krumspring både spennende og morsom. Så er det bare å vente på filmen «The Black Dahlia».