Flykter fra Løkkeberg

Både TV2 og Norsk Filmdistribusjon kommer sannsynligvis til å trekke seg fra sitt samarbeid med Vibeke Løkkeberg om filmen «St. Hansnatten». - Det er meget tvilsomt om vi kommer til å fornye vår avtale med Løkkeberg, sier Finn H. Andreassen i TV2.

Dermed holder det ikke for Løkkeberg å finne seg en ny produsent: Hun må også finne seg en TV-kanal og en kinodistributør, for avtaler om TV-visning og kinodistribusjon er nødvendige betingelser for å kunne få penger fra Audiovisuelt Produksjonsfond.

Under tvil

- Det var under noe tvil at vi i utgangspunktet sa ja til å inngå en visningsavtale for denne filmen. Når betingelsene for produksjonen nå er brutt, tviler jeg på at vi inngår en ny avtale, sier Andreassen.

- Vibeke Løkkeberg har brutt viktige premisser for samarbeidet, sier Frida Ohrvik i Norsk Filmdistribusjon.

Dette selskapet skulle ha ansvaret for markedsføring og lansering av «St. Hansnatten». Norsk Filmdistribusjon hadde også forpliktet seg til å delta i finansieringen av filmen, med 500000 kroner.

- Men det heller mot at jeg trekker meg, jeg tror ikke det er verdt bryet å være med lenger, sier Ohrvik.

Strategi

Og siden både hennes og TV2s avtaler er gjort med produsent Axel Helgeland, som nå har trukket seg fra hele produksjonen, gjelder de ikke for en eventuell ny produsent som vil ta over det havarerte prosjektet.

Men allerede før Helgeland kastet inn håndkleet, fikk han et brev fra Ohrvik der hun meldte at Norsk Filmdistribusjon kunne komme til å bryte samarbeidet.

- Vi har hatt møter, også med Vibeke Løkkeberg til stede, der vi har diskutert strategi for lansering av filmen. For oss var det viktig å få medieoppmerksomhet om selve filmen - og ikke Vibeke Løkkeberg selv, hennes familie, privatliv og mange hus, sier Ohrvik.

«På'n igjen»

Denne strategien var Løkkeberg selv innforstått med, ifølge Ohrvik:

- Men så snur jeg meg rundt, plukker opp avisa og ser at her er det på'n igjen. Og det er dessverre ikke lenger slik at en god skandale selger en film. Det som her har skjedd, gjør ikke annet enn å skade Løkkebergs film, sier Ohrvik.

Vibeke Løkkeberg selv har - ifølge sin advokat Ellen Moen - ingen kommentarer til gårsdagens utvikling i saken om filmen som ble såpeopera.
Men seinest i morgen må hun ha skaffet seg nye samarbeidspartnere, for da er det styremøte i AV-fondet og siste mulighet til å få penger før slutten av mai.