Flyr igjen med gammel avtale

Flyverne i Braathens er villige til å sette seg bak spakene igjen dersom ledelsen godtar at den nåværende avtalen gjelder inntil en ny avtale er på plass. Men det godtar ikke Braathens-ledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Partene i flystreiken i Braathens ser ut til å stå så langt fra hverandre at det er tvilsomt om det blir noen ny mekling eller forhandling mellom partene på en stund.

- Vi er i en vanskelig situasjon, og det er ikke lett å finne en løsning på streiken, sa administrerende direktør Erik Braathen i dag like før selskapets siste innenriksfly forlot Fornebu i ettermiddag - med flygere som fløy på dispensasjon fra Norsk Flygerforbund.

Ingen av partene er villige til å komme med noen kvalifiserte spådommer om hvor lang streiken kan bli. Men flygerne i Braathens er villig til å stanse streiken dersom ledelsen i selskapet godtar at den nåværende avtale gjelder inntil det er framforhandlet en ny avtale, opplyser lederen i Braathen SAFE Flygerforening, Tore Sæter.

Flygerne har ifølge Sæter en spesialavtale som gjelder flygninger til og fra Gardermoen, og som gir flygerne kompensasjon for at Gardermoen ligger utenom Fornebu. Denne 15 år gamle avtalen gjelder charterflygninger fra Gardermoen og gjelder fram til 1. april neste år, ifølge Sæter.

FlyttegodtgjørelseLedelsen i Braathens er ikke villig til å la denne avtalen gjelde lenger fordi Gardermoen fra nå av er selskapets arbeidssted. Personaldirektør Halfdan Haaland i Braathens sier at flygerne ønsker betingelser i forbindelse med flyttingen til Gardermoen som langt overgår det organisasjonene til de andre ansatte har krevd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer