Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Fortjent, men for stor Viking-seier

Stavanger (NTB): Viking slo Moss 5-2 på Stavanger stadion søndag. Det var en fullt fortjent seier, men i største laget. To raske scoringer før det var gått sju minutter av første omgang, og ytterligere et mål i det første minuttet etter pause, avgjorde kampen.

Rikhardur Dadason gjorde 1-0 etter bare tre minutters spill. Magnus Svensson la opp til scoringen. Bare fire minutter senere øket han selv til 2-0 etter et flott raid. Mossingene hadde problemer med å reise seg etter den kalddusjen.

Da Helge Bjønsaas øket til 3-0 i det første spilleminuttet etter pause var kampen punktert. Viking trygget fjerdeplassen med seieren sin, noe som vil bety at laget får muligheten i Uefa-cupen neste år.

For Moss betyr nederlaget at klubben er inne i bunnstriden for alvor.

- Jeg er skikkelig skuffet. Spillerne viste en altfor dårlig innstilling, sa Moss-trener Knut Thorbjørn Eggen etter kampen.

På tide

Publikum på Stavanger stadion syntes det var på tide at Viking sikret seg en seier igjen. 22. august ble det tre poeng i kampen mot Haugesund, men etter det har laget vært gjennom fire strake nederlag. Derfor var 5-2 gevinsten mot Moss etterlengtet.

Viking var best, men dro klar fordel av sjokkåpningen i begge omgangene. Det ga hjemmelaget den nødvendige roen over spillet. Etter 3-0-scoringen med en gang i andre omgang, økte laget til 5-1 før Dagfinn Enerly reduserte seks minutter før slutt.

Magnus Svensson var Vikings og banens beste spiller, mens Enerly kom best fra det i et Moss-lag som var blekere enn på lenge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling