Fotballens verstinger

Historien er rik på store fotballspillere som også har gjort seg bemerket utenfor banen, i barene og i rettssalene. Veldig mange av dem er faktisk angrepsspillere, som Teddy Sheringham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Diego Maradona, Argentina. Midtbanespiller. En av fotballhistoriens beste spillere. For et par måneder siden fikk han beskjed av legene at han etter ti års kokainmisbruk har fått hjerneskader som gjør at han ikke lenger kan kontrollere sin egen oppførsel eller kjenne igjen folk rundt seg.

George Best , Nord-Irland. En annen av fotballhistoriens genier. Stor karriere for Manchester United. Fikk etter hvert trøbbel med alkohol. Uteble fra klubb- og landskamper. Dro til USA, vendte tilbake, men kom på kant med loven og det toppet seg med en fengselsstraff i 1985.

Duncan Ferguson , Skottland. Angrepsspiller. Nå i Everton. Stortalentet med kriminelt rulleblad. I 1991 dømt for å ha skallet en politimann. Året etter dømt for å ha sparket ned en postmann, så for å ha slått ned en fisker. I 1995 tre måneders fengsel for å ha skallet en motstander.

Tony Adams , England. Midtback på landslaget, kaptein for Arsenal. I 1990 ble han dømt til fire måneders fengsel for fyllekjøring. Innrømmet sine alkoholproblemer i 1996 og meldte seg inn i Anonyme Alkoholikere.

Paul Merson , England. Offensiv midtbane/angrep. Vraket fra Arsenal mot sin vilje, spiller for Middlesbrough. Brukte både kokain og alkohol, kunne ikke la være å drive hasardspill. Fikk hjelp av AA.

Paul Gascoigne , England. Midtbanespiller. Nå i Middlesbrough.

En av de beste engelske fotballspillere det siste tiåret, men uimotståelig glad i øl, drinker, røyk og skandaler. Vraket fra den engelske VM-troppen.

Patrick Kluivert , Nederland. Angrepsspiller på landslaget og i AC Milan. Stilt for retten i Amsterdam i januar, anklaget for å ha tvunget en kvinne til gruppesex i mai 1997. Saken utsatt. 1996 dømt til tre måneders samfunnstjeneste for uaksomhet etter en bilulykke med dødelig utgang.

Claudio Caniggia , Argentina. Angrepsspiller. Nå Boca Juniors.

God venn av landsmannen Maradona som han også delte kokain med. Tatt for kokainbruk i 1995. Måtte slutte i Roma og reiste hjem til Argentina. Året etter begikk hans mor selvmord.

Gerd Müller , Tyskland. Angrepsspiller. En av fotballens beste måljegere. Spilte i Bayern München. Fikk etter hvert store alkoholproblemer. Reddet av sin tidligere lagkamerat Sepp Maier. Nå assistentjobb i Bayern.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer