Fra «Titanic» til «Baronen»

I «Titanic» rister han opp Leonardo DiCaprio etter et pokerlag. I sommer har han stått i døra på utestedet «Baronen & Baronessen». Bjørn Olsen fra Nordreisa er blakk, men sikker på å bli millionær for rollen i verdens mest oscarbelønnede film.

- Etter tre uker som skuespiller på «Titanic»-settet har jeg krav på royalties. Promiller, men ganske sikkert minst én million kroner, smiler Bjørn.

Han var på lønningslista i tre uker. Hittil har «Titanic» spilt inn åtte milliarder kroner. Bjørns million utgjør hn åttetusendel av det beløpet.
Han flyttet til Los Angeles i 1990, og har siden spilt i flere filmer, serier og reklame. Hvorfor tok han da sommerjobb på en norsk nattklubb?

- Jeg trengte pengene.

- Så du er ikke blitt rik i Hollywood?

- Jeg tjener en halv million kroner i året, 350000 av dem som privat trener for rike folk. Skuespillerkarrieren er noe jeg sysler med på si.

- Jeg forsøkte å få jobb som stuntmann på «Titanic»-settet - uten respons. Lenge etter ble spurt om å dra til Mexico som skuespiller. Jeg ruslet ned på settet. Plutselig prikket noen på skulderen min og spurte: «Are you Bjorn?» Det var regissør James Cameron.
Bjørn Olsen ble på settet i nesten tre uker.

- Jeg bodde på samme hotell som Leonardo DiCaprio og Kate Winslet, disponerte limousine, og fulgte innspillingen på kloss hold.

- Dessuten delte jeg matsal og oppholdsrom med Leonardo. Vi ble gode kompiser. Han kalte meg konsekvent navnet på rollefiguren: «Shut up, Olaf», brukte han å rope. Jeg kalte ham for en liten pusling.
Bjørn fulgte filmens dramatiske høydepunkt på kloss hold - scenen med DiCaprio og Winslet i baugen mens skipet står omtrent loddrett.

- Atmosfæren rundt opptaket er ikke sånn som på filmen. Leonardo og Kate var bundet fast. Rundt dem datt stuntfolkene som fluer. Det var enormt med ribbein- og ankelbrudd på settet.

For øvrig har ikke nordlendingens karriere tatt av. Han sleit i åtte dager med en slåsskampscene til «Batman forever». I «Melrose Place» kidnappet han Heather Locklear. Hans eneste replikk, mens han dro henne etter håret, var: «You fucking bitch!».