Gaup i gang med Sandemose-film

Her sitter Nikolaj Coster Waldau og skal overbevise Anneke von der Lippe om at han har begått et mord. Hun tror ham ikke. Ingen tror ham - hva som egentlig skjedde får du kanskje vite i Nils Gaups kommende film.

Gaup har hatt kameraene på én uke nå, de neste ti skal tilbringes i Norge, Danmark, Sverige og New Foundland.

På alle disse stedene går sporene etter Aksel Sandemose, som er den egentlig opphavsmannen til filmen «Misery Harbour».

Mordmyte

«Misery Harbour» blir et slags sammendrag av Sandemoses liv og forfatterskap, med særlig vekt på romanene «En sjømann går i land» og «En flyktning krysser sitt spor». I disse bøkene skrev Sandemose om Espen Arnakke, sitt alter ego, og om myten om at han selv hadde begått et drap på New Foundland.

- Vi har prøvd å redigere Sandemose, stramme ham inn litt, sier Sigve Endresen - som produserer filmen og har skrevet manus sammen med Kenny Sanders.

Janteloven

Coster Waldau spiller Arnakke - som på den tida filmen starter er en forfyllet og mislykket forfatter - von der Lippe er Jenny Lund, den eneste som får se hans uferdige bokmanus og som han til slutt betror alt til.

- Hun er interessert i boka hans, og i mannen bak boka, og han blir interessert i henne fordi hun...vel, så blir det kjærlighet og sånt, da, sier von der Lippe.

  • Filmen har et budsjett på om lag 30 millioner kroner og får premiere om ett år.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 305562947


Varnish cache server