Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Har tro på en løsning

Utenriksminister Knut Vollebæk sier NATO-vedtaket var uunngåelig ettersom president Slobodan Milosevic ikke har gjort store nok innrømmelser. Men han ser noe mer optimistisk på muligheten til en avtale etter den amerikanske spesialutsendingen Richard Holbrookes siste runde i Beograd.

- Det virker som Holbrooke mener det er en viss framgang, og derfor er situasjonen litt mer optimistisk i dag enn for kort tid siden, sier Vollebæk, som tirsdag skal til Brussel for å ha et tosidig møte med Belgias utenriksminister Erik Derycke.

Den norske utenriksministeren mener at NATO-vedtaket for det første viser alliansens vilje til nye møter, men dernest at bruken av makt fortsatt ligger der som en mulighet.

- Vi har gitt Milosevic en lenger tidsfrist enn det vi snakket om før Holbrookes redegjørelse mandag kveld, sier Vollebæk som ble orientert om utviklingen flere ganger i løpet av natta. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media