Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Holbrooke bekrefter observatør-avtale

Beograd (NTB-AFP-Reuters): Den amerikanske spesialutsendingen Richard Holbrooke bekrefter at Jugoslavias president Slobodan Milosevic har godtatt NATOs krav om internasjonale observatører i Kosovo.

Oppdraget vil bli utført av Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) som skal sette sammen en styrke på 2000 personer.

Milosevic har også godtatt at etterlevelsen av FNs resolusjon skal overvåkes av NATO-fly som kan patruljere Kosovos luftrom.
Holbrooke vendte tilbake til Beograd natt til i dag etter å ha orientert NATOs faste råd om den siste utviklingen i forhandlingene. I formiddag hadde han en knapt halvannen times samtale med Milosevic, før kunngjøringen om enighet kom.

- Jugoslaviske myndigheter vil komme med en erklæring som vi håper vil bety startskuddet for en politisk prosess som fører til autonomi og selvbestemmelse for Kosovo, sa Holbrooke.

Serbisk radio meldte at Milosevic har gått med på en avtale som betyr at krisen i Kosovo kan løses på fredelig vis.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media